ЖІНОЧА ЗБІРНА ВИЛЕТІЛА З ДРУГОГО ДИВІЗІОНУ ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ

10:12 | 28 июля 2015

Збірна України посіла останнє місце в другому дивізіоні на чемпіонаті Європи і вилетіла в третій, останній за рангом.

18-26 липня в Празі (Чехія) проходив чемпіонат Європи з хокею на траві у другому дивізіоні. У ньому брали участь дві українські команди - чоловіча та жіноча. Обидві зіграли не дуже вдало, проте чоловічий вдалося зачепитися за рятівну, шосту сходинку, а жіночій – ні.

Наша жіноча команда, складена майже повністю з вихованок сумського хокею, грала в групі А разом зі збірними Франції, Ірландії та Чехії. У плей-офф виходять дві кращі команди з групи.

Стартував підопічні Світлани Макаєвої з прикрої поразки господаркам турніру чешкам. Наші відкрили рахунок на початку гри - на 15-ій хвилині відзначилась Марина Хілько. Через 11 хвилин чешки зрівняли рахунок, а на початку другого тайму, на 39-й хвилині, забили другий гол у ворота Тетяни Степанченко, а під кінець гри ще раз. Однак українки встигли скоротити відставання в рахунку (на 67-ій хвилині забила Євгенія Керноз) і могли навіть зрівняти, але не вистачило часу.

У підсумку 2:3. В іншому матчі групи Ірландія розгромила Францію 7:1. У групі В Азербайджан обіграв Австрію 3:1, а Білорусь і Уельс зіграли внічию 2:2.

Наступного дня наша команда грала проти ірландок. Незважаючи на наявність моментів, гарну взаємодію між гравцями, постійний пресинг, нашим дівчатам так і не вдалося забити у ворота ірландського голкіпера. Суперниці ж тричі забили у ворота Тетяни Степанченко.

У підсумку 3:0, які закрили перед нашою збірною двері плей-офф, бо в іншому матчі чешки обіграли француженок 3:2 і вийшли до півфіналу. В іншій групі Білорусія зіграла внічию з Азербайджаном 4:4, а Уельс обіграв Австрію 2:1. Тут тільки австрійки втратили будь-які шанси на півфінал.

Через два дні наша збірна грала з француженками, які, як і наші, програли два перші матчі, і не претендували на вихід у півфінал. Рахунок відкрила на 6-й хвилині Яна Ворушило, проте потім француженки забили тричі. І тільки під кінець першого тайму наші зуміли скоротити відставання в рахунку - на 32-й хвилині відзначилася Марина Хілько. На початку другої половини зустрічі суперниці забили вчетверте, а за 6 хвилин до кінця наші знову скоротили - забила Валерія Калюжна, - 3:4.

В іншій грі Ірландія перемогла чешок 3:0. Обидві команди вийшли в півфінал, де зустрінуться з білорусками і азербайджанками відповідно. Нашим же належало боротися за збереження прописки в другому дивізіоні в іграх з невдахами групи В - Уельсом і Австрією.

23 липня у втішній групі суперницями наших дівчат були австрійки. Українки відкрили рахунок на 6-ій хвилині - відзначилась Євгенія Керноз. На початку другого тайму суперниці зрівняли рахунок, але на 60-ій хвилині Олена Деркач забила переможний гол - 2:1.

У суботу завершилася жіноча частина чемпіонату Європи II. Збірна України зіграла останню гру. Суперницями були валлійки, які перемогли з рахунком 2:0. У той же час Австрія виграла у Франції 3:0 і обійшла наших в турнірній таблиці за різницею забитих / пропущених м"ячів.

Таким чином, здобувши на турнірі лише одну перемогу, збірна України посіла останнє місце, і за два роки, нашим дівчатам доведеться грати вже в третьому дивізіоні чемпіонату Європи. Цього року там перемогу здобула збірна Росії, перемігши Литву, Туреччину, Швейцарію та Хорватію.

 

А виграли турнір ірландки, які обіграли у фіналі господарок 5:0. Обидві команди переходять в еліту європейського хокею. Третє місце посіли білоруски, які обіграли азербайджанок 4:2.

Источник
Хоккей на траве 02:20 | 12 октября 2019 У СУМАХ РОЗІГРАЛИ ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ 14-РІЧНІ Хоккей на траве 21:20 | 07 октября 2019 У ВІННИЦІ ВІДІГРАЛИ ДРУГИЙ ТУР ЧОЛОВІКИ Хоккей на траве 21:20 | 07 октября 2019 У БОРИСПОЛІ ВІДІГРАЛИ ДРУГИЙ ТУР ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ Хоккей на траве 22:20 | 05 октября 2019 КОМАНДАМ, ЯКІ ПЛАНУЮТЬ УЧАСТЬ В ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ З ІНДОРХОКЕЮ Хоккей на траве 03:35 | 30 сентября 2019 У БОРИСПОЛІ РОЗІГРАЛИ МЕДАЛІ 11-РІЧНІ Хоккей на траве 08:35 | 29 сентября 2019 У ШОСТЦІ РОЗІГРАЛИ ЧЕМПІОНАТ СЕРЕД 13-РІЧНИХ Хоккей на траве 11:05 | 23 сентября 2019 У КОРОСТЕНІ РОЗІГРАЛИ МІЖНАРОДНИЙ ТУРНІР Хоккей на траве 11:05 | 23 сентября 2019 У КОРОСТЕНІ РОЗІГРАЛИ ЧЕМПІОНАТ СЕРЕД 10-РІЧНИХ Хоккей на траве 17:05 | 17 сентября 2019 СПІВЧУТТЯ ГОЛОВНОМУ ТРЕНЕРУ ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ Хоккей на траве 22:50 | 16 сентября 2019 У ВІННИЦІ СТАРТУВАВ ЧОЛОВІЧИЙ ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ