Столичний баскетбол їде за «Фортуною» під Вінницю

14:10 | 05 августа 2015

11 і 12 серпня Федерація Баскетболу Києва спільно з Федерацією Баскетболу Хмельницької області проведуть кемп для юних баскетболістів «Давайте грати в баскетбол!» у дитячому оздоровчому таборі «Фортуна», сіло Митки, Вінницькій області.

Президент Федерації Баскетболу Хмельницької області Денис Володимирович Поворознюк

«Думка провести пару показових тренувань для молодих баскетболістів запропонував президент Федерації Баскетболу Хмельницької області Денис Володимирович Поворознюк. У свою чергу, керівництво київської Федерації Баскетболу і баскетбольна школа «Авангард» з цікавістю відгукнулися на пропозицію хмельницького колеги» — пояснив ідею поїздки в західний регіон країни Дмитро Базелевский, керівник вiддiлу розвитку баскетболу ФБК.

«Я вважаю, що кращої пропаганди і популяризації сучасного баскетболу, чим живе, безпосереднє спілкування дітей з відомими баскетболістами країни, складно вигадати. ФБК по змозі прагне проводити якомога більше заходів в Києві, але і упустити можливість поділиться досвідом зі своїми колегами в Хмельницькому і провести майстер-класи столичного баскетболу хлопчиськам і дівчаткам на Західній Україні, ми, право, не могли.

У нинішньому виїзді ми проводитимемо тренування з тренером баскетбольної школи «Авангард» Ігорем Харченко.

Ігор Харченко — 11-разовий чемпіон України з баскетболу

Доречно зауважити, хотілося б нагадати, що Ігор є єдиним баскетболістом в Україні, який ставав чемпіоном нашої країни 11 разів. Погодитеся, це унікальне досягнення навіть для великого спортсмена. І, як і раніше, наш спортсмен в авангарді українського баскетболу — на сьогоднішній момент Ігор Володимирович тренер БК «Авангард».

Під час виступів ми постараємося розповісти дітям, батькам, тренерам про своє бачення сучасного баскетболу, покажемо як проводяться професійні тренування, підкажемо на що слід звертати увагу в роботі і поділимося задоволенням від «найцікавішої гри з м’ячем».

Адже саме так, називають баскетбол американці і схожим способом, подібною традицією — буквально, передаючи м’яч з рук в руки, поширювався баскетбол в Америці. Коротше кажучи, ми робитимемо усе можливе і, як мовиться, своїми руками, щоб захопити грати в баскетбол.

Говорячи конкретніше, скажу, що теми наших тренувань торкатимуться виключно дитячого баскетболу. Почнемо з основ — як навчиться швидко бігати, високо стрибати, як упевнено вести м’яч в баскетболі, як навчитися точно кидати, правильно робити «подвійний крок». Порадимо, як надалі відточувати техніку кидка, відкриємо секрети про те, які вправи використовувати для поліпшення контролю м’яча і чим, ці вправи відрізняються від тих, які ми використовуємо обігруючи захисника, як правильно захищатися і як відкриватися для отримання м’яча і багато що інше. Безумовно, дамо відповідь на питання. А головне, спробуємо на власному (моєму і Ігоря) прикладі показати, що баскетбол захоплююча, доступна і від того, природно, дуже популярна гра у всьому світі.

І, звичайно, окрім професійних результатів наших молодих хмельницьких баскетболістів нам хотілося б розділити радість від баскетбольних змагань з уболівальниками. Тому, користуючись наданою можливістю, запрошую усіх любителів баскетболу провести час з користю і задоволенням на наших баскетбольних зустрічах дитячому оздоровчому таборі «Фортуна» під Вінницею.



Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013