Лікар БК Хімік: ізоляція та санобробка – основа карантину

20:20 | 01 апреля 2020
Через пандемію коронавірусу ми всі опинилися в ситуації, до якої неможливо було підготуватися заздалегідь.

Через пандемію коронавірусу ми всі опинилися в ситуації, до якої неможливо було підготуватися заздалегідь. Необхідність дотримуватися карантину і, разом з тим, у багатьох - бути на роботі, здійснювати потрібні покупки і уникати соціальних контактів - як відповісти на всі ці питання і якої стратегії дотримуватися, розповів прес-службі южненців лікар БК Хімік Артур Іноземцев.

- Звичайно, потрібно за рекомендаціями дотримуватися карантину. Якщо ви виходите, то маєте перш за все дотримуватися принципу мінімального контакту з оточуючими людьми, мінімального контакту з будь-якими поверхнями. Це забезпечить носіння рукавичок і носіння маски. І хоча маска більшою мірою потрібна для хворих людей, але тим не менш, якщо доводиться спілкуватися за робочою необхіндістю або якимись іншими факторами, які неможливо подолати, тоді потрібно себе максимально захистити від контакту з можливо інфікованими поверхнями і людьми. Ретельна обробка рук до контакту, після контакту, яка повинна проводитися мінімум 60% розчином спиртовмісних речовин, миття рук тривалий час, не менше 20 секунд з милом, гелями. Ну, і природно, обробка в приміщенні контактних поверхонь: дверних ручок, поверхонь вхідних дверей. Ганчірки, якими проводиться обробка, обов'язково змочувати спиртовмісних розчинами або іншими дезрозчинами. І, звичайно, я б порадив максимально послухати рекомендації наших керівних органів - МОЗ, ВООЗ, не допускати контакту, що б нам це не коштувало. Це найкращий засіб, щоб уникнути зараження. Ну, а якщо ви виходите на роботу, в магазин, якщо ви доглядаєте за кимось, треба дотримуватися таких умов ізоляції: рукавички, маски, знезараження поверхонь.

- Скажіть, чи потрібно якось змінювати звичний режим харчування, додати якісь продукти для зміцнення імунітету. Або ж використовувати якісь препарати, вітаміни?
-Харчуватися треба як зазвичай, природно, не переборщувати з об'ємом споживаної їжі. Найголовніша умова карантину - часте пиття, зрошення слизових оболонок фізіологічним розчином, для того, щоб вони не пересихали. У харчування можна вводити продукти, які містять аскорбінову кислоту, або приймати препарати, в яких міститься аскорбінова кислота.

- Стосовно обсягу їжі - дуже актуально! Чим більше часу проводиш вдома поруч з холодильником, тим частіше доводиться оновлювати запас продуктів на два тижні, це вже стало мемом.
- Особливо хочу звернути увагу на цей пункт своїх підопічних, професійних спортсменів. За умов відсутності тренувального режиму небажано збільшення ваги, це може викликати в подальшому різні проблеми функціональної роботи або тренувальної роботи. Щодо підвищення імунітету, є дуже багато різних думок, часто суперечливих. Спірна тема, в якій немає єдиної концепції. Вживання аскорбінової кислоти, часте пиття і контроль власного стану, ваги і температури, звичайно це те, що робити необхідно.

- Чи потрібно зараз приділяти увагу фізичній активності, тренуватися самостійно, і якщо так, то яким чином.
- Звичайно, професійні спортсмени, опинившись на карантині, не можуть сидіти склавши руки. Про те, який комплекс вправ виконувати, їм розповість тренер з функціональної підготовки, який є в кожному клубі. Займатися треба, особливо в період, коли ми змушені набагато більше часу проводити вдома. Легкі тренування, які можна зробити вдома, використовуючи те, що у вас є, займаючись на велотренажері, - будь ласка, займайтеся, питань немає. Я дивився відео, що в Італії професійним велогонщикам видають документи, що дозволяють проводити тренування і готуватися, але поліція кожного може зупинити і перевірити наявність дозволу. Це ми говоримо про тренування, які виключають контакт з іншими людьми. Якщо у вас гарне самопочуття, і ви можете в безлюдній місцевості провести тренування, чому ні? Ну, і звичайно, не виключаємо домашні тренування. Потрібно підібрати собі індивідуальну програму, яка вам підходить, використовувати доступний вам інвентар і тренажери, і обов'язково контролювати своє самопочуття. Підкреслюю - в умовах ізоляції, в умовах карантину та контролю стану здоров'я. Якщо є найменші підозри на погіршення стану, то звичайно потрібно це негайно припинити. Будемо сподіватися, що у тих, кому ми будемо давати ці поради, такого не буде.

- На період карантину цього року випадає свято Великодня. Як має змінитися наша поведінка і святкування, враховуючи всі обставини?
- До якого висновку дійдуть настоятелі церков різних конфесій, мені сказати складно. Обов'язково, приймаючи рішення, кожному з нас потрібно враховувати рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я і державних служб, це повинно бути на першому місці. Думаю, святкувати треба, але тут потрібно для себе відповісти на питання: як. Сподіваюся, що і наші люди правильно себе поведуть, і священнослужителі виберуть правильну позицію, щоб не викликати занепокоєння, хвилювань і додаткової напруги в суспільстві. Бажаю всім нам пройти цей складний період, бажаю всім здоров'я. Ми сьогодні як ніколи відчули цінність здоров'я, давайте всі об'єднаємося в наших правильних діях для того, щоб уникнути втрат, будемо слідувати рекомендаціям і намагатися робити максимум можливого.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013