Владислав Бугаєвський: пробитися до плей-оф ВЮБЛ для нас за щастя

14:10 | 16 марта 2016

Завідувач відділення баскетболу полтавської СДЮСШОР-2 Владислав Бугаєвський пишається, що двох хлопців, його підопічних Ігоря Сергєєва та Богдана Степанченка, було запрошено до лав збірної України U-16. Чим не свідчення, що юнацький баскетбол у Полтаві розвивається?

- Я працюю з дітьми, в одній спортшколі разом з мамою Тонченків – Роми і Владіка, Тетяною Тонченко.

- То це відомі хлопці у Суперлізі!
- Ви розділилися, у мене голова кругом йде. Хто у якій Суперлізі грає.

- Ми розділилися?
- Український баскетбол. В одне місто приїздиш – один матч, у друге – інший. У Кременчук приїздиш – третій. Треба думати, щоб сконцентруватися і зорієнтуватися.

- І що ваші хлопці-збірники, у Туреччині на турнірі побували?
- Ні, до Туреччини вони не доїхали. Їх не взяли - сказали, що документи не встигли оформити. Але вони перший раз поїхали на збори і залишилися задоволеними. Тренери збірної подякували за хлопців. Сказали, що ті підходять і далі їх залучатимуть до збірної.

- Скільки полтавських команд виступає у чемпіонаті ВЮБЛ?
- У чемпіонаті ВЮБЛ граємо двома командами – 2000 і 2002 р.н.. але і на шкільному рівні баскетбол у Полтаві розвиваємо. Зональний турнір провели, виграли його. До нас ще приїздили команди з Сєвєро-Донецьку Луганської області та Кіровограда.

- То що ж - діти, замість вчитися, грали у Полтаві у баскетбол7
- Чому ж? Ми грали о 17:30. До цього часу уроки вже можна вивчити.

- Якою ви бачите мету шкільного баскетболу.
- Самоорганізувати дітей. Поруч стояв вчитель фізкультури, під час матчів на міжшкільному рівні він зобов`язаний бути на тренерському містку, він знає краще. Хоча насправді це діти мої грали. Ну, школярі. Вони і у ДЮСШ, і одночасно у школі вчаться.

- Їм покажи м`яча. Вони вже почнуть за ним бігати.
- Та ні. Хлопці 99-го року народження вже такі здоровезні. 11-й клас.

- Зараз школу закінчать, і прощавай баскетбол. Чи ні?
- У мене старший син вчиться і грає у Полтавському Університеті.

- Там вже студентський баскетбол починається.
- Вони ще 3 на 3 грають, у Лізі Міст...

- Які у вас проблеми?
- Проблеми? Війна! Нема Алчевська, Луганська, Горлівки, Донецька Ми з їхніми командами у ВЮБЛ грали. А що тепер? Приїхав до нас Сєвєро-Донецьк – безмежно щасливі. Що залишилися на цьому боці, і Краматорськ теж. А так би на тому боці їх би з`їли. І все, який вже тоді баскетбол? Я спілкувався з тренером команди Сєвєро-Донецька, каже – три роки вони нікуди не їздять. А хочуть. Але є люди фанати – Дружківка, Краматорськ. Азовмаш маріупольський. Ми граємо з ними. І вони їздять. На межі перебувають. Але їздять.

- А Сєвєро-Донецьк приїхав перший раз?
- А нас зональний турнір був, Черкаси не приїхали і Донецька область. Натомість приїхав Кіровоград і Луганська область, яку і представляв Сєвєро-Донецьк.

- У ваших планах – виграти ВЮБЛ?
- Ні ми не виграємо.

- Не дадуть?
- У нас мета – потрапити до Топ-4.

- А чого ж не виграти. Як пояснюєте дітям, що ми не виграємо?
- Ну, Хімік Южне – напівзбірна України, у нас лише два тренера працюють, уявіть собі. Якщо у Дніпропетровську – десять, в Одесі – десять, у нас – тільки два. Це при тому, що у ВЮБЛ сім вікових груп грають і у кожній з них – більше 20-ти команд. Я хотів молодшого сина, він у мене 2003-го року народження, заявити у чемпіонат – подивився, скільки там команд грає – 27! Полтава представлена у трьох вікових групах – 2004, 2002, 2000 р.н. Хочемо ще зформувати команду 2003 року.

- Дітей вистачає?
- Діти є, бракує часу. Його фізично нема. Потрібно чотири тренери, а їх лише два. Якщо дівчата, зрозуміло, їх складніше набрати, але у них менше команд. Якщо ми, скажімо, посідаємо шосте місце, а у дівчат – вісім команд і вони шості. Виявляється що ми на рівні, але спробуй по хлопцях у топ-8 потрапити.

- Деякі тренери кажуть: дівчат для баскетболу зараз днем з вогнем не знайти.
- Так, з цим є ньюанси. Але керівництво кількість учасників чемпіонату не цікавить. Воно каже – ось дивіться, рівняйтеся на дівчат. П`яте місце вони посідають, хоч у них вісім команд, а ми шості з 23-х. Але нікого хвіст не цікавить. Головне результат верхній. Ось у цьому проблема. Я їм кажу: не полінуйтеся, у протоколи подивіться – скільки команд беруть участь. Для нас щастя у Топ-8 потрапити, до фінальної групи команд, що медалі розігруватимуть у плей-оф ВЮБЛ.
 

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013