Олександр Тіщенко: у плей-оф хочу зіграти проти Миколаєва

15:10 | 18 марта 2016

"Черкаські Мавпи" вирушають 18 березня в Одесу для того аби продовжити регулярний чемпіонат матчем проти місцевої "БІПи". Напередодні цієї гри та вирішальних ігор плей-оф прес-служба черкаського клубу поспілкувалася з новачком "Черкаських Мавп" - Олександром Тіщенко. Центровий розповів про свій перехід до Черкас та бачення фінального етапу сезону.

–  Сашо, свій сезон ти розпочинав у Румунії. Відіграв за "ГазМетан" 14 матчів і повернувся в Україну. Не жалкуєш, що спробував свої сили закордоном?
– Я, як і будь-який спортсмен хотів себе спробувати в іноземному чемпіонаті, щось довести собі, показати іншим, чогось навчитися. Сама країна сподобалася, але я приїхав не за пам’ятками та екскурсіями. Я приїхав грати і вигравати, а з цим були певні проблеми. Я вперше потрапив у команду, в якій перемога була не самоціль, взагалі не можу зрозуміти, як так може грати клуб. Але, виявляється, є подібна філософія, у нас в команді вистачало хороших виконавців, а от дух переможця був відсутній. Там ніхто не бідкався через серію поразок, сприймали це як належне, перемоги теж сприймалися без особливих емоцій . Зрозуміло, що в такій ситуації хороший результат не прийде. У клубі було все нормально із зарплатою та іншими нюансами, але в спортивній складовій ситуація була не моя. Ще в листопаді я говорив агенту, що хочу полишити команду. Коли ж взимку приїхав в Україну на свята, на іграх, які відвідував (попередній етап Кубка України), отримав кілька запрошень. Порадився з агентом і у нормальних стосунках розійшлися з румунським клубом, все з розумінням. Мене дивує, що тут, в Україні, хтось говорить, що мене, мовляв, вигнали. 

Читайте:Де дивитись матчі Суперліги Фаворит Спорт 18-24 березня: розклад трансляцій

– Варіант був з "Черкаськими Мавпами" відразу?
– Так, ми говорили з тренером про це. Але для цього мені потрібно було вирішувати юридичні питання, брати відкріпні листи і таке інше. Все це вирішилося, але з часом. У "Кремінь" я міг поїхати відразу, адже там чемпіонат не офіційний і цих паперів не потрібно.

– Важко, напевне, оцінювати дебютні матчі позитивно, коли твоя команда програє. Як вважаєш, у чому проблема останніх двох поразок команди?
– Звісно, у мене залишився осад після цих матчів. Не хочеться дебютувати з поразки, але, можливо, це мене з Ларрі (Холл і Тіщенко дебютували за "Черкаські Мавпи" 4 березня) загартує. З іншого боку, я розумію, що програш у грі проти "Волиньбаскета" у більшій мірі пов’язаний саме з адаптацією нових гравців, принаймні, я так вважаю. Думаю, що команда менше думала про суперника, а більше про те, як нам влитися у колектив, хоча вся передматчева робота була проведена на рівні. Відчуваю себе винним у цьому програші, про що і сказав на післяматчевій прес-конференції. Щодо "Миколаєва", то там були уже інші обставини, в той вечір ми грали проти сильного суперника і припустилися наприкінці матчу певної кількості помилок, яка завадила нам виграти.

– Явно, що напередодні переїзду до Черкас ти обумовлював з тренером завдання на сезон команди і особисто свої. Якщо не секрет, якими вони є?
– Це абсолютно не секрет. У Черкасах була помітна проблема з передньою лінією, тут був один чистий п’ятий номер (Стас Завадський), відповідно, мене брали розвантажити Стаса. Я розумію, що наприкінці сезону мене звали у команду не як основного центрового, а більше допомогти та підсилити гру, особливо в захисті. На даний момент мене це повністю влаштовує і я готовий до цієї ролі, готовий принести користь команді. Щодо командних цілей, то у нас хороший склад і зараз, коли ми вже з Ларрі повністю акліматизувалися, команді важливо набирати впевненість перед матчами плей-оф та боротися за призові місця.

– Складається таке відчуття, що у перших матчах ти не повністю розкрив свій потенціал. В тебе залишається дискомфорт після травми спини чи є якісь інші чинники?
– В плані травми уже все гаразд. Дійсно, перед підписанням угоди з "Черкаськими Мавпами" у мене були проблеми зі спиною, але я відносно швидко впорався з цим, зараз відчуваю себе прекрасно, жодного дискомфорту. З іншого боку, важко прийти у команду посеред сезону і в першому матчі тягнути на себе ковдру, намагатися реалізувати всі передачі. Була можливість – я намагався забити, в інших ситуаціях старався зробити умови для партнера.

– До завершення регулярного чемпіонату твоїй команді залишилося зіграти лише 4 матчі. При цьому майже всі турнірні питання зняті, піднятися вище 4-го місця вам не вдасться, опуститися нижче теж вкрай важко, якими ти бачиш ці матчі напередодні вирішальної стадії турніру.
– Прекрасно, що вони у нас є, я б не хотів зараз відразу плей-оф. Команді для морального балансу просто необхідні ігри, а головне – перемоги. Так вийшло, що зараз команда програла 5 матчів поспіль. Це сумна статистика, з іншого боку, нічого страшного не трапилися, останні матчі не важливі у турнірному значенні, але важливі у плані психології для команди. Плей-оф – це окремий турнір, сподіваюся, у нього ми зайдемо в хорошому настрої.

– Зараз є три варіанти щодо суперника по плей-оф. Це "Миколаїв", "Запоріжжя" та "БІПа". Кого б ти хотів бачити суперником по першому етапу плей-оф?
– Взагалі хочеться відразу взяти високу планку і тримати її по ходу всієї фінальної частини сезону. Тому я хотів би зіграти з сильнішим суперником. Думаю, найсильніший у цьому тріо "Миколаїв", якщо так і буде, вийде хороша пара. Усім цим командам ми вже поступалися, тому є бажання реабілітуватися.  

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013