Сергій Корабльов: Хотілося б зберегти нинішній склад

09:20 | 21 марта 2020
Потужна гра на протязі всього чемпіонату ,дозволила команді БК «Кривий Ріг КНУ-КДПУ» бути беззаперечним лідером у своїй групі.

Потужна гра на протязі всього чемпіонату ,дозволила команді БК «Кривий Ріг КНУ-КДПУ» бути беззаперечним лідером у своїй групі. Головний тренер Сергій Корабльов для сайта ФБУ підбив підсумки виступів команди у вищій лізі.

-Ми набрали в чемпіонаті гарну ходу, у керівництва клубу і у нас були амбітні плани щодо виступів в цій першості-ставилося завдання виграти золоті медалі. Той склад, що зараз підібрався в команді давав надію успішно впоратися із цим завданням. І рішення дочасно завершити чемпіонат нас всіх, звичайно, дуже засмутило.

-Ваш клуб в чемпіонаті поступився лише три рази – менш, ніж будь-яка команда. Цікаво дізнатися вашу думку з приводу нинішнього рівня баскетболу у вищій лізі, що можете сказати про суперників і за рахунок чого  ви виглядаєте краще за інших?  

- Я вважаю, що починаючи з минулого сезону, рівень команд у вищій лізі став підвищуватися. Цей процес продовжувався і нині. Мені здається, що це відбувається, зокрема, і завдяки тому, що в топових командах вищої ліги почали з’являтися баскетболісти  з досвідом гри в українській Суперлізі і в лігах інших країн. Тобто, більш-менш якісні гравці. Плюс, покращилося фінансування команд і баскетболісти стали відповідальніше ставитися до своїх обов’язків.

Що стосується наших суперників по групі. Може комусь здається, що ми всіх перемагаємо без проблем і тому маємо лише три поразки. Це ілюзія. Майже всі перемоги нам давалися в боротьбі. Так, почали ми чемпіонат важко, з поразки від Дніпра-2. Це для нас було неприємною несподіванкою, тому що ми провели дуже ефективну передсезонну підготовку, грали багато матчів і завершили її двома дуже хорошими іграми з Миколаєвом. Були в доброму тонусі, можливо трохи перегоріли, але після цього у другій грі вже впевнено перемогли і далі в чемпіонаті вже були в потрібній формі. Якщо говорити про команди, які посіли в нашій підгрупі другі-треті місця, то СумДУ(Суми) і Нико-Баскет( Миколаїв) дуже сильні команди. Миколаїв має гарного тренера – Берестнєва, не можна сказати, що у них якійсь суперсклад баскетболістів, довга лавка запасних , але  підібрані якісні гравці, які довго вже грають разом, команда зіграна, відчувають один одного і з ними матчі завжди проходять дуже складно. До речі, остання наша поразка якраз була від Миколаєва, де блискуче зіграв Михайло Горобченко, що повернувся до клубу нещодавно і значно додав потужності миколаївцям.

Читайте:Вища ліга: названо переможців групового етапу 

Щодо лідера іншої підгрупи –БК Тернопіль, то клуб підсилювався до останнього дня, залучивши трьох сильних баскетболістів. Якби ми зустрілися на другому етапі чемпіонату, нам було б дуже складно з ними грати. Мабуть, керівники клубу теж ставили перед командою високі завдання на сезон.

-Ми, до речі, днями розмовляли з тренером БК Тернопіль, і Дмитро Забірченко сказав, що вони прагнуть грати в Суперлізі.

-Згоден з ним, що вже треба йти до цього. Я вам скажу, що і якби нашу команду підсилити двома-трьома легіонерами,  я не маю на увазі американців,  можна знайти литовців, латишів непоганого рівня, і ми теж могли би підвищитися у класі і грати в Суперлізі гідно.

Головне, на мою думку, за рахунок чого нам вдається демонструвати  баскетбол високого рівня і перемагати, це високий командний дух.  У нас всі лідери працюють на загальний результат і всі їхні дії на майданчику підпорядковуються потребам команди. Зрозуміло, що кожен гравець повинен діяти максимально агресивно і в нападі, і в захисті. У нас зараз в команді дуже висока конкуренція, кожен повинен виходити на майданчик і максимально відпрацьовувати ті хвилини, які має, але не захоплюватися індивідуальною грою, а працювати на команду і виконувати ті настанови, які він отримує від тренера. Мені здається, що в цьому сезоні така гра у нас почала добре виходити.

Мабуть, ви вже попрощалися з хлопцями.  Що сказали їм, що далі буде з командою?

-Зараз дуже важко говорити щось конкретне. З усіма хлопцями ми залишилися на зв’язку, сказали, що після завершення карантину будемо приймати рішення щодо підготовки до наступного сезону.

Звичайно, хотілося б зберегти всіх баскетболістів і з ними піти в Суперлігу. Кривий Ріг – це місто з великими баскетбольними традиціями, тут завжди були команди гідного рівня, працювали відомі тренери. На іграх завжди повні зали, люди активно вболівали за нас. Сподіваюся, що все буде добре і в наступному сезоні ми зможемо вирішити ті завдання, які нині, не за нашою виною, зробити не вдалося.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013