Денис Лукашов: з Прометеєм хочеться виграти чемпіонство

17:35 | 10 января 2020
У жовтні Денис Лукашов став найкращим гравцем Суперліги Парі-Матч, а зараз лідирує в першості за кількістю асистiв.

У жовтні Денис Лукашов став найкращим гравцем Суперліги Парі-Матч, а зараз лідирує в першості за кількістю асистiв. Про все це та багато іншого йшлося в інтерв'ю захисника "Прометея" клубній прес-службі.

Читайте: Суперліга Парі-Матч повертається: розклад трансляцій перших матчів 2020 року

- Денис, в кінці року твоє ім'я постійно згадувалося в числі гравцiв, якi найбільш відзначилися в чемпіонаті: ти на сьогоднішній день кращий асистент Суперліги, два твоїх баззера очолили хіт-парад кращих моментів першості. Як взагалі для тебе склався минулий рік?

- Влітку минулого року, коли формувався склад нинішнього "Прометея", перед командою були поставлені найсерйозніші завдання. В ході передсезонної підготовки та самого сезону ми провели гарну роботу. В принципі, в першому колі ми зіграли так, як розраховували. У другому з'явився невеликий дисбаланс, який, можливо, був пов'язаний з травмами наших легіонерів. Ми перестали діяти як єдине ціле, і це вилилося в негативний результат в грудні. Якщо брати мої особисті досягнення, то це заслуга всієї команди. Я граю поруч зі своїми партнерами, віддаю їм передачі, і вони забивають. Так само вони знаходять мене під час гри, і забиваю вже я. Приємно, що мене відзначили, але все це є відображенням роботи всієї команди протягом декількох місяців.

- Скільки твоєї майстерності і скільки удачі було в наддалеких влучаннях з "Мавпами" та "Київ-Баскетом"? Якщо

- Там на 99 відсотків було удачі. Такі кидки бувають раз у житті. Я зараз якщо постараюся, навряд чи м'яч навiть торкнеться щита (посміхається). З "Черкасами" взагалі докинути до кільця було складно. Але вийшло забити, так воно напевне повинно було статися. Добре, що ці влучання побачили глядачі. Думаю, що не кожна людина такі кидки може спостерігати наживо. Сподіваюся ці епізоди трохи підсолодили гіркоту прикрих поразок, які викликали тільки негативні емоції.

- Якщо говорити про невдалу грудневу серію ігор, можливо команда відчула самовпевненість після блискучого старту в чемпіонаті?

- Мені складно сказати, в чому була основна причина. Коли через травму вилетів Ренді Кулпеппер, ми більше згуртувалися і почали викладатися не на 100, а на 110 відсотків. Однак потім вибув зi строю також Джейлон Міллер, який дуже сильно нам допомагав у чорновій роботі. Звичайно, десь позначилися і наші невдалi дiї на майданчику. Тренери під час ігор робили досить багато замін, можливо не зовсім впоралися зі своїми завданнями ті хлопці, які до цього мали меньше ігрового часу. Вважаю, що також сильно вдарила по нас кубкова поразка від "Одеси", адже ми налаштовувалися зіграти в Фіналі чотирьох. Але в останні дні ми добре і багато попрацювали і сподіваюся, що надалі будемо виглядати так, як на це розраховує наше керівництво і як вже це було на початку сезону.

- На сьогоднішній день "Прометей" є найрезультативнішою командою чемпіонату, але в той же час за середньою кількостю пропущених очок не входить навіть до трійки. Один з основних резервів посилення гри - набуття необхідного балансу?

- У баскетболі є вираз "напад виграє ігри, а захист - титули". Якщо ми хочемо добиватися серйозних результатів, то, звичайно ж, нам необхідно покращувати гру в обороні. У першому колі у нас вона була не ідеальна, але значно краще, ніж у другому. Про що можна говорити, якщо ми даємо супернику гандикап в 24 очки, як це було в грі з "Дніпром"?! Так, ми тоді сильно постаралися і ліквідували це відставання, але я дуже сумніваюся, що в подальшому будь-який суперник, тим більше такого рівня як дніпряни, дозволить так підняти нам голову.

- Відразу після програшних матчів ти часто близько до серця приймаєш невдачі. Скiльки часу тобі необхідно, щоб переключитися з минулої гри на майбутню?

- По-різному. Наприклад, після поразки Черкасам не було часу переживати, тому що через день необхідно було грати з "Київ-Баскетом". Після кубкової ж невдачі з "Одесою" наступний матч був через тиждень, і наш "траур" затягнувся. Тоді взагалі всю дорогу додому думали тільки про те, що вiдбулося.

- Які ігри в сезоні "Прометею" вдалися, які, навпаки, були поганими за змiстом?

- Можна сказати, що всі переможні були непогані, але в першу чергу це гостьова з "Запоріжжям". Ми тоді з перших хвилин були саме командою, дуже добре взаємодіяли між собою як в нападі, так і в захисті. Загроза супернику йшла від кожного з наших гравців, і з першої секунди було абсолютно зрозуміло, що ми підемо з майданчику переможцями. Невдалі iгри - кубкові з "Одесою", навіть переможна, яка не змогла відправити нас в наступний раунд. Ну і звичайно ж, майже всі грудневі. Це і жахлива половина матчу з "Дніпром", це і невиразні iгри з "Черкаськими Мавпами" та "Київ-Баскетом". Чесно кажучи, ніхто не очікував, що ми будемо так погано в них виглядати.

- Денисе, давай перейдемо до справ збірної команди. Влітку ти вже побував на першому її зборі під керівництвом нового головного тренера Айнарса Багатскіса. З висоти одного з ветеранів команди як оціниш її найближчі перспективи?

- Знаєте, в збірній завжди дуже багато залежить від того, який склад збереться в конкретний момент, не дивлячись на те, що кістяк команди є. З Айнарсом ми попрацювали лише тиждень, але в принципі він окреслив основні ігрові моменти. Думаю, що на найближчі відбіркові ігри Євро приїдуть хлопці, які зараз знаходяться в оптимальних кондиціях.

- У спортивному плані які цілі ставиш перед собою в новому році?

- З "Прометеєм" хочеться виграти чемпіонство. Це потрібно місту, керівництву клубу, мені і моїй родині. Потрібно продовжувати працювати, ставати бiльш сильнішими і вірити в те, що ми можемо досягти такої вершини. Мені не потрібно проводити на майданчику 30-40 хвилин, але йти звідти з почуттям незадоволеності, як було в тих же грудневих іграх. Я хочу тільки вигравати.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013