6 помилок батьків, які можуть відбити у дитини бажання займатися спортом

22:35 | 15 октября 2021
1.

1. Діти дуже чутливі до думки батьків, тому обговорення і критика тренера в присутності дитини може призвести до того, що дитина буде сумніватися в тренерові, не довіряти йому або вважати себе «зрадником», який захоплюється людиною, яка «не подобається батькам».

Якщо вам щось не подобається або турбує в діях тренера, краще з"ясувати це з тренером наодинці.

2. Деякі батьки вважають, що педагогічно правильно покарати дитину за програш на змаганнях, інакше вона не зрозуміє, що це погано і не буде намагатися виграти.

На жаль, такі дії батьків призводять до зворотного результату. Дитина починає боятися і уникати змагань, аж до відмови або психосоматичних проявів - болить голова, живіт, нудить тощо.

Замість покарання слід підтримати дитину, а коли вона заспокоїться, допомогти провести аналіз того, що завадило, що не вдалося реалізувати. Допомогти з навчанням управляти своїми психофізіологічними станами.

3. Іноді серед дітей і підлітків в команді або в секції виникають конфлікти, непорозуміння. Батьки, бажаючи підтримати свою дитину, відгукуються про інших спортсменів погано, не рекомендують з ними дружити, закликають ігнорувати.

Це ще більше піднімає напруженість дитини. Вона не завжди може ігнорувати товариша по команді - доводиться стояти з ним в парі, щось разом відпрацьовувати, контактувати в грі.

Батькам краще зайняти позицію спокійного ненав"язливого з"ясування того, що відбувається і допомогти, наприклад, підібрати форму взаємодії з важкою для спілкування людиною. Це своєрідне моделювання.

Пошук рішення може відбуватися в кілька етапів або спроб. Можна «програвати» з дитиною це у вигляді рольових ігор, на іграшках або використовуючи інші ігри.

4. Дитинство - час, коли дитина, як губка вбирає різні знання і вміння. Вона активна в цьому, їй подобається пізнавати. І батьки намагаються використати цей час для того, щоб дати дитині якомога більше корисних знань і навичок для майбутнього дорослого життя. І це правильно, звичайно.

Тільки от іноді батьки недооцінюють користі вільної гри, проведення часу "ні про що", спостереження або експериментування з чимось не функціональним.

А дитині дуже потрібен цей час. Це час, коли всі отримані знання розкладаються по поличках у внутрішньому просторі. Перетравлюються і програються в своїх власних іграх.

5. Досить часто зустрічається, що дитина перевантажена, вона займається спортом, музикою, англійською, ходить ще кудись. Дитина просто втомлюється. Вона повертається ввечері додому, робить уроки і лягає спати. Іноді досить пізно. І ця втома, накопичуючись, проявляється, як небажання йти на тренування, щось робити взагалі.

Придивіться, скільки часу потрібно спати вашій дитині, щоб відчувати себе добре. Давайте день, а краще два в тиждень, коли немає навантаження, нікуди не потрібно йти, бігти. А можна полінуватися, повалятися, зробити щось для себе, в своєму режимі.

6. Одна з найбільших помилок батьків, коли вони не відокремлюють себе від своєї дитини, вважаючи, що вона повинна виконати те, що не вдалося батькам, реалізувати їх нездійснених мрій.

Дитина спочатку відгукується на це, а потім пекуче бажання батьків починає тиснути на дитину, і вона іде у «внутрішню імміграцію». Формально відвідує тренування, робить вигляд, що їй цікаво, але вона не тут.

Що робити?

Реалізовувати свої мрії самому, а дитині дати сформувати свої мрії.

Автор тексту Клименко Тетяна.

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022