Денис Журавльов: підготовку до нового сезону плануватимемо відповідно до дат його початку

14:50 | 26 марта 2020
В умовах дочасного завершення сезону Суперліги Парі-Матч чемпіоном України було визнано Дніпро, який на момент припинення чемпіонату посідав лідируючу позицію з 20 перемогами у 25 матчах.

В умовах дочасного завершення сезону Суперліги Парі-Матч чемпіоном України було визнано Дніпро, який на момент припинення чемпіонату посідав лідируючу позицію з 20 перемогами у 25 матчах.

Команда Дениса Журавльова набрала солідну ходу у погоні за довгоочікуваним титулом, однак епідемія коронавірусу перервала майже всі європейські чемпіонати.

Про минулий сезон, який усе ж таки приніс Дніпру чемпіонство, прес-служба ФБУ поспілкувалась із головним тренером команди. 

Який післясмак залишився після завершення чемпіонату та завоювання титулу?

- Залишилося, звичайно, відчуття чогось незакінченного. Хотілося і більше, і цікавіше, і в будь-якому випадку хотілося продовження сезону. Востаннє так рано ми закінчували, коли було розділення на дві ліги в України — тоді чемпіонат завершився 15 березня. Цього року закінчили ще раніше і тепер на півроку ми без роботи, більш того хлопці поки що навіть не можуть тренуватись, адже групові тренування заборонені. Зараз вони тренуються індивідуально, але все це відбувається у секретному форматі. Залишити гравців без тренувань — це рівносильно смерті. 

Коли вдалося звикнутися з думкою, шо сезон завершено, враховуючи, що ваша команда знаходилася у відмінній формі?

- Знаєте, до сих пір десь глубоко залишається ця надія, що чемпіонат ще не закінчився. Постійно думки, що все ще продовжуватиметься і повірити в закінчення сезону дуже важко. Вчора ми відправили американців додому, команда вже розслабилася. Але з ким би з гравців я не розмовляв, у всіх надія, що завтра ми ще вийдемо на майданчик. 

Читайте: Визначено MVP сезону 2019/20 в Суперлізі Парі-Матч

Легіонери тільки зараз залишили Дніпро у зв’язку з тим, що були певні труднощі з відправленням їх додому? 

- Ніяких складнощів з тим, щоб відправити американців у нас не було. Знову ж таки, через те що не вірилося, що все може так закінчитися, плюс ми не хотіли відразу розганяти команду і різні боки. Спочатку ми продовжували тренування і зустрічались. Не хотілося прощатися з гравцями так різко, тому вони ще побули в Дніпрі. 

Як оцінете виступ на євроарені, де Дніпру, на жаль, не вдалося вийти з групи?

- На мій погляд, ми зробили крок вперед. Якщо позаминулого сезону все було вирішено для нас вже після першого кола, то в цьому сезоні ми мали шанси на вихід до останнього матчу. До кожної гри потрібно ставитись серйозно і не допускати жодних послаблень, рівень цього Кубка вищій за чемпіонат України. За будь-яку нашу помилку було покарання, а остання гра проти болгарів пройшла в рамках нашої тотальної розслабленості. Ми думали, що вдома буде легко, а болгари, яким ця гра вже нічого не вирішувала, вийшли спокійно грати в баскетбол. Ми, в свою чергу, не змогли налаштуватись. Ну а так кожну гру ми можемо чіплятись та маємо виходити з групи. 

Читайте: Валерій Плеханов: сезон для Запоріжжя розцінюю, як невдалий, але найголовніше, що хочу з нього винести — це досвід

Чи не йшло ще розмови з керівництвом клубу про можливу участь Дніпра в кваліфікації Ліги чемпіонів та відповідної комплектації?

- Поки ще рано про це говорити, але під будь-який єврокубок потрібен хороший склад. Цього року навіть з одним легіонером ми мали хороші шанси на вихід з групи. Команда, звичайно, виглядає по-іншому, коли є розігруючий, який може організувати гру, коли є фізично потужні виконавці, які можуть відзахищатися та забити. Якщо в Україні все це можна сховати за командною грою, то на євроарені сильні індивідуальні гравці просто необхідні. 

Які враження залишились від роботи з Генрі Дугатом?

- Генрі дуже класно провів сезон, не зважаючи на його вік. Я не очікував, що перед сезоном він приїде до нас так рано. Він відпрацював з нами повноцінний збір, відмінно підготувався і видав дуже хороший сезон. У нього майже не було спадів, відіграв сезон на одному рівні, де потрібно було він брав гру на себе, міг зіграти і на команду. Дуже розумний та якісний командний гравець, який чудово почувався в Україні, де проводив вже не перший сезон. Лише позитивні емоції від роботи з ним. 

Читайте: Кирило Большаков: перед Прометеєм стояло завдання завоювати медалі, але всі думали про чемпіонство

Наскільки важко було впровадити в командну гру Дніпра індивідуально сильного Джареда Террелла?

-  Майже кожне тренування, кожного дня ми з ним спілкувалися. Багато роботи в цьому напрямку було виконано. Окрім того, що він індивідуально сильний гравець, він ще й доволі молодий баскетболіст, який проводив свій перший сезон в Європі. Складнощів з ним вистачало, але він ставився до вимог з розумінням. В останніх матчах він знаходив хороший баланс між своїми набраними очками та командою грою і захисними діями. З ним можна працювати — він баскетболіст, якого можна тренувати. Фізично міцний хлопець, є куди всі ці характеристики чіпляти. Вважаю, що у нього попереду світле майбутнє. 

Чи було найважчим завданням робота над тим, щоб переключити його виключно з набирання очок на командні дії?

- В першу чергу ми брали його саме для того, щоб він набирав очки і брав гру на себе у важкі моменти матчу. Він потужний гравець, який по факту міг закривати чотири позиції. Будь-якого гравця він може обіграти у нападі і найголовніше те, що, коли його пріоритетом ставав набір очок, а не командна гра, його можна було сміливо замінити і з цим ніяких проблем та претензій у нього не було. Він нормально ставився до ротації і зробив великий крок вперед у розумінні того, що він, як і всі, має відпочивати на лавці.

Вам було б цікаво знову попрацювати з цими гравцями у наступному сезоні?

- Звичайно-звичайно. Генрі у мене взагалі язик не повертається назвати американцем, адже за ментальністю він абсолютно європейський баскетболіст. Він грає з командою, у нього зовсім інше життя, навіть у порівнянні з тим самим Терреллом. Він перебудувався і працювати з ним одне задоволення. Ну а Террелл молодий гравець — хороший матеріал для роботи. 

Які враження від роботи з Іссуфом Саноном? Як вважаєте, повернення до України пішло йому на користь?

- Думаю, що на користь точно пішло. Він отримав впевненість у грі, хорошу статистку, мабуть найкращу в його кар’єрі. Так, він використовує свої сильні сторони у кожній грі, але хотілося б, щоб він попрацював і над своїми слабкими сторонами також. Поки що він грає лише за рахунок своїх переваг. Які у нього слабкі сторони він прекрасно знає і вказувати на весь світ на них ми не будемо. Іссуф все прекрасно розуміє і працює над цим. Але це більше в його голові — йому потрібна системна робота.

Якщо плей-оф усе ж таки б відувся, хто був би найбільш неприєним суперником Дніпра?

- Важко сказати, адже ми у всіх команд вигравали і усім командам з верхньої частини турнірної таблиці програвали. Усе б залежало від підготовки і того, як команди увійшли б до плей-оф. Кінець березня, початок квітня був би ключовим відрізком, адже часу на підготовку вже особливо немає і команди йдуть по накатаній. Ці два тижні були б дуже важливими. Всі суперники сильні, грають і вдома і на виїзді добре — важко було б щось передбачити. 

Поки, звичайно, важко передбачити, коли ця епідемія завершиться, але чи цікаво б було вам почати підготовку до нового сезону раніше?

- Знову ж таки, це все злежить від того, чи почнемо ми сезон раніше. Робити збір раніше просто через те, що ми закінчили цей чемпіонат занадто рано сенсу немає, адже є певний режим підготовки до сезону. Відповідно до цих дат ми і будемо планувати нашу підготовку, збір і таке інше. А так, звичайно, важко без баскетболу, нудно і відчуття неповноцінності присутнє. У той же час багато хто критикує рішення завершити сезон, але є люди, які займаються своєю справою. Тренери тренують, гравці грають, а є люди, які приймають рішення. Від них залежить багато що і яким би це рішення не було, воно залишається вірним. Це рішення було прийняте і його потрібно виконувати. 

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013