Євген Мурзін: ми будемо боротися кінця

16:20 | 04 декабря 2018
Головний тренер чоловічої національної збірної України Євген Мурзін в коментарі Xsport підбив підсумки виступу команди у заключних матчах відбору на чемпіонат світу у 2018 році проти Словенії та Іспанії, а також оцінив шанси нашої команди у боротьбі за вихід у фінальну частину світової першості.

Головний тренер чоловічої національної збірної України Євген Мурзін в коментарі Xsport підбив підсумки виступу команди у заключних матчах відбору на чемпіонат світу у 2018 році проти Словенії та Іспанії, а також оцінив шанси нашої команди у боротьбі за вихід у фінальну частину світової першості.

Команда показала хорошу гру в Іспанії, вдалося реалізувати план на гру?

- Я взагалі задоволений двома іграми, адже у нас були великі зміни у складі у зв'язку з травмами гравців та іншими суб'єктивними та об'єктивними причинами. У складі було п'ять нових гравців, а ще нажаль, не вдалося в цих іграх перевірити Белікова, але це пов'язоне із деякими технічними питаннями, які, я сподіваюся, ми найближчим часом вирішимо.

Мені сподобалося бажання гравців, ми показали хороший захист. Я вважаю, що 56 пропущених очок проти Словенії та 72 на виїзді проти Іспанії - це хороший результат. Хлопці билися, у нас був шанс з іспанцями. Я вдячний гравцям, за те що вони налаштувалися на гру і проявили великий характер.

Матч з Іспанією ми почали невдало, але потім переломили гру і були постійно в боротьбі, чіплялися за перемогу. Позитивний результат в матчі з Україною давав іспанцям путівку на Чемпіонат світу, тому радості після гри у них було багато, адже вони за 2 тури до кінця вийшли у фінальну частину. Ми переглядали всі їхні ігри, в тому числі матч у Туреччині, були готові і до жорсткого персонального захисту і до зонного. Так, не все виходило, але я бачу що у нашої збірної є резерв, і цим я задоволений.

Читайте: Ігор Бояркін: Іспанії не вдалося здивувати збірну України

Снайперів в матчі на Тенеріфе не вистачило?

- Так, у нас була дуже коротка ротація для такої гри, слабка реалізація триочкових і взагалі невелика кількість дальніх кидків, але і 19 втрат - це багато. У той же час ми були більш агресивними на щитах: Кравцов, Бобров і Герун забили більшу частину командних очок з під кільця - це робота наших великих. Не вистачило Кобця і Санона, та й решту травмованих теж. Кобця взагалі шкода, отримати таку серйозну травму за 40 секунд до кінця...

Оцініть дебют новачків в збірній України чи будуть вони після цих матчів частіше з'ялятися у таборі національної команди?

- Я всіма задоволений. Хтось зіграв більше, хтось менше, але кожен гравець довів, що він заслужено потрапив до збірної. Може бути, десь не йшла гра в нападі, але своєю агресивною грою в захисті вони приносили користь і добре влилися в команду. Старожили їх прийняли дуже непогано, тому що хлопці своєю роботою довели, що заслуговують на те, щоб виходити на майданчик і носити майку збірної України.

Читайте: В’ячеслав Бобров: команда віддала у грі проти Іспанії всі сили

Цікава ваша думка по Близнюку, про якого в Україні знали небагато.

- Мені він дуже сподобався. Довго ми його хотіли залучити до збірної і тепер я можу із задоволенням сказати, що це сталося. Це універсальний хлопець, який може закрити позиції від 1 до 3 номерів. Так, йому трохи не вистачає європейського досвіду, але він його набирає. Що стосується роботи, прийняття рішень і сприйняття інформації, це гравець дуже хорошого класу. Думаю, що на сьогоднішній день це підсилення для збірної.

Які враження від збору та матчу в Запоріжжі?

- Задоволений збором, нам надали хороші умови в Запоріжжі, де ми жили в хорошому готелі і тренувалися в теплому і приємному залі. Ніяких проблем з організацією не було - я всім задоволений. Були певні побоювання, тому що дорога трохи забирала час, але в пріцніпе це хороший крок для популяризації. Ви бачили, яка атмосфера була, і ми провели одну зі своїх найкращих ігор. Нехай словенці були і не у найкращому складі, але це не применшує наших заслуг і перемоги над чемпіоном Європи.

Читайте: Кваліфікація ЧС-2019: шанси збірної України

Підбийте проміжні підсумки відбору, з яким настроєм ми закінчуємо 2018 рік?

- Нам, як і раніше, треба виграти дві гри і треба трохи удачі. Але ми повинні свою роботу виконати, налаштуватися в лютому, зібрати хороший боєздатний склад і виграти у Чорногорії з хорошою різницею, ну і на виїзді обіграти Словенію - це головні завдання. А потім вже будемо дивитися пропущені очки і всі інші фактори. Нам треба зробити свою справу. Шкода, звичайно, що з Іспанією матч так закінчився, але шанси у нас залишаються - ми будемо боротися до кінця.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013