Володимир Драбіковський: з 22 травня очікується відкриття спортивних залів і планується, шо запрацюють дитячі спортивні школи

14:05 | 05 мая 2020
Генеральний секретар Федерації баскетболу України Володимир Драбіковський, під час онлайн-курсу навчання ФБУ для тренерів звернувся до українськи спеціалістів.

Генеральний секретар Федерації баскетболу України Володимир Драбіковський, під час онлайн-курсу навчання ФБУ для тренерів звернувся до українськи спеціалістів. У діалозі він наголосив на важливості завершення дитячих змагань, а також поділився своїми враженнями від впровадження дистанційної форми навчання. 

Читайте: Драбіковський: Новий сезон для клубів Суперліги може розпочатися у жовтні, або листопаді

“На жаль, ми живемо у важкі часи. Сьогодні весь світ живе в умовах коронавіруса і в більшості країнах світу оголошено карантин — Україна не є виключенням. Призупинено всі спортивні змагання, тренування, але в усіх моментах потрібно намагатися шукати позитив. Сьогодні відмінна можливість для вас, тренерів, зайнятися самоосвітою. Федерація баскетболу України сьогодні започаткувала цей проект навчання за допомогою онлайн-конференції. Це перша наша спроба, але вона стане традицією. Ми будемо з вами зустрічатись та проводити спільні заняття в режимі конференцій. Бажаю всім успіхів у процесі навчання.

Ви знаєте, що ми призупинили всі чемпіонати, але сподіваємось завершити юнацькі турніри. Сподіваємось, що відбудеться це десь у другій половині серпня — першій половині вересня. Ми обов’язково завершимо всі юнацькі та молодіжні чемпіонати. 

Сьогодні була онлайн-нарада з міністром спорту, в рамках якої він розповідав нам, які плани в Міністерства і як країна та спорт будуть виходити з карантинних обмежень. З 11 травня будуть послалблення карантину — буде дозволено тренуватись професійним командам. Мова йде про збірні команди на базах олімпійської підготовки, де вони зможуть розпочинати тренувальний процес.

З 22 травня очікується відкриття спортивних залів і планується, шо запрацюють дитячі спортивні школи. Це оптимістичний варіант, якщо не буде спалаху захворювання на коронавірус. 

Що стосується Першої ліги та її продовження, то це рішення буде прийматися на Виконкомі ФБУ, який відбудеться у другій частині травня. Я не думаю, шо є сенс продовжувати змагання Першої ліги. Це напівпрофесійні, аматорські команди і, я гадаю, їм потрібно готуватися до наступного чемпіонату. 

Дитячі змагання обов’язково треба завершити, адже дітям важливі навчальний та змагальний процеси. 

Я не бачу зв’язку між дитячим та професійним баскетболом. Ми завершили сезон Суперліги Парі-Матч, адже там виступають професійні клуби, у складі якіх гравці на контрактах, зокрема легіонери. В сьогодняшніх умовах у клубів не було можливості тримати гравців на контрактах, щоб потім коли-небудь завершити цей чемпіонат. Тільки через це ми його і завершили. 

Ми живемо всі в однакових умовах: якщо немає грошей у батьків, у місцевих бюджетах, не думайте, що вони є у ФБУ. Ми вивчатимемо ситуацію, а економічна ситуація в країні буде не дуже добра. Зараз вона погіршуватиметься і, сподіваюсь, до осіні буде її поліпшення. Якщо економічно нам буде важко, то ми змінемо систему проведення юнацьких змагань, щоб було менша кількість ігор та виїздів”. 

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013