Віталій Степановськиї: гравці Хіміка продовжують тренуватися

17:35 | 25 апреля 2020
Через спричинене пандемією коронавірусу дочасне завершення чемпіонату України серед команд Суперліги Парі-Матч южненський Хімік не зміг захистити титул.

Через спричинене пандемією коронавірусу дочасне завершення чемпіонату України серед команд Суперліги Парі-Матч южненський Хімік не зміг захистити титул. Однак у команді гідно сприйняли звістку про завершення сезону.

Після трьох тижнів відпочинку южненці знову приступили до тренувань. Поки лише в домашніх умовах і за допомогою інтернету. Більш детально спортивному кореспонденту "Думської" розповів головний тренер Хіміка Віталій Степановський.

"Для нас зупинка чемпіонату і його завершення були справжнім шоком. Ми були серед лідерів. Але постфактум можемо констатувати, що то було правильне рішення. Людське життя - найголовніше. Ризикувати цим ми не могли. Спочатку насилу сприймав цю інформацію, адже чемпіонат закінчився за кілька днів до фіналу чотирьох Кубка України, який планували грати в Южному. Та згодом шок пройшов, прийшло розуміння, що все було зроблено правильно", - говорить головний тренер.

Читайте: Визначилися фіналісти Cyber Суперліги Парі-Матч

Нагадаємо, чемпіоном України став Дніпро. При цьому попереду ще було ціле четверте коло і плей-оф. Відбутися могло все, що завгодно. Чемпіонство Дніпра Віталій Степановський не ставить під сумнів, але констатує: українська баскетбольна Суперліга в останні роки стала непередбачуваним турніром, золото діставалося командам, які могли завершити сезон за межами трійки найкращих.

"Не в моїй компетенції давати оцінку конкретно цьому рішенню. Але ж і правда - в плей-оф вирішується багато. Часто тренери, я серед них, говорили, що плей-оф - це окремий чемпіонат. Кожна помилка на вагу золота, гравці мобілізуються. Ми в минулого року це підтвердили. Не виграли регулярку, але виграли чемпіонат в дуже складному для нас сезоні. Багато є прикладів, коли команди не фінішували в трійці, але ставали чемпіонами. Звичайно, прикро, але ми ніяк не можемо вплинути на ситуацію", - говорить він.

Насамперед після повідомлення про офіційне завершення чемпіонату Хімік організував «евакуацію» легіонерів. Іноземні гравці команди (Югба, Вільямс, Салліван, Годфрі) провели непоганий сезон, але режим загальнонаціонального карантину не залишив баскетболістам і клубу вибору.

"Буквально через два-три дні наш менеджер зайнявся відправкою хлопців додому, - розповідає Віталій Степановський. - Двоє з них повинні були летіти пізніше, але закривався аеропорт в Стамбулі. Вилетіли останнім літаком з Одеси всі разом".

З усіма американцями клуб розрахувався, сплативши й зарплату за березень. До слова, фінансове становище Хіміка, головним спонсором якого є Одеський припортовий завод, в сезоні-2019/20 було помітно кращим, ніж в чемпіонському.

Тим часом українські гравці Хіміка, серед яких лідери команди - Кирило Марченко, Олександр Рябчук, Андрій Войналович, - після перерви приступили до тренувальних занять.

"Ми спочатку дали гравцям паузу, - каже головний тренер. - Приблизно днів 20, щоб хлопці психологічно відновилися. Після чого відновили тренування. В онлайн-режимі ми тренуємося по сьогоднішній день. Днів 16 вже тренуємося. Наш тренер з ЗФП розробив комплекс вправ, наші гравці мінімум годину займаються. Кабмін дозволив спортсменам збірних в індивідуальному режимі тренуватися на вулиці, і, може, ми маленькими групами будемо тренуватися на вулиці. Тренувальний процес ми не зупиняли і продовжуємо працювати. Сьогодні потрібно дивитися в майбутнє. Карантин колись закінчиться, потрібно буде тренуватися, і хлопці вже будуть в нормальних кондиціях".

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013