Одеська СДЮСШОР імені Литвака відзначила 70-річний ювілей

22:05 | 21 июня 2019
Подвійне свято відзначила кузня одеських баскетбольних талантів - СДЮСШОР імені Бориса Литвака.

Подвійне свято відзначила кузня одеських баскетбольних талантів - СДЮСШОР імені Бориса Литвака. Школа випустила у велике життя нову когорту юних спортсменів і відзначила 70-річний ювілей з дня заснування.

Святкувати випускний за давньою традицією хлопці почали з покладання квітів до пам'ятника Невідомому Матросу. Після цього повернулися в школу отримувати свідоцтва про закінчення.

Привітати хлопців з найважливішою подією прийшли президент Одеської обласної федерації баскетболу Павло Вугельман, керівництво обласного та міського управлінь фізкультури і спорту, низка відомих одеських спортсменів, а також випускники школи різних років.

Першим присутніх привітав віце-мер Одеси і глава ООФБ Павло Вугельман. Він зазначив, що хлопці пройшли не просто баскетбольну школу, а справжню школу життя, адже саме такою є СДЮСШОР імені Бориса Литвака:

«Це дійсно, школа, в якій робиться неможливе. За 70 років тут виховали видатних спортсменів, які прославили наше місто і нашу країну. Це звичайно ж досягнення всього тренерського складу, Бориса Литвака та Олексія Діберта, який зараз стоїть біля штурвалу».

Роботу Олексія Діберта за останні п'ять років відзначили в мерії, Павло Вугельман вручив йому почесний знак міського голови. Директор зазначив, що традиції були закладені Борисом Давидовичем Литваком, який прийшовши в школу, почав виховувати справжніх спортсменів і вдосконалювати базу для їх підготовки.

«Сьогодні наші учні з гордістю несуть звання вихованців школи по всій країні і за її межами. Хлопці та дівчата гідно грають в Європейських та українських чемпіонатах», - зазначив Олексій Діберт.

Після теплих слів напуття і побажання хлопцям удачі в дорослому житті присутні вшанували пам'ять Бориса Давидовича Литвака хвилиною мовчання. Потім голова обласного управління фізкультури і спорту Валентина Кольчак нагородила грамотами тренерів школи.

Спеціально для випускників виступили юні черлідери та ушуїсти, які показали запальні номери.

І, нарешті, настав момент, заради якого все зібралися в залі. Свідоцтва про закінчення СДЮСШОР імені Бориса Литвака випускникам 2019 го року вручили Олексій Діберт і Павло Вугельман. Документи отримали юнаки і дівчата з баскетбольного і волейбольного відділень школи.

«Емоції переповнюють, сьогоднішній вечір для мене дуже радісний, приємно стати випускником школи, в якій я стільки років займався. Спасибі першому тренеру Яковенко Олександру Івановичу і тренеру Дмитру Сергійовичу Шаламову за те, що вели і вірили в нас. Далі я планую ще пограти, а потім піду вчитися тренерській майстерності і займатися тренерською діяльністю», - поділився випускник школи Ігор Соловей.

«Дуже незвично відчувати себе випускницею, попередні роки я ходила дивитися, як випускаються мої старші подруги. Мені ще не віриться, що я закінчила школу», - розповіла випускниця Наталія Денисенко.

Тренерський наказ випускникам від імені колективу школи зачитав тренер школи імені Литвака - Дмитро Шаламов.

Хлопці в свою чергу скористалися вільним мікрофоном і сказали слова подяки всім тренерам СДЮСШОР імені Бориса Литвака за щасливі роки, проведені в школі.

На цій позитивній ноті випускний підійшов до кінця і почалася імпровізована фотосесія.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013