Олександр Антипов: після попередніх чемпіонських титулів хочеться ще перемагати

14:50 | 12 декабря 2019
Один з бігменiв Прометея Олександр Антипов в більшості матчів сезону виходив на майданчик з лави запасних, та наразі команду важко уявити без нього, як і без лiдерiв, які загалом визначають ігрове обличчя кам'янчан.

Один з бігменiв Прометея Олександр Антипов в більшості матчів сезону виходив на майданчик з лави запасних, та наразі команду важко уявити без нього, як і без лiдерiв, які загалом визначають ігрове обличчя кам'янчан. Як правило, Олександр опинявся серед  найкращих гравців не зi стартової п'ятірки як за кількістю набраних очок, так і підбирань. Напередодні гри з Хіміком він відповів на запитання клубної прес-служби.

- Олександре, можна сказати, ти вже півроку в новому для себе клубі. Все склалося так, як планував?
- Майже всю свою кар'єру я провів в одному клубі - Хіміку, але в принципі, адаптація в Прометеї пройшла добре. Практично всіх хлопців знав ще раніше. Когось особисто, з кимось - спілкувалися у межах майданчика.

- Перед тим як прийняти пропозицію від Прометея, для тебе мали значення його амбіції?
- Так, звісно. Перед підписанням контракту я спілкувався з президентом клубу Володимиром Дубинським, зі спортивним директором Кирилом Большаковим, з помічником головного тренера Дмитром Марковим. Всі вони говорили, що у клуба великі амбіції, бажання боротися за найвищі місця і виступати в єврокубках. Якщо давати оцінку нашим виступам в сезоні на сьогоднішній день, то, думаю, що в чемпіонаті в цілому ми виглядаємо добре. Була прикра поразка в Черкасах, де ми не показали своєї гри. У всіх інших матчах в принципі демонстрували свій рівень. Що стосується Кубку, то дуже погано зіграли вдома. В Одесі могли взяти в підсумку своє, але удача була не на нашому боці.

- Ти вже двічі ставав чемпіоном країни. Можеш сказати, що у тебе виробилася психологія переможця?
- Думаю, так. Після двох чемпіонських титулiв завжди хочеться перемагати ще.

- Багато фахівців вважають, що хоча в чемпіонаті виступають чимало рівних команд, в ньому все одно виділяються Київ-Баскет, Прометей, Дніпро, можливо ще Хімік. Чи підтримуєш цю думку?
- Згоден з нею. Київ-Баскет, Дніпро і Хімік - багаторічні гранди нашого баскетболу, а Прометей - молодий клуб, який прагне добиватися високих результатів. Перша половина чемпіонату показує, що ми знаходимося серед лідерів.

- Твоя індивідуальна статистика за набраними очками, підбираннями знаходиться приблизно на тому ж рівні, що і в минулі роки. Задоволений цими показниками?
- Завжди хочеться більшого. Але головне, щоб вигравала команда. При моїй гарній статистиці у Прометея повинні бути такі ж показники в графі "перемоги".

- Які ігри Прометея можеш виділити в плані видовищності, гостроти боротьби?
- Обидва матчі з Дніпром. У другій грі занадто багато поступалися, після великої перерви почали наздоганяти суперника, але мабуть в кінці вже не вистачило сил і в підсумку поступилися. У матчі першого кола в Дніпрі теж була боротьба характерів, але тоді нам вдалося виграти.

- У неділю на фініші поєдинку ти грав з вантажем чотирьох фолів. Доводилося діяти більш обережно?
- Ні, про це не думалося. Було прагнення перешкодити суперникам набирати очки.

Читайте: Суперліга Парі-Матч: відео топ-моментів 6-8 грудня

- Матч з Хіміком буде особливим для тебе?
- Скоріше за все, ні. Так, буде приємно побачити друзів, тренерів южненців - з усіма я в гарних відносинах. В принципі, це звичайний матч чемпіонату з потужною командою.

- Уже зовсім скоро збірна України почне кваліфікацію Євро-2021. Ставиш перед собою мету потрапити в команду, сподобатися новому наставнику збірної?
- Звичайно, хотілося б, щоб на мене звернули увагу. Будь-який гравець мріє грати за свою країну!

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013