Георгій Ступенчук: у нас дуже молода, але перспективна команда

19:35 | 28 ноября 2020
Цьогоріч Черкаські Мавпи-2 суттєво оновили ростер.

Цьогоріч Черкаські Мавпи-2 суттєво оновили ростер. Дублюючий склад став одним із наймолодших у Вищій лізі. Стабільно чимало ігрового часу отримують 15-16-річні гравці, які навіть встигли дебютувати у Суперлізі Паріматч. Головний тренер дубля Георгій Ступенчук поділився думками про цьогорічний сезон.

– Григорію Олеговичу, як оціните початок сезону для вашої команди?
– Зіграли всього чотири матчі в чемпіонаті і два в кубку. Мали стартувати раніше, але ДіДіБао знявся з чемпіонату, далі зіграли двічі з Житомиром. Грали непогано, тоді ми були фактично у наймолодшому складі. Матчі вселили надію в команду, адже ми мали шанси в кожному матчі, юні хлопці непогано себе проявили. Проблема зараз в тому, що тренуємося не в повному складі. Багато гравців працюють в основній команді, тому іноді складно нам налагодити командну гру. Ми вивчили всі комбінації команди Суперліги, хлопці все знають.

– Наступний тур проведете зі Львівською Політехнікою. Що можете сказати про цього суперника? Які налаштування?
– Політехніка - непогана студентська команда, там багато молоді. Але вони підсилилися кількома досвідченими гравцями – це Володимир Орленко, Микола Полюляк. Гравці з досвідом матчів Суперліги і Вищи. Це хороше підсилення для Львова. Це будуть перенесені матчі, адже у Політехніки були зараження коронавірусом, тому ми мали час підготуватися до них.

– Цьогоріч дубль суттєво оновився і омолодився. Є 15-16-річні гравці, котрі вже зараз отримують багато ігрового часу і мають важливу роль в команді. Наскільки перспективною є наша команда?
– Так, у нас дуже молода, але перспективна команда. Велику кількість наших хлопців залучають до тренувань основи. Багато хто встиг дебютувати навіть у Суперлізі. Наймолодші отримують вже чимало часу у Вищій лізі. Токовенко, Семерич, Єфіменко, Холод – це наша перспектива як дублюючого складу, так і майбутнє команди Суперліги. Решта хлопців освоїться у Вищій лізі і далі зможе навіть грати у Суперлізі.

– З огляду на молодий склад Черкаських Мавп-2, головне завдання на сезон – прогрес хлопців?
– Так, головне зараз навчати хлопців, щоб вони звикали до нових швидкостей, нового навантаження та рівня гри. Зараз їм необхідно якнайшвидше переходити з юнацького до дорослого баскетболу. Щоб вони відчували зовсім іншу інтенсивність, щоб відчули, як це грати із дорослими командами. Прививаємо для них психологію команди, розуміння принципів гри, командного й індивідуального захисту.

– На деяких турах до дублюючої команди долучаються гравці основи Бондаренко, Сергеєв, які чимало грають вже у Суперлізі. Наскільки відчувається їхній рівень на фоні Вищої ліги?
– У Вищій лізі вони отримують свій час, який не добрали у Суперлізі. Це для них гарна можливість завжди багато грати, бути у формі і прогресувати. Також вони дають неабиякий поштовх для наших молодих хлопців, котрі повинні за ними тягнутися. Те, що вони стали гравцями Суперліги – це показник їхньої роботи. Було б добре, якби вони іноді і на тренуваннях були з нами, щоб підбадьорювали і допомагали іншим хлопцям, тому що молоді не завжди розуміють певні настанови, часто губляться.

– Головний тренер Черкаських Мавп Максим Міхельсон завжди дає багато шансів молодим гравцям, приходить на матчі дубля у Вищій лізі. Які він завдання ставить перед вами і хлопцями?
– З Максимом Сергійовичем є постійна комунікація. Завдання – навчити молодих хлопців комбінаціям Суперліги. Необхідно, щоб обидві команди, основа і дубль грають за однією схемою. Тоді легше вписувати гравців з одної команди до іншої. Всім все звично. Нам завжди йдуть на зустріч, до нас долучаються гравці основи. Бондаренко, Сергеєв, Товкач, Романовський, Мельник – всі вони грають із нами у Вищій лізі. Єдине, коли не співпадають тури у часі, тоді вони нам не завжди нам допомагають.

– Протягом чемпіонату були заражені коронавірусом, зараз є травмовані гравці. Скажіть, яка ситуація в команді?
– Іван Токовенко нещодавно повернувся до нас після коронавірусу. У Владислава Семерича ще позитивний тест, чекаємо, коли він здасть новий і скоро повернеться до нас. Складно так тренуватися, коли немає бігменів, не можемо налагодити взаємодії.  На жаль, є травмовані. Сергій Скіра і Дмитро Нагорний вибули на весь сезон. У Сергія травма меніска, а у Дмитра хрестоподібні зв’язки. Зараз також проблеми у Кирила Крутогуза. Тому маємо не оптимальний склад.

– У цілому, які враження від чемпіонату зараз? Наскільки серйозний склад?
– Зараз я не можу сказати, що всі команди досвідчені. У нашій групі є Южне й Івано-Франківськ, обидві команди суттєво омолодилися, як і ми. Є команди, у котрих і молоді і досвідчені гравці. Рівне - команда, яка прагне цього сезону вийти до Суперліги. Також є харківський Політехнік, наскільки я розумію, цей клуб також прагне поборотися за вихід до Суперліги, у них навіть легіонер є. Рівень чемпіонату високий, сезон через коронавірус є непередбачуваним, багато перенесень. Однак матчі цікаві. У нас конкурентна команда, незважаючи на юний вік. Якщо у нас у більшості матчів буде мікс молодих гравців, та хлопців із Суперліги, то ми можемо боротися із кожним суперником.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013