Валентин Берестнєв: для молодих гравців вкрай важливо не залишатися довго без тренувань

20:20 | 23 марта 2020
Через пандемію коронавірусу чемпіонат України серед команд Вищої ліги також дочасно завершено.

Через пандемію коронавірусу чемпіонат України серед команд Вищої ліги також дочасно завершено.

Короткі підсумки зіграної частини сезону підбив тренер миколаївської команди Ніко-Баскет Валентин Берестнєв. Наразі його баскетболісти продовжують індивідуально підтримувати фізичні кондиції.

Валентин Борисович сподівається, що молодим баскетболістам пощастить дограти частину матчів сезону в чемпіонатах, які наразі призупинено. Адже надто тривала пауза в сезоні може мати досить негативний вплив на ще несформованих остаточно баскетболістів.

- Рішення про завершення чемпіонату було досить несподіваним. Так, уже видно було розвиток ситуації, але все ж сподівався, що це буде спочатку зупинка змагань. На відміну від Суперліги, ми грали в різних підгрупах, половину команд ще не бачили. Хотілося б і з ними пограти, а то незрозуміло, яка з підгруп сильніша.

Але зважаючи на перебіг подій рішення про завершення чемпіонату цілком вірне. Наскільки я відчуваю ситуацію, швидше за все, 3 квітня карантин не завершиться. До нас ще не дійшла основна хвиля епідемії.

Безумовно, ми всі засмучені таким перебігом. Намагалися втримати команду, почали тренуватися за рекомендаціями НБА – один тренер, один гравець, одне кільце. Зробили розклад, щоб хлопці не перетенилися: не більше одного в роздягальні, не більше одного в душі тощо. Але за кілька днів остаточно закрили спортивні школи та заборонили тренерам проводити заняття.

- Наразі в клубі зупинили будь-яку діяльність?
- Не зовсім. Віддалено ми тренуємося, підтримуємо кондиції. Хлопці бігають кроси. Ми створили групу в вайбері, де кожен публікує звіти про свої заняття. Адже ми все ж сподіваємося, що призупинені чемпіонати з баскетболу 3х3, Молодіжної ліги, Студентської, можливо, в травні все ж поновляться. Для нас буде катастрофа, якщо повна зупинка баскетболу триватиме до жовтня.

Читайте: Визначено найкращого центрового сезону в Суперлізі Парі-Матч

- Тобто зараз надвичайно важливо не зупиняти надовго тренувальний процес?
- Безумовно. У нас молодіжна команда. Це ще не дорослі остаточно сформовані гравці, які з часом виходять на пік кондицій, аби досягати результат. Наші хлопці ще активно розвиваються, для них систематичні тренування надзвичайно важливі. Тому уважно стежимо за розвитком ситуації, сподіваючись на можливість дограти сезон. Ці матчі, можливо, не надто важливі в турнірному плані, але дуже необхідні для розвитку. Тому що залишити взагалі без баскетболу на кілька місяців – матиме суттєвий негативний вплив.

-Як оціните для своєї команди частину чемпіонату, яку вдалося відіграти?
-Оцінюю дуже позитивно. У нас цього року сформувалася досить цікава команда. На початку сезону більшість вважали, що це найслабша наша команда за останні три роки. А насправді все вийшло навпаки. Команда здобула 14 перемог поспіль. Серед інших обіграли харківський Політехнік – нашого прямого конкурента. Особисто я як тренер з нетерпінням чекав плей-оф, щоб пересвідчитися, наскільки закономірні такі результати. То ж ще сподіваюся, що у якомусь форматі пощастить дограти заключну частину сезону в тих чемпіонатах, які призупинено.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013