ЖІНОЧІ КОМАНДИ ЗАВЕРШИЛИ ЛІТНІЙ СЕЗОН

15:44 | 15 октября 2015

9-11 жовтня в Сумах відбулися ігри другого туру чемпіонату України з хокею на траві серед жіночих команд.

 

На стадіоні в дитячому парку «Казка» зійшлися чотири найкращі (більше, на жаль, просто немає) жіночі команди України: дві сумські - «Сумчанка» та «ІФК СумДПУ», бориспільський «Колос» і Збірна Полтавської області. 

Незважаючи на холодну погоду, дівчата грали гаряче і завзято. Без цього вони б просто замерзли... 

У першій грі багаторазовий чемпіон країни останніх років «Сумчанка» грала з полтавчанками. Природно лідери українського хокею були сильнішими. У першому таймі сумчанки забили тричі. Наталія Гончаренко відзначилася вже на другій хвилині. Правда, наступного взяття воріт нечисленним глядачам довелося чекати майже півгодини. На 31-ій хвилині другий гол забила Ольга Гуленко, а за хвилину - втретє розписалася у воротах полтавок Вікторія Стеценко. 

У другому таймі стало веселіше. Знову на другій хвилині забила Н.Гончаренко. Далі більше - на 44-ій дубль оформила В.Стеценко. А за 6 хвилин забила досвідчена Олена Деркач. На 54-ій хвилині В.Стеценко могла похвалитися вже хет-триком. Але й це ще не все. В останні 10 хвилин матчу Вікторія Калюжна встигла оформити дубль - 63-тя і 69-та хвилини, ще раз відзначилася Ірина Стельник – 68-ма. 

У підсумку 10:0 - четверта крупна перемога «Сумчанки» в сезоні, але вперше із двозначним рахунком. 

У другій грі дня бориспольчанки, які збираються разом тільки на тури, за рахунок досвіду зуміли обіграти сумських «фізкультурніци», які у більшості своїй живуть і тренуються в Сумах. Рахунок відкрили гості - на другій хвилині відзначилася Зоя Лебедюк. За 4 хвилини забила Наталія Васюкова. На 25-ій хвилині Валерія Нікуліна скоротила відставання. Але все та ж Н.Васюкова за 4 хвилини відновила комфортну різницю. Ще до кінця тайму Тетяна Саленко забила ще раз. А під кінець матчу відзначилася Олена Мамадлоікова У підсумку 5:1.

У суботу погода була краща, і на полі було більше боротьби, хоча, в принципі, переможці були відомі ще до стартового свистка. 

У першій грі «ІФК СумДПУ» грав зі Збірною Полтавської області. Хоча перший тайм виявився «сухим», удругому було чимало цікавих моментів. Уже на 38-й хвилині перший гол забила Аліна Шевченко. Було ще кілька можливостей відзначитися, але наступний гол глядачі побачили тільки за 20 хвилин, і знову від А.Шевченко. Через пару хвилин полтавки відіграли один гол, а на 68-ій і зовсім зрівняли. Проте за хвилину А.Шевченко робить хет-трик, а на останній хвилині Анна Сережко ставить крапку - 4:2. 

У другому «Сумчанка» була сильнішою бориспільського «Колоса» 3:1. За сумчанок у цій грі забивали В.Калюжна, Яна Сітало і Юлія Шевченко. У «Колоса» відзначилася Наталя Шутько. 

Тур увінчався двома розгромами. Спочатку «Колос» розправився з полтавчанками 8:1 (покер на рахунку Н.Васюковой, ще по голу додали О.Мамадлоікова, Вікторія Нелюба, Карина Тутак і Карина Леонова, за полтавчанок забила за рахунку 0:8 Анастасія Сухотина). 

Другий розгром повторив п"ятничний рахунок для «Сумчанки». Знову 10:0 - тепер над землячками. Голи забивали Євгенія Керноз і Ю.Шевченко - по два, Н.Гончаренко, Ольга Куровська, Я.Сітало, В.Стеценко, Аліна Сапіч і Катерина Шокаленко (з пенальті) - по одному. 

За підсумками двох турів на рахунку «Сумчанки» 24 очки, у «Колоса» -18, у «ІФК» - 12, у полтавчанок - 6. Наступний тур пройде вже навесні, швидше за все в квітні.

 

Коментар

Світлана Макаєва, головний тренер МСК «Сумчанка»:

 

 

- Це були, по суті, тренувальні ігри для нас. Головне було не отримати непотрібні травми, що можливо за такої холодної погоди. Шкода, що проводимо лише два тури, але у команд не вистачає фінансів для участі в чемпіонаті. Тепер будемо готуватися до змагань з індорхокею - чемпіонат Європи та кубок європейських чемпіонів.

Источник
Хоккей на траве 02:20 | 12 октября 2019 У СУМАХ РОЗІГРАЛИ ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ 14-РІЧНІ Хоккей на траве 21:20 | 07 октября 2019 У ВІННИЦІ ВІДІГРАЛИ ДРУГИЙ ТУР ЧОЛОВІКИ Хоккей на траве 21:20 | 07 октября 2019 У БОРИСПОЛІ ВІДІГРАЛИ ДРУГИЙ ТУР ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ Хоккей на траве 22:20 | 05 октября 2019 КОМАНДАМ, ЯКІ ПЛАНУЮТЬ УЧАСТЬ В ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ З ІНДОРХОКЕЮ Хоккей на траве 03:35 | 30 сентября 2019 У БОРИСПОЛІ РОЗІГРАЛИ МЕДАЛІ 11-РІЧНІ Хоккей на траве 08:35 | 29 сентября 2019 У ШОСТЦІ РОЗІГРАЛИ ЧЕМПІОНАТ СЕРЕД 13-РІЧНИХ Хоккей на траве 11:05 | 23 сентября 2019 У КОРОСТЕНІ РОЗІГРАЛИ МІЖНАРОДНИЙ ТУРНІР Хоккей на траве 11:05 | 23 сентября 2019 У КОРОСТЕНІ РОЗІГРАЛИ ЧЕМПІОНАТ СЕРЕД 10-РІЧНИХ Хоккей на траве 17:05 | 17 сентября 2019 СПІВЧУТТЯ ГОЛОВНОМУ ТРЕНЕРУ ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ Хоккей на траве 22:50 | 16 сентября 2019 У ВІННИЦІ СТАРТУВАВ ЧОЛОВІЧИЙ ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ