КРАСИВА БОРОТЬБА – ТАЛАНОВИТІ ДІТИ!

20:05 | 05 апреля 2021
Цими вихідними в Києві відбувся чемпіонат України з греко-римської боротьби серед кадетів, присвячений пам’яті загиблих воїнів АТО та ООС.

Цими вихідними в Києві відбувся чемпіонат України з греко-римської боротьби серед кадетів, присвячений пам’яті загиблих воїнів АТО та ООС. Близько 270 найсильніших борців з усіх областей України та Криму, вийшли на килим Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного.

Юні борці, як завжди, продемонстрували характер, бійцівський дух, волю до перемоги, і досить видовищну, технічну, інколи зовсім не дитячу, за рівнем майстерності, боротьбу.

На прикладі Микити Дементьєва (45) з Донеччини, який наполегливо тренується під керівництвом Ігоря Годлевського та Дениса Бутенка, ми, в черговий раз пересвідчилися, що сумлінна, щоденна праця дає результат. Збитий, кремезний, наче спартанець в мініатюрі, Дементьєв, все ще випереджає за розвитком однолітків, і багатьом його суперникам – Данилу Ізотіну з Києва, Роману Довгею із Закарпаття – хлопцям, які ще формуються, ростуть, було фізично важко протистояти не по роках зрілому маріупольцю. Хоча у фіналі впевнено розпочав поєдинок проти Дементьєва, Дмитро Дем’яновський із Конотопу, учень Віктора Гайдука чинив тиск, не відступав, проявив себе справжнім бійцем. Відчувалося, що психологічно Дем’яновський готовий битися за перемогу. Якоїсь миті здалося, що Дем’яновський переможе. Однак в другому періоді Дементьєв провів технічну атаку в партері і в підсумку став чемпіоном. Хочеться привітати чемпіона та його наставників, а хлопцям, яким цього разу не вдалося перемогти, побажати терпіння та завзяття. Працюйте!У вас все вийде.

Перемогою над Русланом Кищенком з Київщини розпочав виступ борець з Дніпра Дмитро Чубенко. В півфіналі учень Євгена Пилипенка переміг сильного борця з Миколаєва Руслана Стамата. А в фіналі Чубенко досить впевнено відборовся з борцем із Конотопу Арсенієм Кутілем і здобув звання чемпіона!Захар Годинський, який в першій сутичці програв Кутилю, в малому фіналі переміг Іллю Калінчука з Вінничини. А РусланКищенко в боротьбі за бронзу здобув перемогу над Стаматом.
Хорошу боротьбу в Києві продемонстрував жмеренчанин Володимир Карпейчик (51). Карпейчик переміг всіх конкурентів харків’янина ІльтізамаБехбудова, Артема Слепченка, однак у фіналі поступився борцю з Миронівки Роману Яценку, який сьогодні тренується в Білій Церкві, під керівництвом тренерського колективу Віктора Лозового.
Талановитого борця з Кременчука Еріка Шевченка (55), якого не змогли подужати ні Павло Пашутилов з Одеси, ні ІлляЛавренщук з Житомирщини, у вирішальному поєдинку, завдяки силі духу, характеру, атакуючому стилю боротьби, зумів перебороти вихованець АлєксанаСардаряна – Денис Ковшун. Ковшун підкорив серця багатьох глядачів своєю яскравою боротьбою. Вітаємо чемпіона та його першого тренера Валерія Куліну. Вітаємо призерів Павла Прошутилова та киянина Антона Нестеренка.
Найсильнішим борцем у вазі до 60 кг. став учень Віктора Сінявського та Олександра Грабована – одесит Олександр Школьний!Школьний останнім часом набув досвіду, подорослішав, змужнів, проте зберіг вогонь та юнацьку пристрасть, від чого його боротьба не втрачає динаміки і краси. У фіналі Школьний в напруженій боротьбі здолав кримчанина ЕдемаГазієва. Треба визнати стійкість підопічного ІсметаСалієва, який відчайдушно бився до заключної секунди. Вітаємо чемпіона, його наставників і президента ФГРБ Одещина Руслана Алманова! Призерами в цій вазі стали борець з Київщини – АріанМохаммад та киянин Маким Кравченко.
Геть не дитячу, а професійну, усвідомлену боротьбу продемонстрував в Києві учень Віктора Гайдука – ІмедХуджадзе (65)! На думку багатьох спеціалістів – Худжадзе стає справжнім майстром килиму. Худжадзе впевнено пройшов харків’ян Еміля Бехбудова та Микиту Хохлачова, кримчанина ДілявераГазієва, а в фіналі здобув чисту технічну перемогу над Михайлом Головко з Рівненщини. Вітаємо В. Гайдука та президента ФГРБ м. Конотоп Олександра Кирія. Добре боровся в цій вазі і Максим Демчук з Рівненщини, який, як і Хохлачов вибороли бронзові нагороди.
Яскравою боротьбою на цьому чемпіонаті потішив глядачів борець із Криму – ІрфанМірзоєв (71). В фіналі представник Кримської команди переконливо здолав борця з Київщини Артема Хутько. Поступилися Мірзоєвуборець із Закарпаття Р. Попадинець та киянин Р. Блистів. Вітаємо чемпіона! Вітаємо ІсметаСалієва. Вітаємо віце-президентів Кримської ФГРБ – Османа Асхабова та Февзі Мамутова. А також призерів – Романа Блистіва та Сергія Хутько з Потавщини.
Технічно боровся учень ЗТУ Миколи Єларинова, який сьогодні виступає за Київщину – Кирило Яшкін (80). В фіналі Яшкін, який впевнено пройшов всіх, поступився борцю з Краматорську Івану Цибанєву. Мені здалося Яшкіну в поєдинку проти Цибанєва не вистачило міці. Але наші кадети швидко ростуть, так що, впевнений, питання потужності Кирило Яшкін під наглядом Віктора Лозового поступово зможе вирішити. А от РамзануПашаєву, який відмінно боровся і показав хорошу техніку, в поєдинку проти Цибанєва поки забракло досвіду. В учня Віктора Клінцова є потенціал.
Отже вітаємо чемпіона! Вітаємо його наставника Олега Євтушенка! Вітаємо призерів – Івана Демченка з Сумщини та Івана Ляха із Закарпаття!
Звання чемпіона в Києві виборов ще один учень Олега Євтушенка – Владислав Луб (92). Достойно змагався проти Луба борець з Дніпропетровщини Максим Головатий. Однак Луб – приклад борця в якому сила, техніка, швидкість, характер органічно поєднуються, що серед кадетів, зустрічається рідко. В фіналі Лубу програв борець із Закарпаття Валерій Галамба. Вітаємо переможця та призерів Назара Соколюка та Максима Головатого.
У важкій вазі яскраву перемогу виборов учень Павла Васильовича Леонтьєва та Михайла Олександровича Литвинчука із Рівного – Артур Бойчук (110). Велетенським зростом, могутністю, силою, різноманітним арсеналом прийомів, і разом з тим – легкістю рухів, Бойчук нагадав героя українського епосу. Богатир з Рівного майже не залишив шансів кримчанину ЕсмеруГіясову. Бойчук весь час сунув вперед і змушував сильного опонента відступати. В боротьбі за «бронзу» ще один обдарований борець із Крюківщини – Ярослав Лавров, поступаючись харків’янину Володимиру Лученцову, спромігся не тільки вийти із небезпечного положення на останній хвилині, але й провести накат на заключних секундах і вирвати перемогу! Це було справді потужно! Вітаємо призерів Ярослава Лаврова та харків’янина Дмитра Стрижекозіна!
Друзі, у нас в Україні є багато сильних, талановитих, перспективних хлопців, які будуть перемагати і прославляти Україну на весь світ! В Києві ми в цьому переконалися! Наші борці вже перемагають! І ми дякуємо всім особистим наставникам наших героїв!
Не можемо не відзначити кваліфіковану роботу суддів під керівництвом головного судді Сергія Чижова. Відмінно справлялися зі своїми обов’язками Георгій Грек, Іван Кукушкін, Петро Нагорний, Григорій Васьківський, Олег Собчук.
Як завжди оперативно працював секретаріат змагань – Сергій Болдов, Петро Годинський, Євген Петров.
Від всіх учасників, суддів, тренерів, дякуємо президенту Київської міської ФГРБ – Валентину Маньку, тренерському колективу «Школи спорту» в особі директора Олександра Пятишкіна за чудову організацію змагань. Про кожну дрібницю встиг подбати відповідальний тренер – Максим Миколенко. Поряд весь час був віце-президент КМФГРБ – Олександр Петренко.
Приємно, що привітати учасників до Олімпійського коледжу ім. Івана Піддубного завітали президент ФГРБУ – Олег Сазонов, віце-президент ФГРБУ, голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль, дворазовий чемпіон світу та призер Олімпійських Ігор Жан Беленюк, тренер чоловічої збірної України Сергій Андреєв. В заключний день змагань підтримати кадетів приїхали перший Олімпійський чемпіон – Вячеслав Олійник, а також призер Європи та світу – Олександр Чернецький.
Друзі, Свято вдалося! У нас – талановиті діти! Так, я не можу цьому не радіти! Впевнений, старшому тренеру кадетської збірної Дмитру Шевчуку буде з ким працювати! Про одне сподіваємося, що наші діти, спокійно здолають кадетський рівень, не загубляться на юніорському етапі і успішно проявлять себе на змаганнях серед чоловіків!
Олександр Пастухов

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022