У чоловічому хокеї на траві – новий чемпіон

16:55 | 26 июня 2015

Останнє десятиріччя в українському хокею на траві пройшло під знаком домінування вінницької команди «Олімпія-Колос-Секвоя-ШВСМ». Клуб головного тренера національної команди України Павла Мазура незмінно вигравав чемпіонати країни, слугував кістяком для всіх збірних і успішно виступав на європейському рівні.

Чия нічия? 

Але вчора, 21 червня, в Україні з’явився новий «трав’яний» чемпіон з хокею. Це інша вінницька команда «ШВСМ-Олімпія-Педуніверситет». Перед завершальною домашньою грою чемпіонату країни вона випереджала багаторічних чемпіонів на чотири очки. Тому результат очного двобою лідерів в турнірному плані вже нічого не вирішував. 

Але дербі все одно було досить цікавим. На полі були і бійки, і вилучення, і красиві голи. По ходу матчу «Олімпія-Колос-Секвоя-ШВСМ» програвала з рахунком 1:4. Але все ж спромоглася звести гру унічию – 4:4. 

Отже, чемпіоном України після багаторічної перерви став клуб «ШВСМ-Олімпія-Педуніверситет». Його гравці після фінального свистка дербі на радощах почали підкидати в повітря головного тренера Миколу Касянчука. На другому місці залишилася «Олімпія-Колос-Секвоя-ШВСМ». На третьому, як і торік, – збірна Черкаської області. Вперше високе четверте місце серед восьми команд посіла вінницька СДЮШОР «Олімпія», складена з молодих гравців. 

Рівень вінницького хокею падає 

Головний тренер команди «ШВСМ-Олімпія-Педуніверситет» Микола Касянчук виявився засмучений тим, що рівень вінницького хокею, за його словами, падає – в зв’язку з переходом гравців високого рівня до чемпіонатів інших країн. 

– Лише цього року наш клуб залишив один хокеїст і три – команду «ОКС». Вони перебираються до Білорусії та Італії, – пояснив Микола Касянчук.

За словами Миколи Касянчука, другу частину чемпіонату України його клуб провів краще, ніж конкуренти з міста над Бугом. Зокрема, він двічі здолав клуб Павла Мазура і в останньому турі зіграв з ним внічию. 

– Лідерами команди є Андрій Кошеленко, Антон Сердюк і Дмитро Мелекесцев, а також надійний воротар Юрій Перепелиця. Тріумф нашої команди є цілком заслуженим. Наш клуб – непрофесійний, більшість гравців – працюючі. Тому проблемою є збирати їх на офіційні поєдинки. Легше в цьому плані зі студентами, – підсумував Микола Касянчук.

Реванш у Кубку? 

«Олімпія-Колос-Секвоя-ШВСМ» 15 разів вигравала літній чемпіонат України з хокею на траві. 

– Цього року ми не змогли вибороти «золота» з кількох причин. По-перше, кілька наших лідерів перебралися до клубів Білорусії. Незважаючи на це, наш склад – приблизно на тому ж рівні, що і у головних конкурентів. Хоча у команди «ШВСМ-Олімпія-Педуніверситет» є дещо більше досвідчених гравців. Водночас, я засмучений тим, що наша молодь зростає не так швидко, як хотілося б. Зокрема, молоді гравці не використовують зручні гольові ситуації, через що ми й поступалися конкурентам в очних двобоях, – сказав головний тренер команди «Олімпія-Колос-Секвоя-ШВСМ» Павло Мазур. – До речі, зараз з нашої команди намагаються переманити за кордон не лише досвідчених ветеранів, але й 20-річну молодь. Якщо це станеться, то про прогрес мови не може йти. 

Павло Мазур обіцяє спробувати реваншуватися в Кубку України, який стартує 30 серпня. А також ставить перед своєю командою задачу повернути чемпіонство в наступному чемпіонаті України. 

Але перед цим національна збірна, яка складається з вінничан і вихованців вінницького хокею, 19 липня стартує на чемпіонаті Європи (в другій за значенням групі) в Празі (Чехія). Там нашими суперниками у підгрупі будуть збірні Хорватії, Польщі і Шотландії. В іншій підгрупі поміряються силами команди Австрії, Чехія, Азербайджан, Швейцарія. 

– До збірної України плануємо запросити вісім білоруських легіонерів і десять гравців сильніших вінницьких команд. Остаточний склад буде затверджено на п’ятиденному зборі, який почнеться 10 липня в Вінниці, – розповів Павло Мазур. 

Євгеній МИХАЙЛІВ 

Источник
Хоккей на траве 02:20 | 12 октября 2019 У СУМАХ РОЗІГРАЛИ ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ 14-РІЧНІ Хоккей на траве 21:20 | 07 октября 2019 У ВІННИЦІ ВІДІГРАЛИ ДРУГИЙ ТУР ЧОЛОВІКИ Хоккей на траве 21:20 | 07 октября 2019 У БОРИСПОЛІ ВІДІГРАЛИ ДРУГИЙ ТУР ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ Хоккей на траве 22:20 | 05 октября 2019 КОМАНДАМ, ЯКІ ПЛАНУЮТЬ УЧАСТЬ В ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ З ІНДОРХОКЕЮ Хоккей на траве 03:35 | 30 сентября 2019 У БОРИСПОЛІ РОЗІГРАЛИ МЕДАЛІ 11-РІЧНІ Хоккей на траве 08:35 | 29 сентября 2019 У ШОСТЦІ РОЗІГРАЛИ ЧЕМПІОНАТ СЕРЕД 13-РІЧНИХ Хоккей на траве 11:05 | 23 сентября 2019 У КОРОСТЕНІ РОЗІГРАЛИ МІЖНАРОДНИЙ ТУРНІР Хоккей на траве 11:05 | 23 сентября 2019 У КОРОСТЕНІ РОЗІГРАЛИ ЧЕМПІОНАТ СЕРЕД 10-РІЧНИХ Хоккей на траве 17:05 | 17 сентября 2019 СПІВЧУТТЯ ГОЛОВНОМУ ТРЕНЕРУ ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ Хоккей на траве 22:50 | 16 сентября 2019 У ВІННИЦІ СТАРТУВАВ ЧОЛОВІЧИЙ ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ