Ілля Бедлінський: чим більше ти перебуваєш з м`ячем – тим краще ним володієш

14:20 | 01 августа 2021
З початку літа на мультифункціональному майданчику неподалік центрального парку Луцька стартували тренування дітей, які проводить колишній гравець клубу, а нині тренер – Ілля Бедлінський.

З початку літа на мультифункціональному майданчику неподалік центрального парку Луцька стартували тренування дітей, які проводить колишній гравець клубу, а нині тренер – Ілля Бедлінський. Заняття відбуваються двічі на день і коригуються в залежності від погодних умов. За словами тренера, покращувати баскетбольні вміння приходять близько 40-50 дітей віком від восьми років.

Для того, аби детальніше дізнатися про те, як зростає і розвивається майбутнє Старого Луцька,  клубна пресслужба відвідала тренування та поспілкувалася з Іллею Бедлінським.

- Наскільки важливо для дітей у такому віці займатися системно, аби мати можливість стати кваліфікованим гравцем?
- Чим більше ти перебуваєш з м’ячем – тим краще ти ним володієш. У дітей своя атмосфера. Дехто прийшов сюди з друзями, хтось – знайшов їх тут. Вони отримують від цих занять задоволення, часто приходять раніше, щоб пограти і поспілкуватися, лишаються після занять, вдосконалюють майстерність. Інколи – бачу дітей тут навіть ввечері.

- Наскільки важко працювати з дітьми, адже їм потрібен не тільки тренер, а й педагог. Це непросте випробування?
- Дійсно, з дітьми працювати непросто. Якщо їм нецікаво, то до них дуже важко достукатися. Коли намагаєшся пояснити щось серйозне, то часто вони більше 5 хвилин не слухають. Їм хочеться побешкетувати, привернути до себе увагу. Тому, справді, це не зовсім просто, але мені дуже подобається працювати з дітьми.

- Діти –  індикатор популярності того чи іншого виду спорту. З власного досвіду, як місцевого гравця, тепер вже тренера, можеш сказати, що популярність баскетболу у Луцьку лише зростає?
- Так, коли ще я почав займатися баскетболом, не було такого великого ажіотажу. Я, фактично, не знав, де можна знайти якісь гуртки. Зараз доволі багато гуртків, секції, тренерів. У школах займаються цим видом спорту. Головне, що в дітей є велике бажання. Дехто займається рік часу, але відповідально ставиться до тренувань, не пропускає їх.

Читайте: БІПА-Одеса запрошує на перегляд баскетболістів

- У тебе дуже молодий вік, як для тренера. Зрештою, і у ролі гравця ще можна виступати на високому рівні. Ти ще себе відчуваєш гравцем чи вже більше тренером?
- Пограти завжди хочеться. Це однозначно. Однак працювати з дітьми, розказувати елементи, показувати як правильно це робити – навіть цікавіше. Після цього по новому дивишся на деякі моменти. Це все дуже важко, але і дуже цікаво.

- Кайфуєш від результату тренерської роботи? Для прикладу, від того, що ти бачиш загальнокомандний прогрес чи професійний ріст когось конкретно.
- Звичайно. Отримую велике задоволення від того, коли показую якийсь елемент і бачу, що згодом в дитини це виходить. Особливо, коли діти використовують це в грі. Це хороша оцінка моєї роботи.

- Ти працюєш з дітьми, постійно спілкуєшся з ними. Наскільки, на твою думку, для зацікавленості молодого покоління баскетболом, їх прогресу важлива наявність професійного клубу?
- Дітям дуже важливо вживу бачити професійних гравців, їх матчі, спілкуватися з ними. Хлопці зі Старого Луцька приходять на тренування до нас, допомагають. Діти дуже задоволені цим. Дехто з гравців подарував їм форму, автографи. Діти на сьомому небі від щастя, вони бачать куди прагнути і рости професійно.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013