У Палаці спорту відбувся грандіозний фінал Всеукраїнської шкільної баскетбольної ліги 3х3 ВІДЕО

21:10 | 20 мая 2014

Понад вісім годин тривало в київському Палаці спорту баскетбольне свято для дівчат та хлопців з усієї України. Переможці обласних змагань Всеукраїнської шкільної баскетбольної ліги 3х3, в якій беруть участь команди загальноосвітніх навчальних закладів України, приїхали до Києва на грандіозний фінал – юнаки і дівчата з усіх куточків нашої країни змагалися на головній арені України (на якій розмістилися одразу вісім майданчиків) за звання чемпіонів. Спочатку змагання, в яких беруть участь діти як з обласних центрів, так і з маленьких селищ, проходили на рівні першості районів, потім найкращі команди районів грали на рівні областей, і вже після того найкращі команди приїхали до Києва на фінал.

У фіналі взяли участь 25 команд дівчат і 25 команд юнаків.

Як і личить баскетбольному святу, було проведено конкурси триочкових та слем-данків. У конкурсі дальніх кидків серед юнаків переміг Сергій Старцев з КЗШ№55 (Кривий Ріг), котрий займається баскетболом у ДЮСШ№5 (у тій, у якій свого часу тренувався гравець національної збірної Україні Ігор Зайцев), для перемоги йому вистачило двох поспіль влучних спроб. А от переможниця конкурсу снайперів серед дівчат Олена Бойко (ЗОШ№28, Рівне) вразила кошик шість разів поспіль!

Переможниця конкурсу триочкових кидків Олена Бойко:

«Коли як, буває шість, а буває і два. Під час матчів я майже не кидаю триочкові. Мені дуже сподобалася організація змагань, сподобалися люди, з котрими тут спілкувалася. Я люблю такі змагання. Зазвичай у мене по два тренування в день. Моя мета в баскетболі – грати за збірну України. Я зараз є в юніорській збірній. Хочу добре грати в її складі й досягати високих результатів».

У конкурсі слем-данків переміг Дмитро Василенко (Криворізька загальноосвітня школа №55):

«Забиваю слем-данки вже десь два роки. Це аматорське таке хобі, я не тренуюся. Не очікував, що все буде так добре, втім, дуже вразило. Вразила, власне, організація – не очікували, що буде стільки майданчиків. Усе пройшло дуже гарно».

У фіналі серед дівчат зійшлися команди ЗОШ№28 (Рівне) і Бердянської загальноосвітньої школи №3. Команда із Запорізької  області з перших хвилин захопила лідерство зусиллями Ольги Яцковець – 4:1. Два поспіль влучання Карини Лєвашової ще збільшили відрив – 7:2. Дівчата з Бердянська впевнено тримали нитки гри у своїх руках, за рахунку 11:5 переможниця конкурсу дальніх кидків (у баскетболі 3х3 вони двоочкові) Олена Бойко влучила з-за дуги, трохи скоротивши відставання. Та зрештою, команда з Бердянська святкувала впевнену перемогу – 14:7.

На шляху до чемпіонства в 1/8 фіналу команда Бердянської загальноосвітньої школи №3 перемогла суперниць з Навоволинської загальноосвітньої школи №6, у чвертьфіналі – Навчально-виховний комплекс «Школа-гімназія-ліцей» №10 (Бердичев), а в півфіналі були сильнішими за Івано-Франківську спеціалізовану школу №1 з поглибленим вивченням англійської мови.

MVP серед дівчат стала Ольга Яцковець (Бердянська загальноосвітня школа №3):

«Потрібно дуже багато грати, набиратися досвіду, добре тренуватися. Тож передусім спасибі тренерам, вони витрачають на нас багато сил, нервів. У фіналі ми грали з дівчатами з Рівного, у них дуже хороша команда, вони добре грають, гідні суперниці. Нам дуже сильно всім сподобалося на фіналі в Києві, хотілося би, щоб такі гарні змагання частіше».

У фіналі серед юнаків зустрілися Криворізька загальноосвітня школа №55 і Чернігівський ліцей №22. У першій атаці чернігівець Кирило Царьов порушив правила й криворіжці з лінії штрафних відкрили рахунок, утім, за мить ліцеїсти зрівняли цифри. Рахунок і надалі змінювався блискавично, запекла боротьба була в кожному епізоді. На шостій хвилині Олексій Рушаков вкотре зрівняв цифри на табло – 6:6. Однак завдяки влучанням Сергія Старцева криворіжці здобули найбільшу перевагу за зіграний час – 10:6. Далі хлопці з Дніпропетровщини піймали кураж – дальнє влучання, блок-шот, шикарна результативна передача. До того ж один з лідерів чернігівської команди залишив майданчик за перебір фолів. Тож криворіжці впевнено довели справу до перемоги – 15:8.

На шляху до чемпіонства команда Криворізької загальноосвітньої школи №55 виграла в 1/8 у київської Спеціалізованої школи №148 імені Івана Багряного з поглибленим вивченням української мови та літератури, у чвертьфіналі – у рівненської ЗОШ№27, у півфіналі взяла гору над львівською середньою загальноосвітньою школою №1.

MVP серед юнаків став Сергій Старцев (Криворізька загальноосвітня школа №55):

«Я наполегливо тренувався багато років, адже вже не перший рік займаюся баскетболом. Результат з часом приходить. В 1/8 фіналу ми перемогли київську команду в овертаймі, це був дуже напружений матч. Відзначу відмінну організацію змагань, хороші призи, ми приємно вражені, якщо чесно. Все сподобалося».

Отже, дівчата з Бердянська та хлопці з Кривого Рогу здобули історичні перемоги в першому сезоні чемпіонату України з баскетболу 3х3 серед команд юнаків та дівчат загальноосвітніх навчальних закладів. Кривий Ріг узагалі зібрав усі можливі нагороди фіналу – золоті медалі, MVP та перемоги в конкурсах дальніх кидків і слем-данків.

Свої нагороди призери чемпіонату України з баскетболу 3х3 серед команд юнаків та дівчат загальноосвітніх навчальних закладів отримали з рук Міністра молоді та спорту України Дмитра Булатова, Генерального секретаря Федерації баскетболу України Олександра Ларіна, директора турніру ЄвроБаскет 2015 Маркіяна Лубківського та заступника голови комітету фізкультури і спорту Міністерства освіти України Віктора Павленка.

Тренери команд-призерок отримали сертифікати від компанії Adidas.

1 місце Бердянська загальноосвітня школа №3

2 місце ЗОШ№28 (Рівне)

3 місце Івано-Франківська спеціалізована школа №1 з поглибленим вивченням англійської мови

1 місце Криворізька загальноосвітня школа №55

2 місце Чернігівський ліцей №22

3 місце Львівська середня загальноосвітня школа №1

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013