Артем Пустовий: «Коли вперше виходиш на майданчик у складі національної збірної – це хвилюючий момент» ВІДЕО

13:55 | 12 ноября 2013

Гравець збірної України та баскетбольного клубу «Хімік» Артем Пустовий дав інтерв’ю журналістам Медіа-центру Федерації баскетболу України.

 

-          Спочатку я гадав, що в збірній мене використовуватимуть, як спаринг-партнера, адже в складі були сильні гравці – Фесенко, Кравцов, Натяжко. Пізніше Фесенко отримав травму. Потрапивши до числа 12-ти гравців збірної, я намагався довести, що можу бути корисним не лише, як спаринг-партнер, а й як гравець. Кравцов і Натажко в деяких моментах досвідченіші, сильніші. Однак це пішло мені на користь, адже доводилося захищатися проти таких баскетболістів і вирішувати питання в нападі. Коли лави збірної залишали мої друзі, я морально готувався сам, що до мене підійдуть, скажуть «Спасибі, їдь до клубу». Я готувався до цього. Однак залишився в складі збірної України.

-          Чи хвилювався ти в Любляні перед стартом ЄвроБаскету? Чи відрізняються ці відчуття від тих, що були напередодні юнацьких чемпіонатів?

-          Так, трохи хвилювався. Хоча я знав, що не гратиму багато або й узагалі не гратиму. Втім, хвилювання було. Коли вперше виходиш на майданчик у складі національної збірної – це хвилюючий момент. Перед першим матчем, коли наша команда виходила на майданчик, побачив на трибуні Валерія Степановича Горбатко, помахав йому рукою. А потім, після поєдинку зі збірною Німеччини, я підійшов до нього, поспілкувалися. Він сказав: «Не переживай, що так мало граєш, коли повернешся до клубу, гратимеш більше. Те, що ти потрапив на ЄвроБаскет – теж досягнення».

-          Ми всі пам’ятаємо матч з командою Бельгії. Пам’ятаєш свої відчуття, коли стали поступатися 13-ма очками? Про що ти думав? На що сподівався в цей момент? Не здивувався, що прорвало в найвідповідальніший момент Ігоря Зайцева?

-          Збірна Бельгії – хороша команда. Так, ми поступалися з відчутною різницею, але головне, що не зупинилися, показали характер, продовжували атакувати й скоротили відставання. Ігор Зайцев показав хорошу гру. Я не був цим здивований – він здібний баскетболіст, з хорошим кидком, з проходом. Ігор у відповідальний момент не злякався, а потягнув команду за собою.

-          Збірна України почала здобувати перемоги без твоєї присутності на майданчику. Чи не було прикро, що не випускають тебе в ці моменти?

-          Було трохи. Однак я радів за команду, за себе, адже я був частиною команди, перебував у ній. Я радів за хлопців, котрі доводили, що можуть перемагати. Склад нашої збірної був досить молодий, на ЄвроБаскеті в складі української команди не було досвідчених ветеранів. Молоді гравці хотіли довести, показати себе, на характері вигравали матчі. Коли ми пройшли до другого раунду, вважали, що найкращий суперник – це збірна Латвії, ми можемо її перемогти і спокійно пройти далі. Недооцінка суперника зіграла свою роль. Вийшов на майданчик, хотілося показати себе. Було важко, адже певний час не грав, збивалося дихання. Ми добре взаємодіяли з Мішулою, відчували один одного. Я ставив йому заслон, моя справа була провалитися, а його – віддати пас. І ось результат.

-          Розкажи, будь ласка, про візит до Президента України. Як тебе запросили? Як усе відбувалося? Які враження в тебе лишилися?

-          Це було якраз після матчу «Хіміка» з БК «Київ», мені сказали, що Президент хоче привітати нас з хорошим виступом на ЄвроБаскеті. Наступного дня вранці зателефонували, спитали, чи маю костюм. Відповідаю: «Який костюм? Маю лише спортивний одяг». Пів дня їздив по Одесі, шукав костюм, не знайшов, позичив у Стаса Завадського, і полетів до Києва. Президент нас привітав, посиділи, поговорили. Враження чудові, позитивні.

-          Про що спілкувалися? Чи були якісь особливі розмови з Президентом? Чи говорили лише про ЄвроБаскет?

-          Він трохи розповів про інші види спорту, у кількох словах – про проблеми в країні, декілька власних історій розповів. Було цікаво.

-          Враховуючи те, що на ЄвроБаскеті ти зіграв лише 11 хвилин, чи не шкодуєш, що не прибув раніше до «Хіміка» і з ним не готувався до нового сезону?

-          Ні, я ні про що не шкодує. Бути на ЄвроБаскеті – це вже великий досвід. Цей ЄвроБаскет додав мені впевненості, виходячи нині на майданчик, не відчуває такого мандражу, як попереднього сезону.

-          Що тобі особисто сказав Майк Фрателло перед від’їздом до США?

Говорив працювати над собою, говорив, що потрібно набрати трохи ваги (я це й сам розумію). Він слідкує за всіма гравцями й просив усіх старатися. Прогресувати можна скрізь, головне, самому цього прагнути й не зупинятися на досягнутому, йти далі й далі.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013