Баскетбольна збірна України – найкраща команда в ігрових видах спорту 2013 року ВІДЕО

14:40 | 24 апреля 2014
23 квітня в «Олімпійському дворику» на НСК «Олімпійський» відбулася VIII Всеукраїнська урочиста церемонія «Герої спортивного року», на якій вшанували видатні досягнення вітчизняних спортсменів.

23 квітня в «Олімпійському дворику» на НСК «Олімпійський» відбулася VIII Всеукраїнська урочиста церемонія «Герої спортивного року», на якій вшанували видатні досягнення вітчизняних спортсменів.

Історичні досягнення українського баскетболу 2013 року також не залишилися поза увагою організаторів церемонії – Національного олімпійського комітету України та Міністерства молоді і спорту. Так, чоловіча національна збірна України з баскетболу отримала нагороду, як «Найкраща команда в ігрових видах спорту».  «Герої спортивного року» отримали ексклюзивні статуетки та дипломи, а також подарунки від спонсорів НОК. Нагороджували наших хлопців бронзові призерки світу з синхронного плавання, дівчата передали Дмитру Забірченку, Ігорю Зайцеву та Максиму Пустозвонову прапор України, на якому поставили свої підписи всі номінанти цьогорічної церемонії з побажаннями, щоб цей національний стяг приніс українським баскетболістам перемоги на чемпіонаті світу в Іспанії. Відзначимо також, що президента Федерації баскетболу України Олександра Волкова було номіновано, як «Найкращого спортивного організатора року». Нагадаємо, що 2013-го року збірна України досягла історичного успіху, посівши шосте місце на ЄвроБаскеті та вперше здобувши право виступати на чемпіонаті світу. Також 2013-го року Україна провела U16 чемпіонат Європи з баскетболу, який, зокрема, керівництвом ФІБА Європа визнано одним з найкращих в історії.

Гравець національної збірної України Максим Пустозвонов подякував усім, хто  вболівав і підтримував нашу команду під час ЄвроБаскету, всім, хто допомагав під час тренувального процесу і пообіцяв докласти максимум зусиль, щоб уболівальникам не було соромно за команду цього літа під час чемпіонату світу.

«Я дуже пишаюся нашими хлопцями. Після 16-ти років праці баскетболістів, тренерів, функціонерів, допомоги Національного олімпійського комітету та Міністерства молоді і спорту ми прорвалися до еліти світового баскетболу. Йти до цього було дуже важко, однак зараз дуже приємно», – відзначив президент Федерації баскетболу України Олександр Волков. – «Але, звертаючись до нашої спортивної сім’ї і до всієї України, хочу попросити вас підтримати нас і підтримати весь український спорт. Тому що зараз ЄвроБаскет 2015 на грані зриву. Федерація баскетболу України зробила все можливе, щоб він відбувся в нашій країні. Це потрібно не тільки баскетболу. Сучасні арени, які так потрібні Україні, можуть бути недобудовані, і Україна не отримає нові арени, які дали б поштовх розвитку спорту в цілому. Тому я звертаюся до всіх вас з проханням допомогти, підтримати й зробити все для того, щоб ми не втратили цей шанс».

«Дуже приємно, що нас запросили на таку подію, як «Герої спортивного року». Стоїш на сцені, а з залу на тебе дивляться олімпійські чемпіони та чемпіони світу. До того, щоб досягти таких висот як вони, нам потрібно ще рости й працювати», – поділився враженнями капітан збірної України Дмитро Забірченко.

«Дуже приємно було перебувати на цьому святі спорту. Ми відчули неймовірну підтримку збірної України. Тому нам хочеться лише примножувати наші успіхи, тренуватися з більшою віддачею», – зазначив гравець збірної України Ігор Зайцев.

«Відчували гордість не лише за себе, а за всю країну, адже ми граємо за збірну України. Сприймаю цю нагороду, як настанову для нас працювати ще краще, досягти наступного етапу, постаратися показати якомога кращий результат на чемпіонаті світу», – сказав гравець збірної України Максим Пустозвонов.

Фото НОК

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013