Микола Кірсанов: рівень Суперліги Паріматч значно виріс

18:20 | 12 июня 2021
У Черкасах тривають тренувальні збори гравців дублюючого складу та молодих вихованців школи Черкаських Мавп.

У Черкасах тривають тренувальні збори гравців дублюючого складу та молодих вихованців школи Черкаських Мавп.

Про підготовку до нового сезону та підсумки минулого клубній пресслужбі розповів асистент головного тренера Микола Кірсанов.

Про сезон:
Залишилося відчуття незавершеності. Те, як хлопці зіграли, те, яка була командна хімія і як притримувалися плану на ігри, відчувалося, що можемо показати кращий результат. Звісно, ми розуміємо, де і чого нам забракло, і коли граєш із суперником такого класу, як Київ-Баскет, вирішальними стають дрібниці. В цілому, зіграли достойно, обличчям у багнюку не впали. Навіть у першій грі плей-оф коли програли -20, ця різниця не була по грі. Було зрозуміло, що у нас вийшло, а що ні. Осад у будь якому випадку є. Перемоги і поразки це частина одного процесу.

Читайте: Відбулася нарада президентів клубів Суперліги Паріматч

Про розвиток молодих гравців:
Черкаські Мавпи - організація з ім’ям, довгожитель в українській Суперлізі  і свої завдання-мінімум на сезон ми виконали. Завжди цей клуб славився розвитком молодих гравців і цього сезону, як ми бачимо помітний прогрес Діми Скапінцева та інших хлопців. Хлопець дуже талановитий і ми бажаємо йому лише успіху і продуктивної кар’єри. На жаль, у минулі сезони він багато часу проводив у лазареті. Це перший його сезон, коли він провів його без травм. Дмитро пройшов рівно весь сезон, домінував у фарбі і з рольовика перетворився в гравця, на якого робилася ставка і навколо якого будувалася команда. Дмитро розуміє, той шматок роботи, який він виконав протягом сезону на тренуваннях, що це дає результат і це дало йому впевненість. У нього цього сезону все пройшло плавно і поступово він окріп фізично і це допомогло йому продемонструвати той прогрес.
Хороший рік для молодих гравців. Звісно, це все наслідок пандемії коронавірусу. Наприклад для Олега Бондаренка, хлопця, на якого ми не мали величезних надій, цей сезон став просто шикарним. Самі розумієте, коли ти в середньому проводиш 30+ хвилин у середньому за 20 ігор – це суперможливість для молодого гравця. Дійсно, помітний його прогрес, на хлопця вже зараз можна розраховувати.

Про легіонерів:
Ви бачили, яка у нас була ситуація протягом сезону. Коли фактично посеред сезону нам довелося переукомплектовувати команду. Діона Райта ми всі знали по минулому сезону, Кемерона Янга я знав особисто, адже три місяці з ним працював у Лос-Анджелесі. Ми знали, який гравець приїде. Це був його другий сезон в Єропі після половини чемпіонату в Італії. Йому потрібен був час на адаптацію і підготовку. Він весь час тренувався в Маямі і Лос-Анджелесі з гравцями НБА. Однак тренування – це одне, а коли ти втрачаєш ігровий ритм, не маючи великого досвіду в Європі… Словом, адаптуватися йому було складно. Але хлопець зарекомендував себе як хороший скорер, доводив це у деяких матчах. Так, були певні моменти в захисному плані чи читанні ігрових ситуацій. Цього всього могло б не бути, якби він приїхав сюди до нас з самого початку.
Стосовно Кемерона Джонса взагалі некмає ніяких претензій. Ні провальних матчів, нічого. У цілому відіграв хороший сезон. Дуже спокійний хлопець, був одним із лідерів. Незважаючи на свій вік, статус ветерана і легіонера, відпахав увесь сезон на кожному тренуванні на 110%. Було приємно з ним працювати. Справив дуже хороше враження своїми людськими якостями на всіх нас. Вважаю, що цього року у нас були дуже хороші легіонери.

Завдання молодих гравців на літо:
Зараз у нас працюють молоді гравці. Завдання – подивитися і зрозуміти, над чим їм потрібно працювати влітку. Звісно, усім потрібно працювати над фізичною підготовкою. Скапінцеву, Сергеєву, Мельнику, Бондарену, усім цим хлопцям треба наздоганяти і покращувати свій фізичний стан.

Про роботу в США:
Після першого збору в Черкасах планую полетіти до США. В першу чергу відпочити, побачити і навідати своїх друзів. Ну і також, звісно, працювати там. Минулого і позаминулого сезону, коли я знаходився там, нам було набагато легше комплектувати команду. Якщо Максим Сергійович Міхельсон знаходив гравця, мені було значно легше зв’язатися і дістати інформацію про нього. Це дещо спростило нам частину роботи у селекційному плані. Таким чином ми підписали Кемерона Янга, якого я знав до цього. Так само ми підписали Діона Райта. Максим Міхельсон приїхав працювати зі Святославом Михайлюком. В університеті UCLA проводяться змагання open runs, де грають гравці НБА. Туди приїхав Святослав, а ми там побачили Діона. Побачили, що у нас був його профайл. І через кілька тижнів тренер Детройта потелефонував нам і порадив придивитися на Діона. Ми зідзвонилися, приїхали і побачили його. Він добре себе проявив і так домовилися. Коли знаходишся у США, простіше вести переговори.

Про рівень Суперліги Паріматч:
Безсумнівно рівень Суперліги значно виріс – по іменах, по бюджетах, по всьому. Це чудово бачити, що український баскетбол росте, українська ліга зростає. Ми своїми баталіями, спортивною злістю. Ми маємо зрозуміти, що всі разом, всі клуби намагаються разом підняти рівень баскетболу. Слідкували за виступами українських команд у Кубку Європи ФІБА. Незважаючи на такий складний сезон, графік, коронавірус ми всі встояли. І добре, що український баскетбол лише додає. Це хороша тенденція.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013