Прев’ю. Кубок України. Фінал чотирьох

14:25 | 17 октября 2013

11-12 травня в Луцьку відбудеться Фінал чотирьох Кубка України.

 «Харцизьк» – «Торнадо»

11 травня, 15:00

Головний тренер БК «Харцизьк» Володимир Брюховецький:

«Чемпіонат завершився, вщухли емоції. Це зовсім інший турнір, зовсім інша психологія, одна гра вирішує все. Вирішальними є налаштування команди, готовність грати. Тим Кубок і цікавий. Ми знаємо, що всі чотири команди подавали заявку на проведення Фіналу чотирьох, отже всі чотири мають завдання здобути Кубок. Перший поєдинок ми проведемо з «Торнадо». З приходом нового тренера стиль гри одеситів змінився, вони стали агресивніше діяти в захисті. Враховуючи снайперські можливості багатьох гравців, гадаю, нам буде непросто. Перший матч буде визначальним. Ми налаштовуємося тільки на першу гру, про другу поки що не йдеться. Гадаю, всі команди серйозно готувалися, всі хочуть перемогти, ніхто не виходитиме на майданчик програвати. В «Торнадо» хороші виконавці, котрі вміють грати. Гудков, Добриков, Браславський грали в юнацьких збірних. Є гравці, котрі виступали в дублі БК «Одеса». Тобто наші суперники мають ігровий досвід. Я в жодному разі не применшую достоїнств своєї команди, однак наголошую на тому, що це буде кубковий бій. Ми серйозно готувалися, провели товариські матчі з основним складом та з дублем БК «Донецьк». На жаль, Володимир Орленко ще не тренується. Павло Цьопич цього тижня почав тренуватися з командою, може вже виходити на майданчик, однак на скільки його вистачить – покаже гра».

Головний тренер БК «Торнадо» Вадим Пудзирей:

«Усі команди, котрі вийшли до Фіналу чотирьох Кубка України, – дуже гідні суперники. І «Харцизьк», і «Муссон», і «Волиньбаскет» – лідери Вищої ліги. Тому можу сказати, що ми – темна коняка, а решта три команди – фаворити. Вони і за складами, і за зіграністю сильніші. Однак Кубок – є Кубок, тут усе вирішується в одному матчі. Тому ми серйозно готуємося, налаштовуємося, пояснюємо гравцям, що маємо шанс поборотися за Кубок України. Хоча ми не є фаворитами, старатимемося мати гідний вигляд у півфіналі. «Харцизьк» – сильна команда, з хорошим тренером, котрий пройшов і Суперлігу, і ще радянську школу, він має хороший склад гравців, може варіювати і склад, і тактику».

 

«Університет-Волиньбаскет» – «Муссон»

11 травня, 19:00

Головний тренер БК «Університет-Волиньбаскет» Сергій Смітюх:

«Переконаний, що матчі будуть цікавими. Після завершення чемпіонату була перерва, протягом якої всі мали змогу добре підготуватися до Фіналу чотирьох. Зрозуміло, що всі команди їхатимуть до Луцька за перемогою, всі мотивовані. Звісно, ми маємо подвійну мотивацію і подвійну відповідальність, адже граємо в рідних стінах. Напевно, наша пара буде найбільш цікавою, оскільки ми граємо вдома, граємо з чемпіоном України. Хочемо здивувати вболівальників. У кубкових матчах є велика доля везіння, адже все вирішується в одному матчі, як-то кажуть, м’яч круглий. Це не чемпіонат, по ходу якого можна щось виправити, тут потрібно сконцентруватися на 40 хвилин поєдинку».

Головний тренер БК «Муссон» Сергій Цимбал:

 «Протягом трьох тижнів після завершення чемпіонату важко тримати команду в тонусі. Втім, налаштовуємося довести, що ми – найсильніша команда Вищої ліги. Перший поєдинок ми проводимо з господарем майданчику «Волиньбаскетом», який є надмотивованим, адже мав не вельми вдалий сезон у Вищій лізі. Все залежатиме від того, як ми дістанемося до Луцька, оскільки наразі є деякі проблеми з транспортуванням команди, а також від того, як хлопці зможуть налаштуватися на кубкову гру. «Волиньбаскет» у себе вдома – дуже гідний суперник. Так, ми виграли у волинян всі чотири матчі в чемпіонаті Вищої ліги, однак перемоги у Луцьку були важкими, так би мовити на зубах. Тому легкого життя однозначно не буде. Все залежатиме від того, хто краще провів ці три тижні після фінішу чемпіонату. Відповідь на це запитання ми побачимо на майданчику».

Пряму трансляцію фіналу Кубка України дивіться на офіційному сайті ФБУ 12 травня о 15:00.

Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013