ЖІНОЧА ЗБІРНА ПРОБИЛАСЯ НА ЧЕМПІОНАТ СВІТУ З ІНДОРХОКЕЮ

11:42 | 25 января 2016

22-24 січня в Мінську (Білорусь) відбувався чемпіонат Європи з індорхокею серед жінок.

 

У змаганнях брали участь вісім найсильніших команд старого Світу, серед них і наша команда, яка два роки тому у Литві здобула право грати в еліті європейського індорхокею.

У групі А грали чемпіонки Європи Нідерланди, Польща, Чехія та Бельгія, яка разом з українками повернулася у вищій дивізіон чемпіонату Європи у 2014 році. Тут просто таки «катком» по всіх суперницях пройшлися голландки, обігравши полячок 9:0, чеських хокеїсток – 9:1 та бельгійок – 5:1. Друге місце у грі з чешками вибороли полячки – 4:0.

У групі В, окрім українок, грали білоруски, німкені та австрійки. Наша команда розпочала турнір із впевненої перемоги як раз над австрійками. Українки почали громити суперниць з другої хвилини, коли відзначилася Юлія Шевченко. За 6 хвилин рахунок подвоїла Євгенія Керноз, що забила пенальті. На 17-ій хвилині третій гол за наших забила Яна Ворушило. У другому таймі наші додали ще три голи: Ольга Гончаренко забивала на 27-ій і 34-ій хвилинах, а Яна Ворушило додала на 31-ій. Лише під кінець гри, на 36-й хвилині австрійки забили гол престижу – 6:1. В іншій грі групи В господарки турніру доволі сенсаційно перемогли німкень 4:3.

У той же день наші грали проти білорусок. Перший тайм матчу завершився сухою нічиєю, а другий розпочався з м"яча у ворота нашого голкіпера Тетяни Степанченко. Наші змогли зрівняти рахунок за кілька хвилин до кінця - з пенальті відзначилася Євгенія Керноз. Однак у хвилини, що залишилися білоруски змогли забити двічі. У підсумку 1:3 - поразка, яка, втім, залишала нашій збірній шанс на прохід до півфіналу. Потрібно було тільки виграти у збірної Німеччини, яка в іншому матчі групи В обіграла австрійок 2:0. Хоча могло вистачити й нічиєї.

Вранці 23 січня збірна України зіграла третю гру проти німкень.До 32-ї хвилини протримався нічийний рахунок, який повністю влаштовував нашу команду. Однак німкені, граючи у шість польових гравців зуміли забити єдиний переможний гол. У наших був ще час на відіграш, але не вийшло. У підсумку 0:1, і наші мали битися за 5-8-е місця.

За медалі продовжили боротися Нідерланди - Німеччина і Білорусія - Польща. Голландки продовжили тріумфальний виступ, вигравши у суперниць 5:2. Полячки у над напруженому матчі обіграли господарок турніру лише у мерії післяматчевих пенальті 1:1 (3:2).

Нашим же належало посісти місце не нижче шостого, щоб і надалі грати в еліті. Проте було ще одне завдання – п’яте місце давало право грати на чемпіонаті світу за два роки. І наші дівчата добилися свого. Спочатку українки виграли у збірної Чехії. Рахунок у грі відкрили наші на 7-ій хвилині - відзначилася Яна Ворушило. Під кінець першого тайму перевага подвоїла Юлія Шевченко. На початку другого тайму чешки скоротили відставання. А за хвилину до кінця Яна Ворушило забила третій м"яч. На останній хвилині матчу суперниці забили вдруге, але на більше, на щастя, у них не вистачило часу – 3:2.

Останнім суперником нашої команди у втішній групі були бельгійки. Наші відкрили рахунок на дев"ятій хвилині - відзначилася Юлія Шевченко, за 5 хвилин другий гол забила Наталія Гончаренко. У другому таймі Яна Коротаєва (Сітало) забила третій гол. І тільки під кінець гри, розслабившись, наші примудрилися пропустити тричі, звівши гру внічию 3:3.

У підсумку збірна України посіла п"яте місце на турнірі! Це дало змогу нашій команді кваліфікуватись на кубок світу, що пройде за два роки в Аргентині.

Чемпіонками ж заслужено стали голландки, які здолали у фіналі полячок 6:2. Третє місце посіли білоруски, які знову переграли німкень 6:5.

 

А серед кращих була відзначена наш воротар Тетяна Степанченко, яку заслужено назвали кращим голкіпером чемпіонату. Наша ж команда отримала приз fair play.

Источник
Хоккей на траве 02:20 | 12 октября 2019 У СУМАХ РОЗІГРАЛИ ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ 14-РІЧНІ Хоккей на траве 21:20 | 07 октября 2019 У ВІННИЦІ ВІДІГРАЛИ ДРУГИЙ ТУР ЧОЛОВІКИ Хоккей на траве 21:20 | 07 октября 2019 У БОРИСПОЛІ ВІДІГРАЛИ ДРУГИЙ ТУР ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ Хоккей на траве 22:20 | 05 октября 2019 КОМАНДАМ, ЯКІ ПЛАНУЮТЬ УЧАСТЬ В ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ З ІНДОРХОКЕЮ Хоккей на траве 03:35 | 30 сентября 2019 У БОРИСПОЛІ РОЗІГРАЛИ МЕДАЛІ 11-РІЧНІ Хоккей на траве 08:35 | 29 сентября 2019 У ШОСТЦІ РОЗІГРАЛИ ЧЕМПІОНАТ СЕРЕД 13-РІЧНИХ Хоккей на траве 11:05 | 23 сентября 2019 У КОРОСТЕНІ РОЗІГРАЛИ МІЖНАРОДНИЙ ТУРНІР Хоккей на траве 11:05 | 23 сентября 2019 У КОРОСТЕНІ РОЗІГРАЛИ ЧЕМПІОНАТ СЕРЕД 10-РІЧНИХ Хоккей на траве 17:05 | 17 сентября 2019 СПІВЧУТТЯ ГОЛОВНОМУ ТРЕНЕРУ ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ Хоккей на траве 22:50 | 16 сентября 2019 У ВІННИЦІ СТАРТУВАВ ЧОЛОВІЧИЙ ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ