Віталій Шорсткий: збірна України приїхала на Олімпіаду за медалями

09:20 | 08 октября 2018
В Аргентині з 6 по 18 жовтня проходять Юнацькі Олімпійські ігри, в яких візьме участь гравець Хіміка-2 Віталій Шорсткий, який виступає в збірній з баскетболу 3х3 U-18.

В Аргентині з 6 по 18 жовтня проходять Юнацькі Олімпійські ігри, в яких візьме участь гравець Хіміка-2 Віталій Шорсткий, який виступає в збірній з баскетболу 3х3 U-18. Першими враженнями про перебування в Олімпійському селищі гравець поділився в інтерв'ю клубному сайту.

 - Віталій, Олімпіада пройде на іншому континенті, скажи, як ви добралися, не дуже втомилися в дорозі?
- Політ був досить важкий, ми добиралися з Києва близько 23 години: пять годин до Мадрида, п'ять годин між рейсами, і переліт в Буенос-Айрес зайняв ще 13 годин. Так як у мене вже є досвід довгих перельотів, то дорогу я переніс, можна сказати, нормально.

- Наскільки відрізняється погода в Аргентині?
- Не дивлячись на те, що зараз жовтень, в Аргентині весна. Погода по-весняному мінлива, буває дуже сильний вітер, а буває і дуже тепло. Але ми поки тут тільки кілька днів і ще толком не звикли. Звернули увагу на різницю денних-нічних температур: вночі може бути +5, а вдень до +20, мінлива погода.

- Як ви розташувалися, що можеш сказати про умови?
- Ми живемо в Олімпійському селищі - це дуже велика територія за містом, тут дуже багато корпусів, в кожному з яких живе одна або дві країни. У нас від України приблизно 90 учасників, ми живемо в одному корпусі. Тут зібралися команди з усіх куточків світу, кожен у своєму корпусі. Звернули увагу на те, що в Олімпійському селищі дуже багато охорони, спостерігають, щоб не було сторонніх, тільки учасники Олімпіади та тренери.

- Була можливість спробувати місцеву їжу? Що сподобалось?
- На жаль, такої можливості не було, тут дуже велике приміщення, де ми їмо, десь як два ігрові зали в «Олімпі», і одночасно приходять близько тисячі спортсменів (загальна кількість спортсменів в Олімпійському селищі - 4000), і коли приходиш в їдальню, і ти один з тисячі, то тут така свого роду «боротьба за виживання» - що встиг собі взяти, то і їстимеш, так що не до пошуків місцевих страв поки що. Але ми обов'язково в місті сходимо в якийсь ресторанчик або кафе, щоб замовити місцеву кухню, пізніше поділюся враженнями.

Читайте: Збірна України виборола бронзові медалі чемпіонату світу

- А чи є у вас можливість спілкуватися зі спортсменами з інших країн?
- Так, тут на території селища влаштовують дуже багато ігор, конкурсів різних вечорами, збираються всі спортсмени, і ми намагаємося знайомитися, спілкуватися англійською, дізнаємося щось цікаве для себе, знайомимося. Але це, звичайно, поки не почалися ігри. Коли почнуться змагання, ми будемо зосереджені тільки на баскетболі.

- Що можеш сказати про умови тренувань, як ви готуєтеся до старту Олімпіади?
- До тренувань уже приступили, у нас буде до початку змагань по два тренування в день - одне в тренажерному залі тут в Олімпійському селищі, а друге на корті, де ми будемо грати, щоб туди потрапити, ми будемо виїжджати в місто, і там будемо тренуватися. Змагання починаються 8 жовтня.

- Можеш назвати, кого з групи ви вважаєте основним конкурентом, на кого будете по-особливому налаштовуватися?
- Я вважаю, що на Олімпіаді немає слабких суперників, всі приїхали боротися за медалі. Наш найголовніший суперник - це ми самі, все буде залежати від того, як ми налаштуємося на ці ігри. З досвіду чемпіонату Європи можу сказати, що у нас була дуже хороша підготовка, але, на жаль, ми не змогли виступити так, як розраховували. Час покаже, яким буде результат, а ми будемо боротися в кожній грі. У нас досить сильна група, ми зіграємо з Новою Зеландією, чемпіонами Азії цього року; збірна Бразилії дуже цікава команда, ми їх не бачили, але всі знають, що в Бразилії дуже хороша школа баскетболу. Ще у нас в групі Андорра і Венесуела, всі команди досить сильні. Для нас не має значення, з ким грати - ми будемо боротися за перемогу в кожному матчі, не має значення які у кого були титули раніше.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013