Олександр Кушніров: у Миколаєві найвищий рівень підтримки

08:20 | 21 июля 2020
Вихованець миколаївського баскетболу Олександр Кушніров цього літа уклав угоду з рідним клубом.

Вихованець миколаївського баскетболу Олександр Кушніров цього літа уклав угоду з рідним клубом.

Враженнями від минулого сезону та очікуваннями від наступного він поділився з прес-службою Миколаєва.

- Вітаємо з поверненням на рідний паркет. Давай трохи поговоримо про минулий сезон. Яку оцінку поставиш своїй команді, а яку собі особисто?
- Доброго дня. Не можу об'єктивно оцінювати команду і себе. Так як початок сезону провів в одній команді, потім перейшов в іншу. На мій превеликий жаль, сезон вимушено закінчився, виною тому пандемія коронавірусау.

- У 13 матчах чемпіонату Словаччини ти набирав в середньому 5,8 очка і робив 3,8 підбирання за гру, чи задоволений собою?
- Ні, я не задоволений своєю грою. Я знаю на що здатний і як можу грати. Є багато факторів чому я не задоволений, але найголовніші - я дуже вимогливий і самокритичний. Тому, мене такий результат ніяк не влаштовує. Маю велику надію, що в цьому сезоні я зможу реабілітуватися перед рідними трибунами.

- Твій клуб посів 8-е місце, здобувши 9 перемог і 18 поразок. Як оцінюєш результат?
- Результат не найкращий. Могли виступити куди цікавіше. Результат поганий, я думаю, що 7-е місце з 9-и команд не влаштовувало як гравців, так і керівництво клубу.

Читайте: Клуби Суперліги Парі-Матч формують склади на новий сезон: всі підписання команд

- Чемпіонат Словаччини дуже відрізняється від чемпіонату України?
- Є невеликі відмінності. В Україні більш європейський баскетбол, а в Словаччині схожий на NCAA - дуже багато молодих американських гравців, які перший рік виступають в Європі.

- Чи були труднощі з адаптацією до нового чемпіонату?
- Так, звичайно були! Складно в середині сезону міняти команду, країну і чемпіонат. Знадобилося кілька днів, щоб адаптуватися, але це не виправдання. Я професіонал і я знав, що будуть труднощі.

- Олександре, ти виступав в різних європейських чемпіонатах (Казахстан, Латвія, Литва, Словаччина). Де рівень баскетболу і підтримки кращий?
- Рівень підтримки - в Миколаєві. Рівень баскетболу - Литва.

- Розкажи, як проводив час на карантині? Чи підтримував фізичні кондиції або ж дав можливість відпочити організму від навантажень?
- Дав можливість відпочити собі. Потім почав працювати. Тому що знаю, з власного досвіду, що чим більше відпочиваєш, тим складніше буде відновити форму. Працював над кардіо, індивідуально займався в Надії. Набираю кондиції. Думаю, що до сезону буду в оптимальних кондиціях.

- Як виникла пропозиція повернуться в МБК Миколаїв?
- Мені надійшов дзвінок від керівництва клубу, ми обговорили деталі переходу, всі сторони були згодні, ми вдарили по руках і підписали контракт.

- Як тобі МБК минулого сезону? Кого можеш відзначити?
- Початок сезону був взагалі відмінним! Мені подобалася гра, всі грали як єдиний механізм, добре доповнювали один одного. Потім, як і у всіх команд, був спад. Потім з'явилися нові гравці, їх адаптація. Багато факторів вплинуло на кінцевий результат. Думаю, якби не трапилася пандемія, то МБК себе б ще показали в плей-оф! З гравців хочу виділити Андрія Хохоника, порівнюючи з минулими сезонами є прогрес і дуже хороший.

- Олександре, признайся, нудьгував за атмосферою на трибунах Надії?
- Звичайно нудьгував! Надія - мій дім. Я тут виріс, сформувався як особистість і гравець. Атмосфера на трибунах завжди божевільна. Трибуни - це шостий гравець команди. Вони женуть і підштовхують до нових звершень та досягнень. Часом дійсно не вистачає сил, а трибуни почнуть тебе гнати, і включається друге дихання.

- Слідкуєш за трансферами Миколаєва? Новий наставник, новий розігруючий. Що думаєш щодо цих переходів?
- Так, стежу. Новий тренер іноземець. Це дуже добре. Я думаю, що він дасть великий внесок в прогрес МБК Миколаїв. Будується нова команда, керівництво клубу працює добре на трансферному ринку. Підписують хороших гравців, які зможуть посилити колектив і додати в нього щось своє, особливе. За Клима скажу, що радий знову грати з ним в одній команді, відмінний перший номер і хороша людина. Буду чекати його передач.

- Які цілі ставиш перед собою на сезон?
- Для себе я зрозумів одну річ, що потрібно ставити максимальні цілі і тоді ти будеш рости як спортсмен і як особистість! Тому все на максимум. Максимальні цілі і максимальні плани. Хочеться радувати шанувальників МБК Миколаїв красивою грою, вони заслужили це.

- Олександре, тепер питання від уболівальників команди. Готовий?
- Так звісно. Дуже цікаво.

- Про «одну вулицю» дуже цікаво послухати відповідь. Задайте будь ласка питання. Дуже негарно він йшов. Чи не соромно?
- Так, гарне питання. Я чекав його. Хочу раз відповісти на нього і поставити крапку. Є у мене один мінус або це плюс, я говорю прямо як є, не люблю викручуватися!
Я тільки перейшов в БК Дніпро, ми гуляли, добре провели час в центрі. Після, було інтерв'ю командою нашій прес-службі, де власне і прозвучало крилата фраза «одна вулиця».
Зараз я спробую пояснити. Я не ображав громадян міста, я не образив уболівальників МБК Миколаїв. Я хотів цим «підстібнути» нашу місцеву владу до поліпшення інфраструктури міста, розвитку і популяризацію міста. Адже у міста є туристичний потенціал, його потрібно правильно вибудувати. Мені, як жителю міста, хочеться, щоб у нас було якомога більше місць, де можна погуляти, відпочити, сходити всією сім'єю. У Миколаєві дуже багато красивих місць, тільки їм потрібно навести лад.

- Найважий час в кар'єрі?
-  Напевно, коли поїхав до Латвії вперше. Там був один, без рідних. Було складно адаптуватися, звикнути, ще на додаток трапилися великі неприємності в сім'ї.

- Кого з легіонерів хотів би бачити в команді? З якими грав раніше?
- Навіть не знаю. Головне, щоб був досвідчений гравець, який вже грав в Європі. Краще, щоб грав в нашому чемпіонаті.

- Чому покинув МБК?
- Не змогли домовитися за умови, але я дуже хотів залишитися.

- Що пішло не так після зміни клубу? Чому ніде не заграв?
- Я б не сказав, що щось пішло не так. Я знав, куди я їду і навіщо. Те, що не сталося, як хотілося, ну такого не буває. Людина завжди чомусь незадоволена, потрібно завжди і всюди шукати позитивні моменти. У мене їх було дуже багато.

- Чому так часто губишся?
- Не люблю стояти на місці. Намагаюся рухатися, дізнаватися щось нове, набиратися досвіду і рости як спортсмен і як особистість.

- Чи була розмова минулого сезону про повернення в МБК?
Так, така розмова була.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013