БК Запоріжжя: підсумки першого кола Суперліги Парі-Матч

12:50 | 02 ноября 2018
БК Запоріжжя захопило лідерство в чемпіонаті України з баскетболу після першого кола в Суперлізі Парі-Матч.

БК Запоріжжя захопило лідерство в чемпіонаті України з баскетболу після першого кола в Суперлізі Парі-Матч. Команда Валерія Плеханова здобула шість перемог у семи матчах.

Але вдалий старт – це лише півсправи. На цьому неодноразово наголошував Валерій Плеханов, закликаючи – не спокушатися. Однозначно найцікавіше – попереду, однак зараз у запорізьких вболівальників, які так скучили за перемогами, ніхто не відбере щасливу мить спокуси й радості.

Своєю важкою працею тренери та гравці команди повернули вболівальникам не просто перемоги, але й віру. Важливо також і те, що баскетбольний бум у Запоріжжі сприяє загальній популяризації цього виду спорту у області. Глядачів на матчах стає більше, молодь цікавиться баскетболом, а керівництво клубу не збирається зупинятися на досягнутому і вже готує нові сюрпризи.

Читайте: Тимофеєнко – найкращий гравець жовтня: версія вболівальників

Не дарма саме цій команді довірили честь відкривати чемпіонат Суперліги Парі-Матч. Та хвилююча в усіх сенсах перемога над МБК Миколаїв стала першою ластівкою у формуванні Команди. Валерій Плеханов інтенсивно працював у передсезонний період, обіцяв глядачам боєздатний колектив і дотримав своє слово. На одному диханні команда провела стартове коло чемпіонату, почергово розправилася з усіма чинними призерами Суперліги, поставивши крапку у найскладніший для головного тренера день. Перемога в Одесі засвідчила єднання справжнього колективу, який готовий битися у будь-якій ситуації від першої до останньої секунди.

Жоден ігровий тиждень Суперліги Парі-Матч не завершувався без запорізьких гравців у списку символічної збірної туру. БК Запоріжжя вже увійде в історію цього сезону як клуб, чиї баскетболісти тричі поспіль вигравали звання MVP туру - Андрій Мироненко, Майкл Холтон та Малік Трент. Малік і минулого тижня цілком заслуговував продовжити цю гегемонію, однак приміряти лаври все ж довірили іншому. Можливо, це додасть ще більше спортивної злості гравцям і в подальшому нас чекає повторення вражаючої серії.

Підіб’ємо деякі статистичні підсумки першого кола. БК Запоріжжя є найрезультативнішою командою Суперліги Парі-Матч – 642 очка в 7 матчах, до того ж нашій команді належить рекорд сезону за набраними очками – 104 у матчі з харківським Політехніком. Малік Трент лідирує у Суперлізі Парі-Матч за очками – 21,86 та перехопленнями – 3,86 у середньому за гру. Також Малік на другому місті серед найефктивніших гравців ліги – 22,29 РЕ в середньому за гру. 

А от за таким важливим показником як "+-" в команді лідирує Андрій Мироненко +9,71, на другому місті Майкл Холтон +8,0. До речі, це другий і третій кращі показники сезону у всій Суперлізі Парі-Матч. 

Майклу Холтону належить бомбардирський рекорд першого кола – 36 очок у матчі з Черкаськими Мавпами. Також Холтон на другому місці у Суперлізі Парі-Матч за відсотком штрафних – 85,29 та на п’ятому за результативністю – 16,71 очка за гру. Серед гравців БК Запоріжжя більше всіх часу на майданчику проводить Кіндалл Хілл – 32,1 хвилини за гру. Але це не заважає йому входити в п’ятірки найкращих Суперліги Парі-Матч за результативністю – 17,57 очка за гру (4 місце), підбираннями – 7,57 за гру (2 місце), ефективністю – 21,14 (4 місце), блок-шотами – 1,0 за гру (2 місце) і навіть за відсотком триочкових – 42,86 (5 місце). Єдиний важливий статистичний показник Суперліги Парі-Матч у п’ятірці найкращих  якого немає представників запорізької команди – передачі (Майкл Холтон з результатом – 4,57 асисти за гру на шостому місті). То ж тут наочно видно, де БК Запоріжжя може ще додати у грі, а саме – командних взаємодіях.

Читайте: Втретє поспіль найціннішим гравцем тижня став баскетболіст Запоріжжя

Але на стартовому відрізку чемпіонату запоріжцям вдалося зробити найголовніше – Команду, де кожен відіграє свою роль у єдиному механізмі Валерія Плеханова. Керівництво зі свого боку намагається створювати всі умови аби запорізький клуб ставав ще сильнішим. Склад команди вже зазнав змін. Валерій Анісімов припинив співпрацю з клубом за взаємною згодою сторін, тому зараз активно ведуться пошуки кандидатури для гідної заміни як йому, так і гарного помічника Кіндаллу Хіллу, який проводить на майданчику забагато ігрового часу і в такому режимі йому буде складно провести весь сезон. 

У другому колі запоріжцям буде вдвічі складніше, адже тепер команду сприймають як повноцінного лідера турніру. Листопад розпочнеться із серії виїзних поєдинків у Миколаєві, Харкові та Дніпрі, після чого баскетболісти чекають уболівальників на домашніх матчах із Черкаськими Мавпами (17 листопада) та Київ-Баскетом (19 листопада). 

Квитки на ці матчі вже зараз можна придбати на сайті та в касах агентства musin.zp.ua.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013