Андрій Лебедєв: «До національної збірної викликано понад 30 гравців»

17:40 | 26 июня 2014

Як повідомляв учора офіційний сайт Федерації баскетболу України, ФБУ відправила до ФІБА попередній список кандидатів до національної збірної України на чемпіонат світу 2014 року.

Докладніше про гравців, котрих Майком Фрателло викликано на навчально-тренувальний збір та план підготовки збірної розповів менеджер чоловічих збірних України Андрій Лебедєв.

-         Андрію, Ви відправили до ФІБА список з 24-х гравців. Відомо, що на перший збір приїдуть більше баскетболістів. Скільки саме? І коли буде відомо, хто саме?

-         Загальна кількість гравців, котрих викликано на перший збір – понад тридцять. На жаль, ФІБА обмежує офіційну заявку рамками 24-х осіб, утім, дозволяє вносити до неї корективи ще за 10 днів до старту чемпіонату. Ми зобов’язані зараз надіслати попередній список з 24 баскетболістів, однак у випадку травми, незадовільних фізичних кондицій ми можемо замінити гравців у цьому списку. Крім тих, кого внесено до заявки, під керівництвом Майка Фрателло тренуватимуться Олексій Чигринов, Владислав Коренюк, Олександр Сізов, Станіслав Завадський, Олександр Прокопенко, Костянтин Анікієнко, Ігор Крівцов, Володимир Конєв та Сергій Попов. Усі гравці, кого я назвав, і ті, що є в заявці, викликані на збори тренерським штабом національної збірної. Асистенти Майка Фрателло тричі протягом клубного сезону приїздили до України, дивилися матчі Суперліги (вони бачили всі без винятку команди), робили для себе помітки щодо кожного гравця. Всю інформація Джо Вольф і Річард Делатрі передавали Майку. Крім того, Фрателло приїздив до України, зокрема, був присутній на Фіналі чотирьох Кубка України.

Зазначу, що Святослав Михайлюк і Владислав Коренюк приїдуть до табору національної команди пізніше, оскільки виступають за юніорську та молодіжну збірні відповідно. За правилами NBA Олексій Лень може приєднатися до збірної за 30 днів до старту чемпіонату світу. Всі решта зберуться 16 липня. Якщо комусь потрібно, приміром, залікувати травму, це вирішуватиметься в індивідуальному порядку після приїзду на збір.

-         Інтерес українських поціновувачів баскетболу викликали два абсолютно нові прізвища в переліку кандидатів до збірної – це Остап Чолій та Хоель Боломбой. Розкажіть, будь ласка, як Майк Фрателло знайшов цих гравців? Чому вирішив викликати до збірної?

-         Майк зателефонував мені і сказав, що є хлопці з українським корінням, котрі хочуть спробувати свої сили. Зрештою, у нас не такий уже великий вибір гравців, тож чому не переглянути всіх гіпотетичних кандидатів. Чолій і Боломбой приїжджають на «трай аут». Як і будь-який інший кандидат до збірної, вони не мають гарантованого місця в складі. Якщо рівень їхньої готовності, майстерності, людських якостей (на які Майк також звертає увагу) не відповідатимуть тому, що Майк хоче бачити, вони поїдуть додому.

-         Розкажіть про план підготовки збірної до чемпіонату світу. Де проходитимуть збори? Які товариські матчі заплановано? Взимку Ви казали в інтервю, що після успіху нашої команди на ЄвроБаскеті 2013 до Вас надходило багато пропозицій від різних збірних зіграти товариські поєдинки. Чи довелося комусь відмовляти? Як обирали товариські турніри, чому зупинилися саме на цих?

-         Перший збір розпочнеться в Южному 16 липня. Щодо товариських ігор, справді, доводилося відмовлятися від деяких пропозицій. Звісно, це не вельми гарно, однак на це є обєктивні причини. У нас є відкритою одна дата, коли Майк хоче провести спаринг, оскільки ще в жовтні минулого року на це число було призначено товариський матч зі збірною Фінляндії, а, як ви знаєте, під час жеребкування ми отримали цю збірну в суперники на чемпіонаті світу, тож довелося поєдинок скасувати. Перший турнір ми зіграємо 25-27 липня в Словенії, зустрічатимемося зі словенцями, грузинами і канадцями. Потім буде короткий збір в Києві, тренуватимемося у великому залі Палацу спорту. Після чого на 10 днів їдемо до Литви, буде тижневий збір у Каунасі. Переїжджаємо до Клайпеди, де 8 і 9 серпня зіграємо зі збірними Австралії та Литви. Після нетривалого збору в Києві їдемо на Міжнародний турнір до Франції за участі команд господарів, Філіппін і Австралії. Потім в Іспанії зіграємо зі збірною Мексики і з кимось з пари Іспанія – Хорватія. Декілька днів тренуємося в київському Палаці спорту, і за три-чотири дні до чемпіонату вирушаємо до Більбао.

-         І останнє запитання стосовно тренерського штабу. Чи лишився він незмінним у порівнянні з минулим сезоном?

-        Так, майже. Єдина зміна – замість Скотта Адубато буде добре знайомий нам Джей Ларранага, котрий був у штабі збірної України позаторік, а торік був задіяний у «Бостон Селтікс». Цього року клуб відпустив його до України. Гадаю, це оптимальний склад тренерського штабу, в усякому разі хлопці, дізнавшись склад тренерів,були задоволені.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013