Мурзін, Крутоус, Зайцев, Пустозвонов, Лукашов і Тимофеєнко про сьогоднішній матч з Естонією

11:11 | 07 сентября 2015

У ці хвилина збірна України виходить на тренування в тренувальному залі біля «Арени Рига». А о 21:30 зіграє третій матч на ЄвроБаскеті 2015. Суперник – збірна Естонії. Найбільші успіхи цієї збірної на чемпіонатах Європи датуються далекими 1937 і 1939 роками, тоді естонці двічі були п’ятими. 1993-го року команда Естонії посіла 6-те місце, і після того жодного разу не була у ТОП-десятці.

Востаннє збірні України та Естонії зустрічалися чотири роки тому на паркеті київського Палацу спорту в рамках Міжнародного турніру напередодні ЄвроБаскету 2011. Цей матч був дебютним для Майка Фрателло в ролі головного тренера збірної України. Той поєдинок українці виграли не без проблем з рахунком 93:89. Сподіваємося, наша зустріч з естонцями на ЄвроБаскеті 2015 буде не такою напруженою, і збірна України здобуде переконливішу перемогу. Нагадаємо, пряма трансляція на телеканалі «2+2».

Головний тренер збірної України Євген Мурзін:

«Сьогодні розбиратимемо гру. Збірна Естонії – робоча, сильна команда в сенсі організації: жорсткий захист, пресинг і хороша організація в нападі».

Гравець збірної України Павло Крутоус:

«У наступних матчах нам потрібно перемагати, щоб виходити з групи, інакше ніяк, усе для цього робитимемо. Гра зі збірною Естонії покаже, на що здатні вони і ми. Я бажаю всім хорошої гри. Ми налаштовуватимемося на наступні матчі, все таки попереду ще три поєдинки і можна показати гідний результат. Сьогодні дивитимемося відео естонців, проходитимемо комбінації. У складі збірної Естонії є чимало гравців з моєї нової команди – «Калєва». Є гравці хорошого рівня, котрі вже не перший рік зіграні разом. Я вважаю, ми сильніші за естонців, тож маємо перемогти. Нам потрібна лише перемога».

Гравець збірної України Ігор Зайцев:

«Я вважаю наші шанси на вихід з групи – 50 на 50. Попереду ігри з естонцями, латвійцями і бельгійцями. Бельгію ми перемагали, тож, гадаю, все буде добре».

Гравець збірної України Максим Пустозвонов:

«Ми маємо винести урок з учорашньої поразки від Чехії. Сьогодні дуже важлива гра з Естонією. Ми маємо покласти все, як кажуть, лягти кістми. Потрібно винести урок з поразки чехам, щоб під час матчу з Естонією це не повторилося, адже це найважливіша гра. Ми повинні максимально сконцентруватися і максимально налаштуватися, грати в захисті, вчасно повертатися назад, щоб не було цих легких очок у наш кошик. Коли пропустиш це спочатку, потім важко наздогнати суперника і щось змінити, коли команда на куражі, всі кидають і влучають. Збірна Естонії така ж команда, що біжить, як і чехи, багато гравців з хорошим кидком. Тож не можу сказати, що за стилем гри естонці дуже відрізняються від чехів. Подивимося відео, на ранковому тренуванні розберемо їхні комбінації. Насправді, все залежить від нас самих, треба налаштовуватися і з першої секунди грати в захисті».

Гравець збірної України Денис Лукашов:

«Знаємо, що Естонія програла два матчі, але думаю, після сьогоднішнього матчу не буде думок про те, що ми можемо когось легко обіграти. Чехи нам показали, що тут немає ніяких аутсайдерів. Потрібно виходити, битися, обігрувати за рахунок бажання. Зовсім слабких команд тут немає. Естонці, як і всі прибалтійські команди, багато грають з периметра, це ми їм постараємося перекрити. Буде аналіз, тренери покажуть нам, як і що потрібно робити. Будемо вірити, що ми зіграємо краще. Справа не у тривалішому відпочинку збірної Естонії. Коли ти виходиш на паркет, ніхто не думає, втомився ти чи ні. Просто потрібно виходити і свої хвилини працювати. Може, десь не очами, але підбираннями, перехопленнями, передачами. Потрібно давати максимум, незалежно від того, виходиш ти в старті чи ні. Потрібно виходити і боротися».

Гравець збірної України Станіслав Тимофеєнко:

«Розуміємо, що сьогодні дуже важлива гра для нас. Віддаватимемося на всі 200 відсотків. Усі три матчі важливі для нас, у жодній грі неможна поступатися. Починаючи ще з початку зборів, з товариських матчів, ми програємо першу половину матчу, потрібно нав’язувати боротьбу в першій половині, показувати свою гру, результат буде на нашому боці. В матчі зі збірню Естонії потрібно робити акцент на захист, адже це схожа на Чехію команда, всі біжать, всі кидають 3-очкові. Схожий стиль гри і у Латвії. Естонці програли два матчі з великою різницею, будуть голодні до перемог, злі, хочуть виграти перед своїми вболівальниками. Нам буде важко, але ми старатимемося викластися на всі сто відсотків. Сподіваюся, втома не дасться взнаки, наші масажисти постійно роблять якісь процедури, масажі, відновлювальну роботу, вдень поспимо і вперед у бій. Перед матчем з естонцями треба добре налаштуватися і показати сильну гру для того, щоб підняти моральний дух. Це дуже важливий поєдинок у сенсі турнірного становища»



Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013