Кирило Большаков: готуємося до того, щоб Прометей був реальним претендентом на високе місце у чемпіонаті

14:50 | 02 июня 2020
Минулорічній дебютант Суперліги Парі-Матч Прометей в сезоні 2019/2020 фінішував третім, що стало кращим результатом професійної баскетбольної команди Кам'янського в історії.

Минулорічній дебютант Суперліги Парі-Матч Прометей в сезоні 2019/2020 фінішував третім, що стало кращим результатом професійної баскетбольної команди Кам'янського в історії. Підсумки сезону клубній прес-службі підбив Кирило Большаков, який більшу частину сезону займав пост спортивного директора клубу, а останній тиждень перед достроковим завершенням чемпіонату виконував обов'язки головного тренера команди.

Читайте: Прометей підписав трьох новачків на новий сезон

"Перш за все хочу сказати про сам факт завершення сезону. Було багато різних думок з цього питання, але сьогодні всі чудово розуміють, що рішення про припинення чемпіонату було прийнято абсолютно правильно і своєчасно. На жаль для всіх - гравців, тренерів, глядачів, для самого спорту взагалі чемпіонат був достроково завершений, але на першому місці було здоров'я всіх, хто бере участь в змаганнях, і вболівальників.

Тепер власне про підсумки чемпіонату. Федерація прийняла рішення про розподіл місць на підставі поточного становища команд в турнірній таблиці. Абсолютно заслужено кращою командою по ходу регулярного чемпіонату був "Дніпро". Команда отримала чемпіонські медалі, з чим ми щиро вітаємо наших колег. Друге місце зайняв "Київ-Баскет", у якого були успіхи і на євроарені. Команда проводила хороший сезон, але в самому чемпіонаті її результати дійсно були другими, і сприйняття зараз таке, що кияни по праву зайняли друге місце. Наше третє місце теж було абсолютно справедливим на момент закінчення чемпіонату. У нас були гарні перемоги, але були і провальні ігри, зокрема матч в Харкові. 

Ми не були тією командою, яку ми хотіли бачити. Ми хотіли бачити результат і якість гри краще. Якщо говорити про гравців в цiлому, то начебто зі своїми функціями вони справлялися. Яскравий, хороший сезон провів Денис Лукашов. Дуже непоганий, напевно, найкращий сезон у своїй кар'єрі зіграв Маєрс. Інші хлопці теж проявляли себе досить непогано. А ось тієї "хімії", бажання, вогника на майданчику, які були необхідні в достатній мірі, ми не побачили. Знову ж таки, це хороший урок для всіх. Будемо намагатися, щоб потрібна іскорка на майданчику була присутня в кожній грі наступного сезону.

З одного боку було приємно, що ми виграли початок чемпіонату. Але всьому завжди є своє пояснення. Команда дуже плідно і правильно провела підготовчий період і підійшла до чемпіонату в повній бойовій готовності. Але вона передсезонку почала раніше багатьох клубів, наприклад, "Одеси", "Миколаєва", i потім ці колективи підтягнулися і з нами грали вже практично на рівних. Були ігри такі, як два овертайми з "Одесою". Феноменальна гра. Обидві команди заслуговували на перемогу. Та вийшло так як вийшло. А з початку перевага була у нас. Оскільки ми були дуже добре готові, краще за інших. Нам потрібно було i далi підсилювати гру, але це не вийшло. Фактично ми залишилися на тому ж рівні. 

Керівництво почало приймати певні кадрові рішення. Спочатку були звільнені два легіонера, яким трохи пізніше була знайдена заміна. У команди змінилося ігрове обличчя, але ці зміни були двоякі. З одного боку колектив став краще в плані командної дисципліни. У ньому були рівні, нормальні взаімовiдносини між хлопцями, які завжди хотілося б бачити. З іншого боку команді не вистачало яскравості, рівня виконавської майстерності, яке дозволяло б регулярно здобувати перемоги над своїми суперниками, перевершуючи їх. У ряді матчів ми дійсно виглядали гірше, ніж наші суперники, і тому цілком заслужено їм програвали.

На сьогодні ведеться робота з підготовки до наступного сезону. Ми сподіваємося він відбудеться. Я щиро у це вірю. І готуємося до того, щоб команда була реальним претендентом на високе місце у чемпіонаті. 
Найбільш позитивний момент минулого сезону мені бачиться навіть не в суто спортивних результатах команди. Тут найдобріші слова треба адресувати

керівництву нашого клубу. Вся "начинка" в залі, організація ігор, реклами, телевізійних трансляцій - все це відбувалося завдяки йому. Картинка баскетболу стала яскравою і приємною, і кожен, хто приходив в зал, дивився не тільки на те, як зіграє, припустимо, Сидоров або Лукашов, а просто отримував велике задоволення від того, що прийшов на свято. Куди, скажіть мені, можна ще сходити в Кам'янському? А у нас тут дійсно було свято, люди із задоволенням йшли на баскетбол, тому треба сказати велике спасибі нашим керівникам, що вони дарували це свято жителям міста".

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013