Чоловіча збірна України U20 розпочала підготовку до чемпіонату Європи ВІДЕО

18:40 | 04 июня 2014
Чоловіча збірна України U20 розпочала підготовку до чемпіонату Європи (Дивізіон В).

Чоловіча збірна України U20 розпочала підготовку до чемпіонату Європи (Дивізіон В). Наразі хлопці проводять перший навчально-тренувальний збір на базі «Святошин», після якого вирушать на товариські матчі до Китаю.

Головний тренер чоловічої збірної U20 Віталій Черній:

«Гравці представляють клуби з Донецька, Маріуполя, Дніпропетровська, Южного та Києва, Євген Сахнюк представляє чеську лігу, Августін Козанчук провів сезон у Литві, а Володимир Орлов – в Іспанії. Тренерський штаб – це Володимир Коваль і Володимир Чурсін. Усі працюють з повною самовіддачею, нас, тренер, це дуже тішить. Оскільки у нас відносно мало часу на підготовку, всі баскетболісти мали приїхати вже в кондиції. І хлопці виконали завдання тренерів, усі готові приблизно на 80 відсотків. Найголовніше, зліпити той стиль, який нам притаманний. Ми підбирали гравців під своє бачення гри і сподіваємося, що ми не помилися. Дні у нас насичені: розпочинаємо тренування о сьомій ранку і завершуємо пізно ввечері. Розподіляємо навантаження та інтенсивність тренувань так, щоб ми могли в оптимальній формі підійти до чемпіонату Європи.

Першим нашим екзаменом буде турнір в Китаї, де виступатимуть представники різних баскетбольних шкіл – це США, Литва, Китай і ми. Загалом, ми проведемо 9 ігор, і за підсумками цих матчів визначимо кістяк, який захищатиме честь країни в Боснії та Герцеговині.

Для нас найголовніший суперник – ми самі. Нам потрібно бути готовими на 100% і тоді ми до кожної команди підходитимемо окремо і знатимемо їхні сильні та слабкі сторони. Нам потрібно прибрати наші слабкі сторони. В нашій групі на чемпіонаті Європи рівні суперники: і Швейцарія, і Австрія, і Голландія, і Фінляндія, яка останнім часом добре розвиває молодіжний, юнацький баскетбол. Тому від них можна очікувати всього. Білоруси та грузини доводитимуть, що гідні більшого. Молодіжна збірна – перший крок до дорослого баскетболу, перша сходинка до національної команди. Кожен має вже нині стукати у двері і доводити, що він на щось здатен».

Кандидат до чоловічої збірної України U20 Ігор Бояркін:

«Ми добре розпочали цей збір. Нині розбираємо захист, напад. Це потрібно напередодні поїздки до Китаю. Поки що втягуємося в тренувальний процес. У нас хороші гравці, хороша конкуренція, дуже хороший тренерський штаб.

Важкувато втягнутися в тренувальний процес. Гадаю, через декілька днів звикнемо і все буде гаразд.

У Китаї гратимемо зі збірними Китаю, Литви і США. Байдуже, проти кого грати, будемо виходити, доводити, що гідні місця в складі.  

Провести літо в збірній – це дуже добре, це корисний досвід. U20 – це вже чоловічий баскетбол, і на нас дивляться тренери дорослих клубів».

Кандидат до чоловічої збірної України U20 Владислав Коренюк:

«У нас сьогодні вже друге тренування, перше було о сьомій ранку. Важко, але кожен налаштовується на те, що легкого шляху немає. Адже у кожного є мета потрапити до складу збірної, який поїде на чемпіонат Європи. Стосунки в колективі дружні. Один одного ми знаємо не перший рік, знаємо, хто де грає. На майданчику ми конкуруємо, хто з нас краще, хочемо потрапити до складу, а поза майданчиком ми друзі.

Після фіналу чемпіонату України, всі знали, що ми поїдемо до збірної. Тож щодня тренувалися, підтримували форму. В клубі працювали над фізпідготовкою, над технікою задля того, щоб приїхати до збірної підготовленими».

Кандидат до чоловічої збірної України U20 Володимир Петров:

«Почуваємо себе добре, перед цим готували себе до збірної, тренувалися. Всі один одного знаємо не перший рік: і в збірній разом грали, і між собою в клубах. Усі хлопці приїхали готовими до зборів.

Інтенсивність тренувань наразі підвищена, адже потрібно підіймати свій ігровий темп і зігруватися з командою, оскільки чемпіонат Європи вже через місяць.

Матчі в Китаї – це наш головний підготовчий турнір, який покаже, хто має бути в складі збірної. Звісно, ці ігри треба використати по максимуму, щоб була хороша командна взаємодія, щоб усі були одним колективом.  

Завжди престижно і приємно, коли тебе вважають одним з найкращих в Україні і викликають до збірної. У клубі свої завдання, тут потрібно перелаштуватися на інший баскетбол».

Чемпіонат Європи U20 (Дивізіон В) відбудеться 10-20 липня в Боснії та Герцеговині. Суперниками нашої команди в групі будуть збірні Грузії, Білорусі, Австрії, Швейцарії, Нідерландів та Фінляндії.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013