Жіноча збірна України розпочала підготовку до відбіркового турніру на чемпіонат Європи ВІДЕО

18:25 | 07 мая 2014
Жіноча збірна України на базі в Конча-Заспі розпочала підготовку до відбіркового турніру на чемпіонат Європи 2015 року.

Жіноча збірна України на базі в Конча-Заспі розпочала підготовку до відбіркового турніру на чемпіонат Європи 2015 року.

Головний тренер національної жіночої збірної України Вадим Чечуро:

«Цього року у нас омолоджено команду. Вперше за декілька років приїхала Валерія Бережинська. Її всі прекрасно знають, торік вона грала в Євролізі, цього сезону виступала за турецький клуб. З новачків також дві молоді баскетболістки – Людмила Науменко та Наталія Гаврилюк. З Канади приїхала Олександра Поліщук, котра грала в юніорській збірній 2007 року. Завтра приїдуть Вікторія Мірчева, Ганна Зарицька, Вікторія Шматова. Після завершення ігрових зборів у Литві до збірної приєднаються Олеся Малашенко та Олександра Курасова. У Аріни Білоцерківської та Олени Самбурської сімейні проблеми. Є надія, що вони невдовзі приїдуть.

Спочатку планувалося провести збори в Южному, однак тренуємося в Конча-Заспі, там ми перетинаємося з борцями, тож було б проблематично щоразу прибирати з паркету мати, тому завдяки зусиллям Федерації поклали паркет у цьому залі і це прекрасне велике приміщення повністю в нашому розпорядженні.

З Сергієм Вознюком ми працюємо разом третій рік. Нове обличчя в тренерському штабі збірної – семиразовий чемпіон України Володимир Холопов, він відповідатиме за фізпідготовку. Залучатимемо також Валентина Мельничука.

Так, усі матчі відбіркового турніру ми граємо на виїзді. Я не розумію, якщо до України приїжджають, приміром, політики іноземних держав, то чому не можуть приїжджати спортсмени. З іншого боку їх можна зрозуміти, адже ті новини, які вони бачать по телебаченню, їх лякають. Наші вболівальники – це наш шостий гравець, ми дуже на них розраховували, особливо в нинішній ситуації, переконаний, у нас була б велика підтримка. Тим не менше, битимемося і в Фінляндії, і в Німеччині, і в Чорногорії. Торік збірна Фінляндії грала в одній групі зі збірною Польщі, і полячки ледь-ледь виграла два матчі, були дуже важкі ігри. З командою Німеччини ми грали два роки тому, команда була повністю омолоджена, було двоє темношкірих гравців. Чорногорію ми всі знаємо. Гадаю, цього року у нас буде більш ільна команда. Зробимо акцент на фізику, на жорстку гру на всьому майданчику, агресивну гру в захисті та нападі.

12 травня ми вилітаємо до Вільнюса, потім їдемо до міста Друскінінкай, там буде ігровий міні-збір, два тренування, наступного дня їдемо до Панєвєжиса, там граємо товариський поєдинок зі збірною Литви.  Потім маємо два тренувальні дні. 17 травня граємо ще один матч у місті Друскінінкай.

На 23-25 травня у нас було заплановано товариські матчі зі збірною Росії, нині з відомих причин їх скасовано, ми шукаємо нових спаринг-партнерів. Важко зараз когось знайти, втім, маємо два варіанти, можливо, ще домовимося.

30, 31 травня та 1 червня граємо в Бельгії з командами Італії, Нідерландів і Бельгії».

Кандидатка до національної жіночої збірної України Валерія Бережинська:

«Я більшу частину часу була в Х’юстоні, не грала першу половину сезону, тренувалася там зі своїм тренером, відпочила вперше за шість років. Потім два місяці грала в турецькому «Тартусі». Торік я розмовляла з тренером збірної України, коли ми перебували в Польщі. Він мене запросив до збірної, однак торік у мене була травма, операція, тож не вийшло. Вчора ми проходили фізичні тести, я задоволена своїми результатами. Мені дуже подобається наша команда, всі дівчата дуже приємні, жодних проблем. Втім, у команді є новачки, котрі не грали разом, тож є чому вчитися, щоб добре розуміти одна одну та тренера. Пару років тому ми грали проти збірної Німеччини, у них хороша команда. Однак мені байдуже, проти кого грати, я виходжу на майданчик перемагати. Хочеться якнайліпше грати. 2016 року Олімпійські ігри. Я навіть думати не хочу, що ми туди можемо не потрапити».

Кандидатка на національної жіночої збірної України Євгенія Спітковська:

«Налаштована я добре. Головне, щоб цього року нічого не завадило. Постараюся допомогти команді потрапити на чемпіонат Європи всім, чим я зможу. Я бігала, тренувалася, готувалася до зборів зі збірною. Коли сам тренуєшся –  це одне, коли з командою – зовсім інша справа. Однак сподіваюся швидко ввійти в форму. У нас хороший колектив, усі молоді, всі налаштовані на боротьбу, на перемоги, всі хочуть показати себе з найкращого боку. У нас у всіх одна мета – потрапити на чемпіонат Європи. Всі наші суперники – сильні, молоді, потужні дівчата. Звісно, вдома добре грати, оскільки підтримує публіка. Але ми постараємося на виїзді зіграти так само, як удома».

Тренування жіночої збірної України + інтерв"ю тренера і гравців
Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013