8 червня жіноча збірна України розпочинає боротьбу за путівку на чемпіонат Європи ВІДЕО

17:55 | 05 июня 2014
Жіноча збірна України на базі в Конча-Заспі  продовжує підготовку до відбіркового турніру на чемпіонат Європи 2015 року.

Жіноча збірна України на базі в Конча-Заспі  продовжує підготовку до відбіркового турніру на чемпіонат Європи 2015 року. Днями наша команда повернулася з Бельгії, де зіграла три товариські матчі.

Головний тренер національної жіночої збірної України Вадим Чечуро:

«Турнір у Бельгії показав, що ми рухаємося у вірному напрямку. Два матчі ми виграли з великою різницею в рахунку. В цих поєдинках були задіяні майже всі гравці. Третя гра – з господарями турніру – була важче, не пішов кидок. Утім, поступаючись протягом матчу, ми майже наздогнали суперниць.

У відбірковому турнірі у нас будуть усі виїзні матчі, в яких буде важко грати не лише проти суперниць, а й проти їхніх фанатів і домашнього суддівства. Ми розуміємо, що буде важко, однак ми постараємося виконати завдання.

Наші слабкі місця в тому, що дівчата грають у різних клубах, тому йдеться про зіграність. Зрозуміла, що кожна з дівчат є снайпером у своїй команді, тож всі хочуть закидати. Тому наше головне завдання – зробити так, щоб збірна грала в командну гру. З іншого боку, цього року більш мобільна команда, ми жорстко граємо практично по всьому майданчику, агресивно граємо в захисті, тому високий темп і велика ротація гравців.

У складі залишилися 13 баскетболісток, усі вони їздитимуть на ігри. Ми граємо спарені матчі на майданчиках суперників, тож матимемо змогу за потреби корегувати склад після першого поєдинку.

Європейські збірні прогресують, кожна з них намагається грати все краще й краще, середній рівень в Європі значно зріс. Якщо раніше команди Фінляндії або Німеччини не становили великої загрози, то тепер усі збірні вирівнялися, всі матчі будуть важкі. Команда Фінляндії грала відбіркові поєдинки з Польщею, трохи програла, половина тієї збірної з тим же тренером була на Універсіаді, цього року вони програли шведкам 2 очки. Ми знаємо менталітет німецьких спортсменів, вони чітко грають від початку до кінця, з ними неможна розслаблятися, їхня команда два роки тому пройшла процес омолодження. Якщо говорити, про Чорногорію, зрозуміло, що це дуже досвідчена команда, в якій грають відомі баскетболістки, нині відбулася зміна тренера. Розбиратимемо їхній стиль гри, знаю їхню розігруючу, котра грає в Польщі.

Наші дівчата працюють на сто відсотків, кожна залишає серце на майданчику, кожна прагне грати. В тому темпі, в якому ми гратимемо, треба буде задіювати більшу кількість гравців. Дівчата працювали, не шкодуючи себе, тому є мікротравми, однак нічого серйозного немає. До матчів у Фінляндії усі будуть готові».

Гравець національної жіночої збірної України Катерина Дорогобузова:

«Найскладнішим на турнірі був матч зі збірною Бельгії. Накопичилася втома, незвично було грати три поєдинки поспіль, до цього ми працювали практично без вихідних. Бельгійки були налаштовані дуже жорстко, вони знали, що їх підтримують не лише вболівальники, а й судді, тому вони почували себе нахабно, впевнено. Всіма засобами вони намагалися нас притиснути, на жаль, у них це вийшло. Певно, збірні Італії та Нідерландів були не настільки добре укомплектовані, у нас команда цього року взаємозамінна на кожній позиції, приїхали сильні гравці, тому, коли відбувалися заміни, це не сильно позначалося на грі. В інших збірних дещо інша ситуація. Ми мали впевненіший вигляд, були сильнішими, домінували на підбираннях – ми виграли підбирання в кожному матчі.

Наразі в збірній дівчата більш менш одного віку, немає досвідчених гравців, котрі були раніше. Мені здається, що ми почуваємо себе комфортніше, коли взаємодіємо одна з одною, ми давно знаємо одна одну, грали разом у молодіжній збірній. Психологічно почуваєш себе більш розкуто.

Збірні Фінляндії та Німеччини передусім сильні колективом, грають у швидкий, агресивний баскетбол, стиль трохи відрізняється від нашого, нам треба буди під це під лаштуватися. Передусім, ми налаштовуємося на боротьбу, оскільки остання гра в Бельгії показала, що нам буде нелегко – всі поєдинки проводимо на виїзді. Вдома нам було би легше – наші зали, наші вболівальники. Нам буде простіше з того боку, що ми гратимемо через день без переїздів, інші ж збірні після кожного матчу між собою їдуть далі. Мусимо в цьому знайти свою перевагу, матимемо більше сил. Ми налаштовані лише на перемоги, адже у нас усі умови для цього є. Співатимемо Гімн України на кожному матчі, одна одну підтримувати, підбадьорювати, це нам допоможе».

Гравець національної жіночої збірної України Олександра Курасова:

«Кожен матч приносив досвід – і ті, що ми програли, і ті, що виграли. Чесно кажучи, я вважаю, що іноді добре обпектися до офіційних ігор, минулого сезону ми виграли всі товариські поєдинки, а у Франції виступили невдало. Турнір у Бельгії був справді хороший, всі суперники були рівні, боролися, всі награвали склад, у всіх були свої завдання на турнір.

Я в збірній України 10 років, завжди в складі були старші гравці, було на кого рівнятися. Нині більш менш рівний склад, це цікаво, є конкуренція, особисто мені є чому повчитися і у молодих, і їм є чому навчитися у мене. Ми всі взаємозамінні. Стали ми сильнішими чи слабшими, покаже час. Найголовніше – це майбутнє, зараз ми маємо дивитися не тільки на завтрашній день, а і на наступний сезон. Хотілося би, як наша чоловіча збірна, довести, що ми не слабші, щоб знали Україну скрізь.

Ми дивитимемося відео матчів збірної Фінляндії, знаємо результати їхніх товариських матчів, сьогодні на тренуванні заплановано нову комбінацію. Головне, добре розпочати, а тоді, дасть Бог, завершимо теж успішно.

Звісно, нам неприємно, що всі матчі гратимемо на виїзді, ми хотіли б зіграти вдома, перед власними вболівальниками, щоб наші сім’ї приїхали нас підтримати. Втім, те, що нас не вбиває, робить нас сильнішими».

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013