12 атрибутів елітних розігруючих

11:05 | 27 февраля 2020
Великого розігруючого легко розпізнати, але його важко виховати.

Великого розігруючого легко розпізнати, але його важко виховати. Ви можете поговорити про Джона Стоктона, Меджика Джонсона, та Кріса Пола, і всі погодяться з тим, що вони всі великі гравці.

Однак, якщо ви запитаєте тренерів, що вони хочуть найбільше бачити в розігруючого, ви отримаєте різні відповіді на запитання.

Розмірковуючи про те, чого ми хочемо від розігруючого,  я пригадав конкретні якості, які, я сподіваюся, будуть сприяти розвитку ваших розігруючих.

Перші три важливі, наступні чотири необхідні, і останні п'ять мають важливе значення.

Іншими словами, я дійсно хочу бачити всі ці якості у відмінного розігруючого, але відчуваю, що у нас повинні бути найперші:

1. Бажання перемагати

Розігруючий повинен випромінювати конкурентоспроможну ударну в'язкість і мислення, засноване на пошуку шляху до досягнення мети. Він не дбає про свою статистику і орієнтується тільки на те, що впливає на підсумковий результат. Цей менталітет може стати заразливим і повинен бути заразливим.

 Я думаю про такого хлопця, як колишній захисник Дюк Стів Войцеховський, який мав середню здатність, але більшу волю до перемоги, яка була передана його товаришам по команді.

2. Зосередьтеся на інших

 Я не вважаю, що розігруючий обов'язково повинен бути лідером команди, але він не може бути егоїстом.

 Мало того, що він знайде однодумців і буде плодити хорошу командну хімію, але спортсмени схожі на це, як правило, емоційно послідовні і збалансовані. І навпаки.

Якщо ваш розігруючий є гравцем «я перший», вам буде складно досягти свого потенціалу, і ви не будете дуже добре спати.

 Немає ніякого значення, скільки очок забив розігруючий. Сьогодні на всіх рівнях є безліч відмінних комбо-захисників.

Гравці знають різницю між розігруючим, який здатний забивати м'ячі, роблячи якісні кидки, і тим, який шукає моменти для кидка, щоб збільшити свою статистику.

 3. Навички володіння м'ячем

 Розігруючий під пресингом противника бачить дев'ять інших гравців, тому що він або вона добре навчений техніці володіння м'ячем.

 Вони можуть ефективно вести м'яч, передавати, робити обманні рухи, в той час як команда починає свій напад.

 Цей гравець не може знущається над командою через нестачу майстерності. Якщо він не може добре водити м'яч, інші команди можуть змусити вас змінити все, що ви робите. Якщо ви відріжете голову змії, її тіло безпорадно впаде на землю.

 Ми не хочемо, щоб наш напад виглядав так.

4. Цінуйте кожне володіння

 Хороший розігруючий ненавидить втрати і погані кидки, і він моделює це в своїй грі. Він розуміє, що необережна втрата є кримінальним злочином, і що поганий вибір кидків може стати чумою. Ці речі починаються з розігруючого, і вони повинні взяти на себе відповідальність за це.

 5. Координатор команди

 Ефективний розігруючий може змінювати цілі і робити зміни, стежачи за тим, щоб кожен гравець на майданчику розумів, що відбувається. Вони можуть перезавантажити напад, якщо швидкий прорив або схема в нападі не вийшли. Вони також знають оптимальний темп для нападу і захисту команди і як зберегти і змінити імпульс.

 Розігруючі повинні грати так, якщо б вони сиділи на трибунах, спостерігаючи загальну картину того, що повинно бути зроблено.

6. Зробіть партнерів по команді кращими

Розігруючий повинен налаштувати гравців на прості кидки, які відповідають їх навичкам. Передачі розігруючого гравця виконуються вчасно і цілеспрямовано, і їх гарний периферичний зір допомагає їм знайти відкритих гравців в потрібний час.

 Вони повинні бути послідовними і цілеспрямованими, тим самим допомагаючи товаришам по команді покращувати свою гру з часом.

 Коли немає розуміння або причини того, що робить розігруючий, то товариші по команді, як правило, не впевнені в тому, що робити, тому вони стоять і дивляться на нього в очікуванні дій. Розігруючі повинні бути оманливими для противників, але передбачуваними для своїх товаришів по команді.

7. Розуміти ситуацію

Розігруючий може впроваджувати концепції з тренування і тайм-аутів, але також може читати ситуації і вносити корективи «на льоту».

Вони знають, хто і що дає вашій команді кращий шанс домогтися успіху в певних ситуаціях.

8. Привертає швидкий прорив

 Вони повинні бути відкритими і доступними для швидкої першої передачі, і швидко просувати м'яч від ЛШК до ЛШК на протилежному боці, щоб винагородити гравців, які зробили крок вперед в швидкий прорив. Розігруючий має хорошо читати ситуації для передач м'яча, типу передачі і кому і коли її передати. Вони стежать за всіма відкритими партнерами.

 Вони також передають ментально «ми бачимо Вас».

 9. Проходить в дірки і читає ситуації

 Розігруючий гравець тисне на оборону, створює кидки з під кошика, фоли захисту, можливості підбору м'яча в нападі.

10. Кидає з високим відсотком

Розігруючий гравець - хороший фінішер в штрафному майданчику, - це здібний триочковий стрілок, коли він залишається відкритим, і є відмінним снайпером при пробитті ШК.

11. Різні спритності і швидкості

 Розігруючий гравець повинен бути спритним, так як він може і повинен міняти швидкість і напрямок.

 Він у відмінній фізичній формі, і обидві команди вважають, що він сильний і здатний - особливо в четвертому періоді.

12. Захисний бульдог

Я ставлю це останнім тільки тому, що у нас часто є інший гравець, який захищається проти розігруючого гравця противника. Важливим є те, що вони роблять захист пріоритетом і допомагають задавати тон своїм товаришам по команді, як жорстко ми граємо.

Ми вручаємо цей список нашим розігруючим, і кожен сезон моя надія полягає в тому, що наш розігруючий гравець прагне стати більше схожим на людину, описану тут.

Що стосується конкретних речей, які ми, тренери, можемо зробити, щоб допомогти розігруючим гравцям повністю реалізувати свій потенціал, то ось декілька порад.

• Знайдіть їх рано. Чим молодшого гравця ви визначаєте на позицію розігруючого, тим краще. Запитайте себе: «Чи можу я розвивати найважливіші якості розігруючого гравця в цього гравця?». Якщо ні, перемістіть його на іншу позицію, навіть якщо він маленький і швидкий. Деякі атлети настільки далекі від цієї позиції, що Coach K не міг перетворити їх в надійних розігрують гравців. Було кілька гравців, яких я помилково намагався поставити на позицію розігруючого і керівництво цими командами для мене було схоже на водіння на льоду. Ми кудись ішли, але я ніколи не знав куди, і повороти коліс, схоже, не має ніякого відношення до напрямку руху.

• Створюйте міцні взаємини. Якщо ми хочемо, щоб вони були продовженням тренера на майданчику, нам потрібно познайомитися з ними і дізнатися їх. Нам потрібно бачити в них людей, а не тільки баскетболістів. Це створює довіру. Ведучий бомбардир не потребує нас так багато, і він отримає від 12 до 15 кидків за гру. Але розігруючий гравець має особливе завдання: мислити грою, дивитися за командою і працювати над тим, щоб інші були кращими. Це безкорисливе завдання, яке вимагає тісних робочих відносин з тренером.

• Задайте багато питань чому і як? Ми хочемо, щоб у всіх гравців був високий баскетбольний I.Q., але особливо в розігруючого гравця. Тому ми хочемо, щоб вони розвивали звичку питати, чому, щоб так вони звикли намагатися зрозуміти те, що ми робимо. «Чому ми хочемо щоб Метт отримав більше передач? Як ми змінимо ритм в атаці? Чому ми перейшли від особистого захисту до зони в третій чверті?». Це все, що ви хочете, щоб ваш розігруючий запитав.

• Надання позамайданчикових завдань. Якщо ви схожі на мене, ви весь час думаєте про свою команду. Я хочу, щоб наш розігруючий був таким же. Наш центровий гравець, чия улюблена діяльність ловить раків в місцевому потічку, починає думати про баскетбол приблизно через 20 хвилин. Тому я збираюся - через відсутність кращого слова - «призначити» моєму розігрувати свою точку зору на певні речі. Ось кілька думок.

Міжсезоння: дванадцять хвилин щоденного фокусування на техніку володіння м'ячем. У комплекті з календарем, зробленим тренером. У нас є 75 днів з початку школи до першого дня тренування. Дванадцять хвилин х 75 днів - 900 хвилин для розвитку навичок.

У сезоні: Статті про те, що важливо для нас тренерів, відео з чудовими іграми розігрують гравців і їх передачами. Як і в попередньому списку, це може допомогти навчити наших розігруючих.

• Запитайте розігруючих гравців для взаємодії. Це сприятиме розвитку власності та критичного мислення, і іноді у цих гравців є хороша перспектива щодо речей, які ми не бачимо.

• Розвивайте дрібниці на тренуванні. Одна з них - вокальний комунікатор. Ми будемо іноді включати музику і змушувати нашого розігруючого голосно спілкуватися з сигналами руками. Вони також повинні приймати правильні рішення при переході від захисту в напад. Ми створюємо різноманітні сценарії швидкого прориву з акцентом на читання, чи є це первинним або вторинним проривом і читанням ситуації, яке потрібно зробити. Знання сильних і слабких сторін їх партнерів по команді є ще одним важливих аспектів. Ми очікуємо, що вони дізнаються партнерів, і ми хочемо, щоб вони оцінили м'яч. Ми записуємо втрати і відсоток кидків на тренуванні, щоб підвищити рівень занепокоєння і усвідомлення. Переконайтеся, що ви використовуєте швидкісні вправи в яких ви могли б імітувати (ривки, передачі, відкриватися на всьому майданчику або на половині, вриватися в дірки в зоні і т. Д.) І створювати власні вправи.

Нарешті, не забувайте про щоденну роботу над навичками. У деяких іграх наш розігруючий може кинути п'ять кидків у грі, але він також може зробити 300 дриблінгів і сотні передач, тому в тренуваннях з ними ми збираємося присвятити більше часу навичкам володіння м'ячем і навичкам передачі м'яча. Це означає, що нам потрібно буде піти деякий час від інших важливих областей, але ми вважаємо, що це того варто, так як наша команда починається з наших розігруючих гравців.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013