Срджан Радулович: я задоволений тим, як дівчата стараються на тренуваннях, у них є бажання

14:35 | 29 июля 2020
Головний тренер жіночої збірної України Срджан Радулович під час відкритового тренування команди дав свою оцінку фізичному стану та роботі дівчат під час літньного збору, який проходить на базі МТА в Пущі-Водиці.

Головний тренер жіночої збірної України Срджан Радулович під час відкритового тренування команди дав свою оцінку фізичному стану та роботі дівчат під час літньного збору, який проходить на базі МТА в Пущі-Водиці.

Читайте: Жіноча збірна України провела відкрите тренування

Розкажіть про збір, який проводить команда, які завдання стоять і як проходить процес?

- Як я говорив раніше, ми продовжуємо роботу, яку почали ще минулого року. Це зміна поколінь, ми даємо шанс молодим гравчиням у національній команді. Якщо говорити чесно, я не задоволений станом команди. Я чекав на більше, сподівався на те, що гравчині приїдуть фізично готовими – це як мінімум. Зараз у мене немає часу підготувати команду за 10 днів. 50%  гравчинь приїхали фізично не готові або зі старими травмами. Так, був карантин, але потрібно було цей час використовувати в іншому напрямку: скинути зайву вагу, фізично підготуватись. Це проблема, яку я маю вирішувати і я буду це робити. Добре, що я зараз це побачив, адже деякі гравчині, мабуть, думають, що я їх буду запрошувати і на наступні збори перед кваліфікацією. Але цього не буде. 

Яке ваше бачення наступного ігрового вікна кваліфікації Євробаскета-2021?

- Якщо ми не бігатемо, як коні і не кусатимемось за кожен м’яч, як собаки, ми не зможемо досягти результату. Нам треба бути максимально готовими в плані фізики, адже у нас немає такої якості гри, як у команди Бельгії. У нас треба бути більше бажання, до того ж у нас є хороша баскетбольна школа і хороші баскетбольні традиції.

Хто з досвідчених гравчинь може додатись до складу перед наступними матчами відбору?

- Аліна Ягупова, Людмила Науменко та Ольга Мазніченко. І, звичайно, ми старатимемося дати шанс новим молодим гравчиням. Кого не буде у складі з досвідчених? Тих гравчинь, яких немає у цьому складі, і які грали на минулому Євробаскеті.  Чому? У них вже був шанс, тепер його треба дати іншим.

Як оцінете фізичну форму дівчат, які вже відпрацювали у складі збірної України 3х3?

- Так, вони у кращій формі, але треба розуміти, що 3х3 та 5х5 – це два різних види спорту. 3-4 дні ми адаптували дівчат до гри у класичному баскетболі. У нас не було важких тренувань на старті збору, адже ми розуміли, що майданчики та навантаження зовсім різні. Їм потрібен час, щоб переключитися.

У вас є бачення того, якої тактики треба тритримуватись, готуючись до офіційних матчів?

- Це буде секрет. Але ми будемо викладатись на повну та робитимемо максимум у кожній грі, кожну секунду і будемо боротись за кожен м’яч. Нам не вистачає досвіду, тому ми маємо перекривати це своїм бажанням та агресією на майданчику.

Наскільки сильно не вистачає в тренувальному процесі лідера та капітана команди Аліни Ягупової?

- Сильно, звичайно. Вона найсильніша гравчиня Європи і більше того вона вже довела, що вона справжній капітан цієї збірної. Ви пам’ятаєте, як вона отримала травму в матчі проти Бельгії, але все одно вийшла на гру проти Португалії – за це їй повага та респект. Це не тільки про баскетбол, адже вона грає за збірну душею та серцем

В цілому я задоволений тим, як дівчата стараються на тренуваннях, у них є бажання. Але якщо гравчиня не готова фізично, я не можу витиснути максимум. На професійному рівні має бути і бажання, і відповідний фізичний стан.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013