Валерій Плеханов: Запоріжжя готується до найжорсткішого захисту в чемпіонаті України

09:20 | 20 декабря 2018
Поточного сезону Суперліги Парі-Матч БК Запоріжжя став однією з сенсацій першої частини сезону.

Поточного сезону Суперліги Парі-Матч БК Запоріжжя став однією з сенсацій першої частини сезону. Головний тренер команди Валерій Плеханов зазначив у інтерв’ю XSport, що добувати перемоги стало складніше, але на амбіції колективу це не вплинуло.

Який настрій у команди перед заключними матчами року?
- Настрій бойовий. Дуже хочеться відправити наших уболівальників на новорічні свята в гарному настрої. Ми розуміємо, що це буде зробити непросто. Миколаїв зараз на ходу і команда показує дуже змістовну гру, обігравши на виїзді Хімік і Одесу. У них дуже хороший склад для ротації, до того ж люди, які виходять з лави, підсилюють гру. На мою думку, зараз це найбільш непоступлива в захисті команда. Вони змушують суперника грати на незвичних для нього позиціях у нападі. Ми готуємося до Миколаєва, знаємо, що у нього є два види захисту. Розуміємо, що з відновленням Костянтина Анікієнка нас чекає гра в зоні, з якою ми не дуже добре впоралися в Миколаєві. Чекаємо жорсткої гри.

Думаєте про реванш?
- У нас було чотири поразки, практично в один кидок. Про реванш мова не йде, ми думаємо про сильного суперника, який зараз на ходу.

- Потім вас чекає зустріч з Дніпром в Кубку України.
- Цей матч буде, ймовірно, ще цікавішим. Усе ж Дніпро - чинний володар Кубка. Команда з максимальними амбіціями і не уявляє себе без трофеїв. Є ідеї, і результат залежить від того, як ми їх втілимо в життя. Є велике бажання, але його треба підкріплювати діями. Ми уважно стежимо за Дніпром, дивимося його матчі, так що настрій буде максимальним. Як то кажуть: «Пустився в бійку - чуба не жалій».

- Чи доречно підбивати підсумки перед символічною новорічною паузою в Суперлізі Парі-Матч?
- У минулому році ми комплектувалися з наявності фінансів, які були на той момент. І рівень якості тих виконавців не відповідав вимогам уболівальників. Тому кожна перемога, а їх було небагато, давалася з великими труднощами, і той сезон згадувати не хочеться. Вважаю, що крок вперед ми зробили, команда у верхній частині турнірної таблиці. Не можу сказати, що бюджет при цьому позамежний, просто вгадали з гравцями, особливо - з легіонерами. Подивимося, як вони проявлять себе далі, але промінчик світла в кінці тунелю з'явився, і ми знаємо, як йти до своєї мети. Але, щоб вийти переможцями, треба багато-багато працювати, тоді і на нашій вулиці буде свято.

- Чи важливо для вас зустріти Новий рік на першому місці турнірної таблиці?
- Важливо не впускати ритм гри, весь час бути в тонусі і допускати якнайменше помилок. У кожному з програних матчів, у другому колі, ми могли виграти. Будемо злішими та розумнішими. А що стосується турнірної таблиці, то не ясно, хто наразі серйозніший суперник. Суперліга Парі-Матч непередбачувана і кожен може себе гідно проявити. Здорово, що ми так відіграли, авансів нам роздали багато. Разом з тим, до нас і звикли. У другому колі ми програли чотири матчі в серйозній боротьбі. Будемо вчитися на своїх помилках і продовжувати гру. Але в баскетболі все показує плей-оф. Можеш скільки завгодно бути першим, але, якщо не потрапиш у фінал, всі забудуть про те, як ти грав.

Читайте: Артем Пустовий: якщо Барселона відпустить, обов’язково приїду до збірної в лютому

-Які плани у команди на свята?
- Ми не тренуємося лише три дні, 30-31 грудня та 1 січня. Хлопці зможуть трохи часу приділити сім'ям. Легіонери навіть додому не полетять. Є можливість трохи відпочити, переключитися і з новими силами рухатися далі.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013