Віталій Черній: «Кожен виходить на гру Кубка з думкою: або сьогодні, або ніколи» ВІДЕО

13:55 | 26 февраля 2015
Головний тренер чинного чемпіона України та володаря Кубка України київського «Будівельника» Віталій Черній взяв участь у веб-конференції на XSPORT.

Головний тренер чинного чемпіона України та володаря Кубка України київського «Будівельника» Віталій Черній взяв участь у веб-конференції на XSPORT.ua. Звісно, напередодні Фіналу чотирьох Кубка України, який відбудеться 6-7 березня в київському Палаці спорту, чимало запитань стосувалися саме цього турніру.

«Це був сліпий жереб, хтось очікував, що ми з «Хіміком» зустрінемося в фіналі, хтось очікував іншого результату жеребкування. Це Кубок, і зіграти з сильним суперником у півфіналі – дуже добре. Для нас немає різниці – грати з «Хіміком» у півфіналі чи в фіналі, це буде битва, гра нервів, гра на виліт, можна так сказати. Я радий тому, що ми граємо в півфіналі. Скажу, що після такого результату жеребкування підвищується статус півфіналів, адже важко передбачити переможця як у нашій парі, так і в парі БК «Київ» – «Дніпро». Інтрига зберігається, тому півфінали будуть дуже цікавими.

Кожен спортсмен, котрий поважає себе, має йти тільки вгору і ставити перед собою лише максимальні цілі.

В матчах Суперліги ми можемо іноді експериментувати, оскільки шлях довгий, різні суперники. В Кубку гра на виліт, права на помилку немає. Тому напруження боротьби буде дуже серйозним, я б сказав, навіть шаленим.

Кубок України – це як певна перевірка, підготовка до плей-офф Суперліги. Вболівальники вже скучили за такими подіями. Гадаю, на трибунах буде аншлаг.

Усі кажуть, що рівень чемпіонату України знизився. Це справді так, адже мало легіонерів, тому деякі українські гравці штучно попали на рівень Суперліги, однак кожен з них старається показати себе, і якщо десь бракує техніки, тактики, то завжди є бажання боротися. В чемпіонаті є різний рівень ігор, і буває, що лідери показують невиразну гру з слабшими командами. Однак, як я вже казав, чемпіонат – довгий шлях, а в Кубку немає місця для експериментів. Кубок – це мить, і хто сильніше і правильніше зіграє в цю мить, той і піде далі.

Якщо згадати наші поразки «Хіміку» в чемпіонаті України, то треба сказати, що ці два матчі були дуже напруженими. Досягти перемоги «Хіміку» допомогли певні моменти, епізоди. В Києві були «гойдалки», результат матчу було вирішено в кінці гри, в Южному ми пропустили маленький удар, далі гра була рівна, але ми не змогли в ній вийти вперед. Коли граєш з сильним суперником, не буває дрібниць. Якщо пропускаєш епізод чи ривок суперника, буде важко наздогнати. Вся гра з сильними суперниками складається з дрібниць. У Фіналі чотирьох ми намагатимемося не упускати ці дрібниці, грати дуже сконцентровано, мотивовано. Дві поразки в чемпіонаті – це виклик для гравців, для тренерів, ми повинні довести, що не гірші, а можливо і кращі команди суперника. Судячи з висловлювань у пресі, явним фаворитом Фіналу чотирьох вважають «Хімік». Ми спробуємо всіх переконати в протилежному і зіграти в той баскетбол, який подобатиметься вболівальникам і допоможе нам досягти потрібного результату.

Фінал чотирьох відбувається не щодня. Для кожного гравця, для кожного тренера – це може бути остання участь у таких матчах. Кожен виходить на гру Кубка з думкою: або сьогодні, або ніколи. Тоді буде боротьба і буде перемога. Матчі Кубка і матчі плей-офф – це дещо особливе. Тому я дуже хочу запросити всіх уболівальників на Фінал чотирьох. Обидва півфінали будуть дуже цікаві. Дуже сподіваюся, що всі чотири команди покажуть азартний, результативний, цікавий баскетбол. Ми граємо заради вас, і ваша присутність на трибунах надихає гравців. Для команд уболівальники – це шостий гравець, тому ми будемо дуже раді бачити вас на цих іграх і відчувати вашу підтримку».

Наприкінці інтерв’ю Віталій Миколайович узяв участь у першому на XSPORT.ua розіграші квитків на матчі Фіналу чотирьох Кубка України. На XSPORT.ua буде розіграно ще декілька квитків. Також десять квитків буде розіграно в ефірі «Авторадіо».



Источник
Баскетбол 17:50 | 24 марта 2022 БК Говерла запровадив гуманітарний проєкт для юних баскетболістів Баскетбол 09:50 | 24 марта 2022 Артем Пустовий набрав 8 очок в матчі Єврокубку, результативні матчі українців в Чехії та Хорватії Баскетбол 11:20 | 23 марта 2022 Ковляр і Ткаченко допомогли своїм командам здобути чергові перемоги Баскетбол 17:05 | 22 марта 2022 України за кордоном: Аліна Ягупова стала MVP матча Фенербахче, Уро-Ніле показала результативну гру Баскетбол 14:05 | 22 марта 2022 Володимир Герун набрав 19 очок в матчі чемпіонату Турції Баскетбол 13:05 | 22 марта 2022 БК Хмельницький організовує дитячі табори в Литві Баскетбол 10:05 | 22 марта 2022 В"ячеслав Петров буде грати у Франції Баскетбол 19:05 | 21 марта 2022 Аліна Ягупова лідирує в гонці за титул MVP Євроліги Баскетбол 14:50 | 21 марта 2022 В результаті обстрілу в Рубіжному згорів спорткомплекс Баскетбол 12:20 | 21 марта 2022 Повернення Пустового в Барселону та дербі у Латвії

Баскетбол
Чемпионат Европы
Группа А
09 сентября 2013
Группа Д
09 сентября 2013
Группа Д
08 сентября 2013
Группа А
08 сентября 2013
Группа Д
07 сентября 2013
Группа А
06 сентября 2013
Группа А
05 сентября 2013
Группа Д
05 сентября 2013
Группа А
04 сентября 2013
Группа Д
04 сентября 2013