Ми, все одно, проведемо змагання!

01:40 | 10 августа 2014

Уважно прочитав звернення, Державного тренера з греко-римського стилю Віталія Волошина, і подумав навіть не про те, що через окупацію Криму росіянами, вщент розтрощився календар спортивних заходів для українських борців всіх вікових груп, а про те, власне, що не тільки на життєвому, мирному просторі, а й на спортивному рівні, нас намагаються покласти на туше - позбавити прагнення до боротьби. Тої самої боротьби, за яку нещодавно, ми, всім світом, стали горою. Володимир Путін пропагує себе, як симпатика східної боротьби. Однак, де ж етикет - борцівська взаємоповага? Де мудре ставлення до колег, неважливо яку країну вони представляють? Чи не цьому навчає дзюдо? Шанувати свого візаві? Чи Ви й досі, не сприймаєте Україну за суверенну Державу? Прикро, що окупанти безцеремонно забрали в нас спортивну базу в Алушті. Саме на цій базі тренувалися не тільки українські чемпіони, а й борці з усіх куточків колишнього Союзу. І коли на масовій брехні робиться піар, це вже боротьба не за правилами. Принаймні, класики так чинити не вправі. Ви ж чемпіони, на вас же діти заглядаються, що ж ви робите? Ви ж авторитетні постаті в світі боротьби. Як можна так низько падати? Невже великі чемпіони втратили почуття гідності? Гадаю, борці мене зрозуміють.

Сьогодні деякі борці Криму, через любов до рідного дому, відданість боротьбі, змушені змінювати громадянство. На превеликий жаль, борцівська молодь, та юні борці України, втрачають шанс, а головне - час, гідно готуватися до подальших виступів. Це, пане Путіну, по-вашому, справедливо? Так, він мене не почує. Знаєте, що найбільше гнітить? Що через політичні викрутаси, інформаційну брехню, в цій викревленій історії, задіяні знані, титуловані борці. Цей факт дуже засмучує. Якщо ви насправді хотіли допомогти українським борцям, то чому ж раніше не вкрили килимами борцівські зали Криму? А тільки тепер, коли відбулася анексія півострову? Щоб показати які ви чуйні і дбайливі? Ні, братове, такий хокей, як казав видатний коментатор Миколай Озеров, нам не потрібен. Якщо ти чемпіон, авторитет в світі спорту, знайди в собі мужність, якщо не сказати правду Путіну в лице, то хоча б не брати участі в шизоідній кремлівькій вакханаліі. Піддубний, фільм про якого ви намагалися зняти, так би ніколи не вчинив. І якщо ви так чините, то хіба ж ви здатні створити справжній образ лицаря? Вибачте за відвертість, але ви, не розумієте, не відчуваєте в чому полягає сутність українського характеру. А саме в характері - сила українців! Іван Максимович - герой. Його, до речі, і у в"язницю кинули, через те, що в графі національність, викреслив слово "росіянин", і власноруч написав - "украінець". Навіть за це саджали. Ти не міг бути собою? Іван Максимович, козацького роду богатир. Він ніколи і нікому не продався. І ми горді, що є нащадками таких велетнів! Щиро надіюся, що борцівська сім"я України, знайде вихід і можливості провести заплановані змагання на високому рівні. Ми любимо боротьбу і будемо боротись за будь-яких умов.


Олександр Пастухов 

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022