Баскетбол у Львові набирає обертів

08:20 | 01 июня 2020
Граючий тренер аматорського колективу СБК Львів, а також відомий львівський баскетбольний арбітр Денис Головко поділився враження від баскетбольного сезону у місті, а також розповів про плани команди на літо.

Граючий тренер аматорського колективу СБК Львів, а також відомий львівський баскетбольний арбітр Денис Головко поділився враження від баскетбольного сезону у місті, а також розповів про плани команди на літо.

- Денисе, які враження від сезону? Чи можна назвати його повноцінним, якщо чемпіонат аматорської ліги BALL довелося завершити через довготривалий карантин?
- Незважаючи на завершення сезону через карантин, враження позитивні. Рівень чемпіонату був доволі високим, він підійшов до серії плей-оф. Наша команда СБК Львів завершила змагання на четвертому місці. Звичайно, були цілі потрапити у призери, але, на жаль, не склалося.

- Як оціниш виступ команди СБК Львів у чемпіонаті? Чи могла команда зіграти краще?
- Думаю, так. Ми могли зіграти краще, але на такий результат є свої причини. Упродовж сезону травмовані були наші лідери: Данило Кич, Артем Стахів, Артем Нечипуренко , я та Владислав Сухов. До слова, дякую усім небайдужим, які долучилися фінансово на операцію для Влада. Думаю, цим вчинком ми усі довели, що наш баскетбол живий і ми всі одна велика баскетбольна сім’я. Звісно, на наш результат вплинув і змінений склад команди, оскільки з минулорічного складу, яка брала участь у Бізнес-лізі, залишилося трохи більше половини гравців. Наша ротація не могла пройти безслідно.

- Ви та Ростислав Зелик були організаторами чемпіонату. Наскільки важко поєднувати роботу гравця та організатора?
- Так, організовувати і поєднувати ігри доволі складно, адже увесь час ти маєш вирішувати різні організаційні питання. Звичайно, то складно, оскільки твоя команда також грає і ти увесь час у грі. Думаю, Ростислав Зелик скаже аналогічно.

- Які плани командні на літо?
- Якщо говорити про командні плани, то це зайнятися ростером на майбутній чемпіонат для досягнення кращого результату. Також СБК Львів планує взяти участь у стрітбольних турнірах, які ми маємо проводити на майданчику, що поблизу Порохової Вежі. Також у наших планах участь у турнірі 5х5 пам’яті Анатолія Ковтуна, який також повинен відбутися на цьому ж майданчику. Це буде повноцінний літній чемпіонат.

Читайте: У Львові відбувся достойний аматорський чемпіонат

Влітку у нас також заплановане проведення декілька стрітбольних турнірів серед різних вікових категорій, Відкритий Кубок Львова серед дорослих, а також відбір на West FCA Streetball League. Точних дат проведення змагань назвати я наразі не можу, оскільки у нас ще триває карантин і він, відверто кажучи, гальмує багато організаційних процесів.

-Яким був рік для нашого баскетболу? Як оціните виступи наших команд, а саме БК Львівська Політехніка, БК Львів та СБК Львів?
- Я б хотів згадати ще дитячий баскетбол. Цей рік вважаю доволі успішним, адже велика кількість команд були учасниками чемпіонату ВЮБЛ. Тут треба висловити слова подяки нашим тренерам, а саме Дмитру Янковенку, Любові Ковач, Ользі Ковалик, Едуарду Скрипцю, Андрію Білозерському та іншим, які навчають дітей азам цього виду спорту. На жаль, через карантин наші дитячі команди так і не змогли дограти свої чемпіонати.

Львівська Політехніка у Вищій лізі посіла низьку позицію, оскільки грала лише своїми студентами. Якби у команди Ярослава Зубрицького був сильнішим склад, думаю, результат був би кращим. Тішить те, що на деякі матчі «політехів» було чимало вболівальників.

Бк Львів під керівництвом Леоніда Дербаби посів третє місце у західній зоні у Першій лізі. Вітаю команду з цим результатом. На жаль, чемпіонат у Першій лізі також догравати не будуть.

Жіноча команда СБК Львів, на жаль, не змогла вийти у плей-оф чемпіонату Вищої ліги. Думаю, головна причина такого результату – мала лавка запасних гравців. Бажаю успіхів нашим дівчатам уже у наступного сезоні.

- Якими бачите перспективи майбутнього сезону? Що наприклад можна покращити в організації аматорських змагань?
- Якщо говорити про аматорський баскетбол, то, звичайно, хотілося б бачити більше команд в аматорському чемпіонаті. Розумію, що це не зовсім залежить від ГО Ball, але таке бажання дійсно присутнє. Хотів би також побачити у чемпіонаті ще більше цікавих і драматичних ігор протягом сезону.

Щодо покращення самого чемпіонату, то це питання ми обговоримо на зборах представників команд усіх ліг. Можу усіх запевнити, що організатори відкриті до будь-яких пропозицій чи співпраці.

- Окрім виступів на аматорському рівні, Ви є ще баскетбольним арбітром. Чи не втратили арбітри свої навички за час карантину?
- Протягом карантину арбітри не могли вдосконалити свої практичні навички, оскільки увесь світ зупинився, і жодних подій не відбувалося. Особисто я здебільшого вдосконалював свої теоретичні знання та з допомогою інтернету мав можливість аналізувати деякі цікаві баскетбольні матчі.

І на останок хотів би сказати, що баскетбол у Львові набирає обертів. Звичайно, є люди, які в чомусь допомагають, а є й такі, які вміють лише усе критикувати. Можливо, це і добре, адже їхня критика заставляє нас ставати досконалішими та покращувати баскетбол у спортивній столиці України.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013