Олександр Волков офіційно введений до Зали слави ФІБА

13:35 | 19 июня 2021
Один з найкращих українських баскетболістів в історії, олімпійський чемпіон (1988, Сеул), колишній гравець НБА і екс-президент Федерації баскетболу України Олександр Волков введений в Зал слави ФІБА.

Один з найкращих українських баскетболістів в історії, олімпійський чемпіон (1988, Сеул), колишній гравець НБА і екс-президент Федерації баскетболу України Олександр Волков введений в Зал слави ФІБА.

Через ковідні обмеження церемонія проходила у форматі онлайн, і в рамках неї Волков виступив з емоційною промовою, в ході якої подякував усім, хто допоміг йому досягти великих успіхів у баскетболі.

Олександр Волков, член Зали слави ФІБА:

- Я хочу подякувати за те, що я став членом Зали слави ФІБА. Також хочу подякувати своїм колегам і використати цю можливість, щоб сказати спасибі людям, які підтримували мене і були зі мною протягом моєї баскетбольної кар'єри.

В першу чергу дякую моїм мамі і татові, які привели мене в баскетбол і підтримували мене з першого дня моєї кар'єри. По-друге, хочу подякувати своїй коханій дружині Аллі, яка була зі мною завжди - під час великих перемог і також в часи, коли у мене були серйозні травми. Вона була завжди поруч і підтримувала. Без неї, моя кар'єра б не вижила.

Велике спасибі моїй першій баскетбольній школі в Чернігові. Там відмінні люди, мої перші тренери Алла Вергун і Євген Сінельник. Вони допомогли мені закохатися в баскетбол більше, ніж в будь-що інше. Слава Богу, що ці тренери були на моєму шляху .

В ході своєї промови Олександр Волков подякував усім, хто допоміг йому стати на ноги і освоїтися в баскетболі - починаючи від перших тренерів, закінчуючи першими тренерами на професійному рівні. Також він відзначив вплив на своє становлення і розвиток тренерів, а також цілу групу гравців. Волков згадав і про своїх легендарних партнерів по збірній СРСР:

- Спасибі всім цим людям. Я вдячний Богу, що у мене була можливість пограти з такими гравцями, як Сабоніс, Марчюленіс, Валтерс, Єрьомін, Тараканов, Куртінайтіс, Хомічюс, Міглінієкс і інші. Це були великі часи в моїй кар'єрі в складі збірної СРСР.

Окремо згадав Волков і свій переїзд в США, де український баскетболіст з 1989 по 1992 роки виступав у складі "Атланти":

- Новим етапом моєї кар'єри став перехід у професійний спорт - я був одним з перших радянських гравців, які переїхали в НБА. В першу чергу, хочу подякувати Теду Тернеру, Девіду Стерну, Кіму Бахуні та Стену Кастену - людям, які зробили все, для того щоб моя мрія стала реальністю.

І, звичайно ж, спасибі тренеру Майку Фрателло, без якого зараз я своє життя уявити не можу. Він був моїм старшим братом, моїм батьком в США, він допомагав мені у всьому.

Також дякую великим гравцям, які виступали зі мною на зорі кар'єри: Домініку Уілкінсу, Мозесу Мелоуну, Доку Ріверсу, Спаду Веббу, Кевіну Уіллісу, Кевіну Левінгстону і іншим.

Олександр Волков згадав і про своє повернення в Європу - перехід в італійську "Калабрію". Сезон з італійським клубом легендарний український баскетболіст назвав одним з кращих в кар'єрі і зазначив, що в італійському клубі почувався, як у родині.

- Велика команда і велика організація, - описав Волков період кар'єри в грецькому "Панатінаїкосі".

- Звичайно, це була одна з кращих європейських і грецьких команд, - згадує Волков етап кар'єри в "Олімпіакосі".

- Я закінчив кар'єру через травму, працював баскетбольним менеджером до цих пір. Дякую Богу - без нього я не можу навіть уявити собі таку можливість пограти з усіма цими гравцями, тренерами і менеджерами. Думаю мій статус члена Залу слави ФІБА стане мотивацією для молодих гравців в Україні, а також я хотів би побажати успіхів світовому баскетболу, ФІБА. Хочу, щоб баскетбол ставав тільки краще, ми дуже любимо цю гру, ми її частина. Удачі всім і спасибі за те, що взяли в світову баскетбольну сім'ю.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013