В’ячеслав Петров: На Матчі зірок усі намагатимуться зарубитися, особливо, якщо матч буде рівним

10:05 | 18 января 2022
Якщо найближчий Матч Зірок Суперліги Windrose проходитиме 19-го лютого у Києві, то попередній відбувся у тому ж таки столичному Палаці спорту 2020-го.

Якщо найближчий Матч Зірок Суперліги Windrose проходитиме 19-го лютого у Києві, то попередній відбувся у тому ж таки столичному Палаці спорту 2020-го. Серед його учасників був нинішній бігмен Прометея В’ячеслав Петров. В очікуванні нового шоу про це і не лише – у розмові із гравцем національної збірної України.  

- У тебе у кар’єрі накопичилося чимало Матчів Зірок Суперліги. Який виокремиш?

- Попередній, який відбувся у Києві, коли українці грали проти легіонерів: був найцікавішим та й щодо організаційного плану теж. Тоді Суперліга вже була більш цікавою: на підступах до найсильнішої, якою є нині. Приїхали хорошого рівня легіонери, повернулися з-за кордону деякі українці: старі знайомі, з якими приємно було зіграти в одній команді. Та й зустрітися із легіонерами завжди цікаво: продемонструвати свій рівень, що не лише вони вміють грати у баскетбол.    

- Перше запрошення тебе на подібний All Star - якими були емоції?

- Від потрапляння на подібну подію емоції найприємніші: коли вибирають уболівальники або ж тренери доповнюють склади своїх команд. Не скажу, що це найвагоміше досягнення у моїй кар’єрі, але, безумовно, участь у таких заходах дуже позитивна. До того ж це допомагає розвиватися нашому виду спорту.

Матч зірок Суперліги Windrose повертається! Квитки вже у продажу!  

- Чи готував щось перед своїми виступами у цих Матчах (певні «фішки»): якщо так, то чи вдалося реалізувати?

- Я ніколи не брав участі у конкурсах, тож не було можливості щось підготувати. Сам матч – це суцільна імпровізація: як трапиться, так і буде.

- В якому конкурсі є бажання позмагатися?

- Якщо мислити реально, то у виконанні триочкових кидків. Хоча цікаво було б брати участь і у конкурсі майстерності, проте у ньому виступають, передусім, захисники і, загалом, маленькі гравці.

Збірна Легіону перемогла на Матчі зірок в Києві

- Яким є твій особистий рекорд щодо поспіль реалізованих дальніх кидків?

- Траплялися серії, коли йшов кидок, і після, наприклад, 10-ти влучних атак доводилося кидати й надалі до першого хибного. На тренуванні вдалося виконати, орієнтовно, 47 – 48 точних дальніх поспіль.   

- Такі Матчі – це шоу. Немає бажання вийти на майданчик в іншому статусі: наприклад, Валерій Плеханов упродовж короткого відтинку був суддєю…

- Для цього людина повинна мати акторські здібності. Навряд чи я такий, проте чому б ні, адже це цікаво для уболівальників. Зокрема, можна було б прокоментувати частину цієї події на ТВ, як це робив минулого разу Фесенко.

- Свого часу ти брав участь у Матчі Зірок між командами Півдня та Півночі…

- Як на мене, найактуальніший варіант для уболівальників – це формат «Україна проти Легіону». Ми і так багато граємо разом із легіонерами у клубах, щоб ще й робити це у подібних поєдинках. Тоді причиною подібного протистояння була відсутність необхідної кількості легіонерів: нині все гаразд.    

- Чого ти очікуєш від найближчого All Star?

- Цей матч буде перед початком збору національної команди України. Переконаний, що буде цікавий поєдинок та й усе шоу. Сподіваюся, організатори підготують усе на дуже хорошому рівні і для уболівальників, і для гравців. Щоб було цікаво, весело, із азартом і, головне, без травм. Нинішнього сезону багато ігор: тренувань і вихідних майже немає. Натомість це постійні зали, потяги та літаки, тож це буде нагодою відволіктися, фізично та емоційно перезавантажитися та із новими силами повернутися до клубів. Як і допомагають у цьому збори і матчі національної команди України, коли можна зіграти разом зі своїми друзями, які виступають за інші колективи.

- Яскравий баскетбол чи результат: що важливіше у Матчах Зірок?

- Ці поєдинки для уболівальників: їм необхідно показати те, що сподобається. Проте вони самі говорять і пишуть на інтернет-ресурсах, що їм хочеться інтриги, боротьби, а не лише «данків», триочкових і гри без захисту. Відтак у другій половині поєдинку починається більш акцентована гра, із певною обороною, спротивом, щоб уболівальникам було цікаво, не сумно це дивитися. Яке б це не було шоу, але кожний спортсмен прагне перемогти і продемонструвати, що він кращий, сильніший, тому усі залюбки намагатимуться «зарубитися», особливо якщо матч буде рівним.

- Щодо нинішнього сезону у клубі: чи задоволений тим, як усе складається?

- Мені подобається моя роль у команді: усе влаштовує. Щодо ігрового часу: інколи його багато, інколи майже немає (як проти Динамо із Сассарі, коли отримав 53 секунди). У нас рівний склад, тому індивідуальний час постійно вар’юється: це нормально і навіть добре. В одному матчі у тебе йде гра, ти можеш провести на майданчику 30 хвилин, в іншому – на твоїй позиції краще виглядає партнер, тож він отримує більше часу.

Матч зірок-2020: відео топ-моментів головного поєдинку

- З ким зі суперників було найбільш непросто конкурувати на твоїй позиції нинішнього сезону?

- Серед важкий форвардів виокремлю Алека Брауна із Будівельника, оскільки він схожий на мене за стилем гри, але має перевагу у зрості. Він швидко орієнтується на майданчику, добре бачить можливості для кидка, який у нього хороший, тож його непросто дістати у захисті. Це найбільш незручний опонент.    

- А, загалом, упродовж попереднього відтинку карєри хто був таким для тебе?

- Проти багатьох хороших опонентів зіграв. Не те, щоб не зручних, а більше тих, з ким були цікаві протистояння. Серед них, наприклад, Девін Букер, який нині у Фенербахче.

- Сильні опоненти у передній лінії повинні бути і у збірної Іспанії. У відборі чемпіонату світу – 2023 українці зіграють проти неї двічі поспіль у лютому…

- Краще було б зіграти упродовж одного вікна із різними суперниками. Це навіть цікавіше, але календар є інакшим. В іспанців дуже сильний  чемпіонат країни: вони мають змогу грати проти сильних суперників або перебувають у складі топових клубів. Утім, нічого надприродного у них немає. Це засвідчили у поєдинки Прометея проти Тенеріфе, в якому є декілька кандидатів до збірної Іспанії. Шанси у нас є: тим більше, у лютому, адже це не літо, коли теоретично до цієї команди приїхали б гравці із Євроліги та НБА.  

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013