Кейсі Шеферд: вдячний вболівальникам та тренеру Київ-Баскета

08:05 | 29 мая 2020
Американський захисник Кейсі Шеферд напередодні уклав угоду з клубом Ліги ВТБ Нижній Новгород.

Американський захисник Кейсі Шеферд напередодні уклав угоду з клубом Ліги ВТБ Нижній Новгород.

Минулого сезону Шеферд виступав у Суперлізі Парі-Матч за Київ-Баскет і певний час розглядався серед кандидатів на натуралізацію до складу збірної України.

У коментарі Tribuna.com американець підбив підсумки минулого сезону та подякував українським вболівальникам за підтримку.

- Як триває карантин вдома? Вдається оптимально підтримувати кондиції?
- На карантині дуже нудно. Дещо тут відкрите, але я віддаю перевагу залишатися вдома. На щастя, у мене є тренер з приватним тренажерним залом, тому я можу ходити туди щодня і тренуватися один.

- Розкажи про час в Україні. Що тебе найбільше вразило і що ти полюбив? Як відпочивав від матчів?
- Україна - прекрасна країна, а Київ - прекрасне місто. Це був мій перший сезон, коли я виступав за столичну команду, і це було чудово. Їжа була відмінною, було багато можливостей для відпочинку і розваг. Найбільше мені сподобалося те, наскільки дешево діставатися на Uber, а також якість їжі.

У Києві вільний час я проводив за відеоіграми і іншими розвагами. Також відвідував багато місць в місті, зокрема художні музеї, виставки, магазини і ресторани.

Читайте: Американський легіонер Київ-Баскета продовжить кар`єру в Росії

- Який момент минулого сезону найбільше запам`ятався?
- То був матч проти Цмоки-Мінсьу в Білорусі (92:84 перемога «Київ-Баскета» - прим.). Ми боролися персонально з кожним гравцем в їхній команді, однак пішли на перерву з відставанням. Але ми продовжували боротися в другій половині гри і змогли відіграти відставання, а після перемогли в овертаймі. Ця гра запам`яталася мені найбільше, бо мало хто міг очікувати нашої перемоги. Ми всіх шокували тоді.

- З ким в команді спілкувався найбільше? Чи підтримуєш зв'язок зараз?
- Деон Едвін та Ілля Заєць - це ті, з ким я спілкувався найбільше. Ми з Деоном жили в одному будинку, тому гуляли разом кожен день. Крім цього, подружилися з Іллею Зайцем і з задоволенням допомагали йому як на ігровому майданчику, так і за ним. Навіть по прибуттю в Америку я йому допомагаю. Він відмінний хлопець з блискучим майбутнім.

- З якими почуттями залишав Київ? Уже розумів тоді, що не повернешся в Україну наступного сезону?
- На жаль, залишав Київ з досить змішаними почуттями. Сезон закінчився на мінорній ноті, хлопці в команді були розчаровані, серед них і я. Я не був задоволений своєю грою після операції. Критика виправдана. І в момент, коли я залишав Україну, я не був упевнений, чи повернуся я назад.

- Упродовж сезону постійно з'являлася інформація про твою можливу натуралізацію. Можеш розповісти докладніше? Наскільки реальними були твої шанси зіграти за збірну України?
- Це була особлива ситуація для мене. Я був дуже схвильований і радий цій можливості, але, на жаль, я розумію, що після травми моя гра не дозволила мені претендувати на це місце в подальшому. Проте, я вдячний за цей шанс і бажаю збірній і Київ-Баскету лише найкращих результатів. Я впевнений, що на мою позицію знайдуть відмінних гравців.

- Опиши плюси і мінуси виступів в Україні. Що тобі сподобалося, а чого не вистачало?
- Я думаю, що одним з головних плюсів для мене була можливість грати як в українській Суперлізі, так і демонструвати свої сили в Кубку Європи ФІБА. Завдяки виступам в декількох турнірах відразу я знайшов багато нових знайомств, пізнав багато прекрасних людей, які мені допомагали впродовж усього сезону і доклали руку до становлення мене, як гравця в майбутньому. Цей ефект неодмінно ще проявить себе.

Одним з мінусів я б назвав зарплати гравців. На жаль, вона далеко не на найвищому рівні. Однак економічна складова поліпшується, і я впевнений, що ліга буде такою ж сильною, як була раніше. Від цього виграють усі.

- Підбиваючи підсумки, щоб ти собі хотів побажати перед початком наступного сезону?
- Відмінного літа, успішного і здорового сезону без травм. Ще я хотів би побажати всього найкращого всім моїм колишнім товаришам по команді і персоналу. Я сподіваюся, що у вас, хлопці, буде хороше літо, і ви всі знайдете хорошу команду на наступний сезон і продовжите домагатися успіху на майданчику та за його межами.

І не можна забувати про фанів. Я хотів би подякувати фанатам за підтримку і любов, яку вони дарували мені і всій команді. І окреме спасибі тренеру Айнарсу Багатскісу за віру в мене і допомогу в цій захоплюючій подорожі. Прийшов час перегорнути сторінку і побажати вам всім удачі.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013