Кроссфіт для борців

21:50 | 13 декабря 2021
Кроссфіт - це популярна сьогодні система циклічних тренувань.

Кроссфіт - це популярна сьогодні система циклічних тренувань. Її заснував американець на ім"я Грет Глассман. Сама програма традиційно розбивається на тренування, що включають в себе серію різних вправ, які слід виконувати з високою інтенсивністю.

З кроссфітом неможливо занудьгувати. Кожен день наповнений різними вправами, які вичавлюють всі соки з атлетів. Тренування часто побудовані з використанням таких вправ і видів навантажень:

БІГ (частіше короткі дистанції, човниковий біг); Лазіння по канату; Вправи з гирями, гантелями, штангою; Гімнастичні вправи (кільця, турнік); Перенесення важких речей; Вистрибування; Вправи зі скакалкою.

Підхід до тренувань по системі кроссфіт для професіоналів з єдиноборств абсолютно інший, ніж для любителів. Заняття повинні проходити під пильним контролем професійного тренера. З чим це пов"язано? Все тому, що в першу чергу програма кроссфіт повинна доповнювати систему тренувань атлета. Важливо, щоб вона була спрямована на опрацювання необхідних якостей. Крім того, тренер повинен оцінювати не тільки результат занять в залі, а й медичні показники, наприклад, дивитися на реакцію організму на виконання комплексу вправ.

Комплекс вправ кроссфіт для професіоналів підбирається індивідуально під кожного спортсмена. Зміна вправ в комплексі залежить не від часу їх виконання (4-6 тижнів), а від реакції організму атлета. На практиці програма Кроссфіт може змінюватися навіть щотижня. І ділитися вона може не на дні виконання, а, наприклад, на якості, які потребують опрацювання:

Сила; Витривалість; Вибухова сила; Швидкість. Приклади Кроссфіт-тренувань для борця

Хочеться навести невеликий приклад і розповісти, як проходять Кроссфіт-тренування на силу для спортсменів, що займаються єдиноборствами. Відпочинок між виконанням вправ триває від двох до п"яти хвилин (це дуже важливо для вправ на м"язову масу і силу). Самі вправи ж, як правило, виконуються протягом однієї-півтора хвилин. Це наступні вправи:

Станова тяга; Жим штанги від грудей; Ривок з гантелями на біцепс; Силовий ривок штанги вгору; Підтягування широким хватом; Прес на перекладині.

Тепер хочемо познайомити вас з тим, які вправи включаються в програму Кроссфіт-тренування на швидкість. Виконується вона таким чином: 30 секунд інтенсивного виконання, а після – одна хвилина відпочинку перед наступним підходом вправ. Виконувати слід по два-чотири кола. Ось ці вправи:

Стрибки зі скакалкою на швидкість; Кидок м"яча об підлогу (м"яч після удару слід зловити і повторити вправу); Махи гирі вгору від підлоги на витягнутій руці; Бурпі.

Тепер поговоримо про тренування Кроссфіт на вибухову силу. Слід підкреслити, що вона виконується за принципом тренувань швидкості. Основна відмінність полягає в тому, що перерви між вправами тривають не менше однієї-двох хвилин. Які це вправи:

Викид штанги вгору; Викид штанги вперед; Поштовх гирі вгору; Вибухові віджимання; Вистрибування з присіду.

Кроссфіт-тренування на витривалість проходять трохи за іншим принципом: відпочинок можливий тільки між цілими колами, але не менше двох-трьох хвилин. Всі вправи, наведені далі, виконуються на швидкість. Це:

Підйом по канату (1-5 разів за коло); Веслування (0,5-1,5 хвилини); Крокуючі випади зі штангою (від 10 до 20 разів за коло); Перенесення ваги на відстань (10-20 метрів за коло); Бурпі (від 10 до 15 разів за коло).

Все, що ми перерахували вище – це тільки приклади. Адже для професійних борців підібрати оптимальну програму тренування Кроссфіт може тільки їх особистий тренер. А ось спортсмени-любителі цілком можуть користуватися прикладами, наведеними вище. Скажімо більше, вони можуть їх комбінувати по днях. Однак при цьому важливо враховувати основні принципи системи Кроссфіт.

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022