Вадим Чечуро: «Ми налаштовані їхати до Чорногорії за двома перемогами» ВІДЕО

17:55 | 20 июня 2014

Національна жіноча збірна України у відбірковому турнірі на чемпіонат Європи 2015 здобула чотири перемоги в чотирьох матчах. Такий самий результат у нашій групі має команда Чорногорії. Тож 23 та 25 червня в Чорногорії ці дві збірні посперечаються за перше місце в групі. Наші дівчата готуються до вирішальних поєдинків у звичному режимі та в чудовому настрої на базі в Конча-Заспі.

Головний тренер жіночої національної збірної України Вадим Чечуро:

«Дівчата викладалися на сто відсотків на тренуваннях. Після клубного сезону гравці мали ушкодження, мікротравми, тим не менше, ніхто не беріг себе, всі працювали, була максимальна концентрація. В матчах, у яких ми по ходу поступалися, особливо в другому поєдинку в Німеччині, дівчата переламали хід гри і виграли з досить великою різницею. Тому можна тільки радіти тому, яке ставлення до роботи є в команді.

Найголовнішим для нас була командна гра. Всі, хто виходив на майданчик, віддавали максимум, навіть просили заміни, це радує, це означає, що гравці викладалися на сто відсотків. Нам вдалося ізолювати двох провідних гравців збірної Фінляндії, перемога з боку здавалася легкою, однак це не так, збірна Фінляндії – непроста команда, і зіграй ми по-іншому, було б нелегко. Збірна Німеччини значно сильніша за скандинавок, добре збалансована, німецька дисципліна, грають сорок хвилин в одному ритмі. Перша гра в Німеччині видалася нервовою, однак вдалося переламати її перебіг, лише в останній чверті німкені скоротили різницю до чотирьох очок, утім, наші дівчата встояли і виграли цей матч. В останньому поєдинку у німкень був останній шанс, ніж на горлі, вони поставили все на одну карту, але ми встояли і виграли навіть з більшою різницею, ніж першу гру.

Нині жіночий баскетбол наближається до чоловічого, бракує лише забивання м’яча згори. Наші дівчата були підготовлені до жорсткої гри. Цього року в команді нові гравці – Бережинська, Малашенко та Спітковська – тому у нас більш збалансований, мобільний, жорсткий склад. Гріх було б не використати такі можливості.

Звісно, хотілося би зіграти в Україні, за підтримки власних уболівальників. Однак про це рішення ФІБА Європа ми знали заздалегідь, налаштовувалися на це. На іграх у Фінляндії та Німеччини до нас підходили люди з України, котрі вболівали за нас, тож все таки маленька кількість наших уболівальників була. Дівчата розуміють, що хоча ми й граємо на виїзді, ми граємо для України. Вони відчували підтримку вболівальників звідси.

На наступний чемпіонат Європи вже кваліфікувалися шість команд, які грають на чемпіонаті світу, дві збірні-господарки турніру – Угорщина та Румунія, і торік кваліфікаційний раунд виграла Греція. Загалом це 9 команд. Тож з наших кваліфікаційних груп виходять шість перших збірних і п’ять других. Однак, оскільки дві групи мають по три команди, а решта – по чотири, то в підсумку рахуватимуться очки, здобуті в іграх між командами, які посіли перше, друге та третє місця в групах. Приміром, якщо в нашій групі збірна Фінляндії посяде четверте місце, то результати з нею не рахуватимуться. За цією формулою ми маємо на сьогоднішній день дві перемоги. Ми налаштовані їхати до Чорногорії за двома перемогами. Чи вдасться, покаже час. Збірна Чорногорії сильна, досвідчена команда, має в складі відомих гравців. Ми працюватимемо в тому ж ключі, що й досі».

Гравець жіночої національної збірної України Вікторія Мірчева:

«Передусім хочу привітати мою команду. Я пишаюся командою, ти, що ми зробили великий крок, здобули чотири перемоги. В першому матчі ми зіграли добре, другий дався нам важче, ми почали нестабільно, невпевнено, однак у третій і четвертій чвертях зібралися і взяли гру у свої руки. Збірна Німеччини розпочала другу гру дуже добре, набрали 10 очок поспіль. Можливо, ми були трохи розгубленими, але зібралися, все було в наших руках і ми зробили це. З кожним роком жіночий баскетбол в Європі стає сильнішим фізично. Так, я вважаю, наша команда стала грати жорсткіше, нахабніше.

Звісно, грати всі матчі на виїзді – це великий мінус, немає рідної публіки. Однак було небагато людей в українських майках, з синьо-жовтими прапорами. Це дуже радувало і підтримувало нас. Коли лунає Гімн України, мурашки по тілу, адже на майданчику захищаємо свій прапор, свою країну.

Зі збірною Чорногорії ми грали торік на чемпіонаті Європи. Гра була важка, ми поступилися. Гадаю, цього року налаштування буде набагато кращим».

Гравець жіночої національної збірної України Таїсія Бовикіна:

«Перемоги нам далися нелегко. Перші матчі і в Фінляндії, і в Німеччині провели добре, на другі зустрічі суперниці краще підготувалися, вивчили наші комбінації, взаємодії, розібрали гравців, тож нам було важче. Ми всі боремося за перемогу, тому, певно, у нас і виходить досягати результату. Найвідповідальнішим був четвертий поєдинок, адже він був практично за вихід до фіналу. Були труднощі, але ми боролися до останнього.

Хоча й проводимо всі матчі на виїзді, знаємо, що наші вболівальники нас підтримують у будь-якому разі, з України спостерігають за нашими іграми, підтримують, пишуть, телефонують. Завдяки цьому нам не так важко.

Перед матчами з командою Чорногорії налаштовуємося на одне – ми маємо виграти. Ми хочемо вийти на чемпіонат Європи з першого місця в групі. Тільки так».

Інтерв"ю Вадима Чечуро, Вікторії Мірчевої і Таїсії Бовикіної
Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013