Людмила Науменко: виходячи на майданчик у свій день народження, думала лише про гру

00:50 | 01 июля 2019
Поразки у спорті завжди річ неприємна, ще гірше програти найважливішу гру турніру у день свого народження.

Поразки у спорті завжди річ неприємна, ще гірше програти найважливішу гру турніру у день свого народження. Сьогодні – таке розчарування довелося пережити Людмилі Науменко, втім не привід відмовити у інтерв’ю. 

Дивіться: Україна поступилась Великій Британії на ЄвроБаскеті-2019: відеоогляд матчу

- Чи доводилося тобі коли-небудь грати у день свого народження?

- Було пару разів, ще по молодіжці збори припадали саме на мій день народження і зустрічала свято у колективі разом з дівчатами, але щоб припадали матчі, то сьогодні – це перший досвід і одразу така важлива гра, від якої залежало усе.

- І як тобі було виходити на майданчик у цей день, про що думала?

- Думала виключно про гру. Мене звісно зранку і вітали і висловлювали свою підтримку і мені і команді, насправді це надало ще більше сил, ще більше наснаги, впевненості, що ми зможемо досягти необхідного і я дуже старалася, у якийсь момент здалося, що гра пішла.

- Так але усе ж цього було недостатньо, для того щоб врятувати ситуацію, навіть було видно що ти втомилися.

- Дійсно було фізично втомилася, мені сьогодні довелося грати 35 хвилин, але боролися ми як могли, дуже сильно налаштовувалися на захист, дуже хотіли виграти, але сил невистачило.

- Як можеш оцінити чемпіонат для себе він був корисним, враховуючи ось цей результат?

- Цей чемпіонат став для мене дуже важливим уроком. І у плані стосунків у команді, і підготовки до змагань, багато у чому. Можу зараз сказати одне напевно: без дисципліни команда не буде грати ніколи.

- Якої миті ти відчула, що поєдинок не врятувати  ніяк?

- Приблизно за 3 хвилини до кінця, коли ми знову відпустили на 12 очок, у тій ситуації було надзвичайно важко. Вони влучили усі 3-очкові, ми навпаки не закинули нічого, відсоток у нас був жахливий, чи то втома, чи то ще чомусь. Тренер у роздягальні сказав нам після гри, що це певно наша карма. Дві гри поспіль  ми не старалися у захисті, сьогодні було інакше, сьогодні викладалися, старалися захиститися і не влучали. Вирішити усі завдання в одній грі так не буває. Треба було викладатися так із першого матчу і викладатися на усі 100, а що буде далі те й буде далі, а так карма нас наздогнала.

- Цікаво що у цій ситуації ти відчуваєш зараз, коли усе скінчилося і саме так?

- Зараз уже немає ніяких емоцій, якесь спустошення, немає нічого. Я сподівалася, що таки ми довше будемо грати.

- У спорті таке трапляється часто, як не крути є перемоги, є і поразки, як зазвичай виходи із цього стану?

- На таких помилках вчаться, це для нас досвід, дуже сильний досвід, якщо ми професіонали, то ми маємо зрозуміти, для чого ці усі проблеми, чому вони трапилися саме із нами і саме зараз. Кожен хто захоче, то зможе зрозуміти. Я для себе висновки зробила, і на наступних іграх, наступних чемпіонатах я спробую їх уникнути, я ставлюся до цього як до уроку, прикрого, але необхідного уроку.

- А які плани на найближче майбутнє?

- Хотілося б залишитися у турецькому чемпіонаті, він дуже конкурентний, багато хороших команд, сподіваюся, що це буде один зі стамбульських клубів. Поки агент підшукує варіанти, після ЄвроБаскета має бути якась ясність. Власне грати у турецькому чемпіонаті мені сподобалося, та й умови життя теж цілком прийнятні.

- Давай на завершення ще трішки про приємне, як тебе команда привітала? І як проведеш залишок цього дня?

- Після гри на обіді сказали привітали, разом зібралися, подарували конвертик, а увечері будемо ласувати тортом,якихось святкувань не буде, нажаль, ситуація склалася не так. Уже коли повернемося додому, то наступні вихідні проведу із родиною, із друзями.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013