Ілля Сидоров: цього року дуже рівний чемпіонат, кожен може обіграти кожного

23:05 | 28 ноября 2019
Захисник Прометея Ілля Сидоров в інтерв'ю клубній прес-службі прокоментував поразку своєї команди в 1/8 фіналу Кубка України проти Одеси та поділився очікуваннями від другого кола регулярного чемпіонату Суперліги Парі-Матч.

Захисник Прометея Ілля Сидоров в інтерв'ю клубній прес-службі прокоментував поразку своєї команди в 1/8 фіналу Кубка України проти Одеси та поділився очікуваннями від другого кола регулярного чемпіонату Суперліги Парі-Матч.  

- Ілля, в парі з Одесою до чвертьфіналу турніру пройшла команда, перевага якої за сумою двох матчів склала лише одне очко. Чи можна говорити про те, що супернику просто більше посміхнулася удача?

- Про фактор удачі можна говорити лише в констекстi останніх хвилин другої гри. Ми повинни були перемагати в домашньому матчі і з упевненістю переходити в гостьовій. В Одесі ми спочатку повели 15 очок, потім 7-8 вели вже господарі. В результаті почалися "гойдалки", і в кінці дійсно удача була на боці "Одеси". Це стосується і заключних хвилин основного часу, і останніх секунд овертайму. У суперника були дві ідентичні атаки, а ми не вчинили два потрібних підбори. Коли у господарів вийшов вирішальний кидок, уже не залишалося часу щось зробити. Ми боролися, билися в цій грі, але кілька неправильних рішень у вирішальні моменти коштували нам не проходу далі.

Дивіться: Форвард Хіміка Ковальов: відео топ-моментів першого кола

- До таких рішень відноситься той момент, коли в кінцівці основного часу ти не віддав пас Денису Лукашову, а вирішив зберегти м'яч? Денис адже міг забити, і перевага "Прометея" була би більшою...

- Ні, в тому епізоді я якраз вважаю, що все зробив правильно. До кінця матчу залишалося двадцять секунд, у нас була загальна перевага "+1", ми тягнули час, а забили б чи ні - ще велике питання. Як наслiдок, у суперника залишився час не на повну атаку. Якби я знову опинився в такій ситуації, зробив би так само.

- Ілля, ти перейшов в команду, яка є новачком Суперліги. Для тебе стало сюрпризом лідіруюче положення "Прометея"?

- Вважаю, ні про який сюрприз говорити не доводиться. У нас сильна команда, вправний і досвідчений головний тренер. Ми почали чемпіонат так, як і повинні були почати. Будемо намагатися продовжувати в тому ж дусі і перемагати в кожному матчі. Сезон тільки почався і все найважливіше, наприклад, серія плей-офф чемпіонату, ще попереду.

Читайте: Регулярний чемпіонат у розпалі: стартує друге коло Суперліги Парі-Матч

- Чи є вже уявлення про те, який баскетбол у команди хоче бачити тренерський штаб?

- Так, я думаю вже все встало на свої місця. Чотири матчі з Ренді Кулпеппером ми грали в більш швидкий баскетбол, тому що він сам швидкий гравець і багато грає з м'ячем. Потім Ренді отримав травму і нам необхідно було трохи перебудуватися. Як на мене, це у нас непогано вийшло. У команди вимальовується свій стиль. Всі ролі в ній вже розподілені і думаю, що так буде до кінця сезону.

- До нової обстановки вже звик? Все-таки як місто Кам'янське набагато більше Южного.

- Так, цілком. Пару перших тижнів було не зовсім комфортно, через те, що навколо все було нове, але зараз адаптація вже пройшла. Хочу окремо сказати, що в нашому залі на іграх божевільна атмосфера, спасибі людям, що приходять нас підтримати.

- Напевно, спочатку більше спілкувався зі своїм колишнiм партнером Сашком Антиповим?

- Не сказав би. В принципі, і перед переходом знав всіх хлопців, грали один проти одного. У нас немає такого, щоб були якісь групи спілкування. Всі спілкуємося кожен з кожним.

- Що скажеш про чемпіонат країни в цілому? Чи є в ньому якась родзинка?

- Все відзначають, що в порівнянні з періодом, коли трапився спад, чемпіонат стає все сильніше і сильніше. Всі команди більш-менш рівні. Навіть "Соколи", хоча і програли дев'ять ігор, в чотирьох-п'яти матчах поступилися тільки в кінці. Дуже рівний чемпіонат, кожен може обіграти кожного.

- У кінці сезону у "Прометея" може бути якась перевага за рахунок того, що він не буде грати на декількох фронтах?

- Кубок країни не такий тривалий турнір, попереду тільки чвертьфінальні ігри і "Фінал чотирьох". Не думаю, що виліт з цього турніру якось може нам допомогти в подальшому. Будемо надолужувати згаяне в чемпіонаті.

- Чи задоволений тим ігровим часом, що отримуєш?

- У Южному я в середньому грав десь лише на чотири хвилини більше. Але в "Прометеї" великий ростер, а в "Хіміку" в основному було 7-8 основних виконавцiв, і 4-5 дублерiв, які отримували ігровий час в основному у Вищій лізі. Справа тільки в мені: треба робити свою роботу, і тренер буде випускати мене на майданчик.

- Головний тренер команди дуже задоволений тим, що ти можеш забити в самий вирішальний момент. Така холоднокровність приходить з досвідом або i раніше була притаманна тобі?

- Важко сказати. Для мене важливий кожен кидок. Я в кінці гри намагаюся не зациклюватися на часi. У такі моменти йде такий же баскетбол. Cправдi, так вийшло, що в цьому сезоні реалізував кілька важливих кидків. Але це моя робота. Треба до кожної гри підходити якомога більш холоднокровним. Головне - відчувати впевненість в собі.

- Ігри С "Хіміком" і "Соколами", які представляють твій рідний Харків, для тебе особливі?

- З "Соколами" - точно нi. Під час гри з "Хіміком" в Кам'янському був невеликий мандраж, а в Южному, напевно, буде ще цікавіше. Я там провів сім років і це викличе ностальгію.

- У Южному залишилися люди, які цікавляться твоїми справами?

- Я і з хлопцями, і з тренерським складом залишився в добрих відносинах. Всі вони бажають мені успіхів.

- Ти в складі "Хіміка" вже ставав чемпіоном країни. Чи під силу повторити таке досягнення в «Прометеї»?

- Якщо не ставити перед собою найвищі цілі, немає сенсу взагалі брати участь в чемпіонаті. Думаю, у нас є все необхідне для чемпіонства. Для цього треба додати ще бiльше наполегливicтi i здатнicть постiйно проявляти характер.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013