У БОРЦІВ Є ПОТЕНЦІАЛ!

09:20 | 03 апреля 2021
На чемпіонаті України з греко-римської боротьби серед чоловіків до 23-х років, що пройшов в Сумах, ми побачили чимало цікавих поєдинків.

На чемпіонаті України з греко-римської боротьби серед чоловіків до 23-х років, що пройшов в Сумах, ми побачили чимало цікавих поєдинків. Комусь із борців вдалося підтвердити свій лідерський статус, декому, попри конкуренцію, пощастило вирватися вперед, хтось, звісно, програв. Спробуємо згадати борців, які своїми яскравими виступами справили приємне враження…

На жаль, не вдалося пробитися до фіналу борцю з Конотопу, який виступає за Запоріжжя – Владиславу Кузьку (55). Владу, в якого є все – воля, характер, техніка, дух, на думку спеціалістів, не вистачає одного – потужності. В півфіналі Владислав на заключних секундах поступився працьовитому борцю із Закарпаття – Василю Мишаничу. Коли часу вже майже не залишалося, підопічний Івана Кукушкіна, наважився на стрибок, провів успішно «білку» і вирвав перемогу. Ця дія викликала оплески спортсменів. Важко описати стан Владислава, який просто не встиг зреагувати на атаку. Користуючись нагодою, хочеться побажати Владиславу, який вчора святкував День народження, гідно пройти випробування часом, зробити правильні висновки і рухатися далі.

Слід віддати належне закарпатцю за самовіддану боротьбу. Мишанич бився до заключної секунди. І якби Василь став чемпіоном, його успіх можна було би справедливо вважати не випадковим. Однак у фіналі він поступився вихованцю Алексана Сардаряна – Миколі Гавричкіну. Гавричкін у вирішальному поєдинку відпрацював дуже грамотно. Як зізнався Мишанич, він не налаштувався, як слід, на вирішальну зустріч.

Нікому не вдалося зупинити на шляху до «золота» Ігоря Курочкіна (60) з Миколаєва. Всю дистанцію Ігор Курочкін пройшов «стабільно-впевнено». В 1/4 спробував переломити хід поєдинку в боротьбі з технічним Миколаївцем не менш технічний представник Київщини Тарас Крупський, але виконати свої ефективні кидки заднім Крупському не судилося. В фіналі не зумів подужати підопічного Сергія Білобаби, вольовий і зібраний борець із Запоріжжя – Михайло Ступін.

Красивий фінал подарували нам борець з Київщини, що представляє Запоріжжя Мирослав Солов’ян (63) та кременчужанин Максим Лю. Здавалося, Солов’яна, який з перших секунд взяв шалений темп і пішов у наступ, ніщо не зупинить. На початку Лю справді програвав. Однак в другому періоді, підопічний Анатолія Коханевича, який поступався, блискавично на контр-атаці провів кидок через груди і поклав суперника і товариша на туше!

Відмінну боротьбу в Сумах продемонстрував Сергій Грушин (67). В півфіналі Грушин спробував з перших секунд вибити фаворита і головного конкурента, борця з Конотопу, який бореться за Запоріжжя – Олексія Масика. Грушин провів стрімку атаку і зупинився в кроці від перемоги! Фактично одного накату не вистачило Грушину аби закінчити поєдинок достроково. Тим не менше, Масик вистояв, поступово взяв ситуацію під контроль і дякуючи своїй неймовірній витривалості та фантастичному завзяттю, в підсумку впевнено переміг.

В фіналі гідно бився з Масиком борець з Кривого Рогу Святослав Гончаров. Однак учень Віктора Гайдука, загартований в Костополі, впевнено переміг. Хотілося б згадати й про учня Віктора Клінцова – Ярослава Кулинича, який хоч і поступився Гончарову, переміг Назара Левченка, в поєдинку за «бронзу» чисто здолав Андрія Яременка.

Яскраву, професійну боротьбу в Сумах показав борець із Харкова – Андрій Кулик (72). В півфіналі в напружені боротьбі підопічному Юрія Тімченка поступився досвідчений борець Парвіз Насібов. Парвіз їхав в Суми за перемогою, і я бачив і відчував, як сильно він переживав цю поразку. Хочеться побажати учню Миколи Салєєва не засмучуватися, якомога швидше вийти із цього важкого психологічного стану. Переборов харків’янин у фіналі борця, який виступає за Київщину – Івана Максютенка.

Дуже гарно в Сумах боровся Микита Політаєв (77) з Київщини. В рівній боротьбі Політаєву поступився Владислав Кравченко з Рівного, однак пройти Ігоря Бичкова із Вінниці не вдалося ні Політаєву, ні Руслану Абдієіву з Харкова. На фінал Абдієв вийшов зарядженим на перемогу, однак підопічний Валерія Білухи вирівняв боротьбу і завдяки нестримному наступу і тиску змусив Абдієва відступати.

Нікому не вдалося зупинити закарпатця Дмитра Гардубея (82). Тактика – руки знизу і вперед принесла учню Івана Кукушкіна прогнозовану перемогу. Коли є міць і сила протидіяти важко.

Дуже гарно виступив на ЧУ Дмитро Кіяшок (87). Після перемоги в півфіналі над сильним борцем Віталієм Андрійовичем стало зрозуміло, що Кіяшок знаходиться у відмінній формі! В фіналі підопічний Віктора Лозового впевнено переміг борця з Черкас – Олександра Примаченка. А Віталій Андрійович в боротьбі за «бронзу» отримав дострокову ефектну перемогу над Євгенієм Отечко з Донеччини.

Черкащанин Артем Шевченко (97) переміг в півфіналі запоріжця Олександра Євдокимова. Однак в фіналі поступився Валентину Шкляренку з Київщини підопічному Вадима Дриги та Михайла Лозового.

У важкій вазі переможцем став чутливий, гнучкий, обдарований харків’янин Михайло Вишнивецький (130). В півфіналі поступився земляку Владислав Коваленко. Іноді важковаговики демонструють надзвичайну швидкість і техніку. В фіналі Вишнивецький переміг Святослава Калашнікова. Добре відборовся Богдан Опрелянський з Рівного.

У нас є багато перспективних борців. Дякуємо хлопцям за боротьбу! Хочеться привітати переможців та призерів. Привітати наставників медалістів.

А ще від імені ФГРБУ подякувати президенту ФГРБ Сумщини  та всім хто допоміг в організації змагань за участь та підтримку.

Олександр Пастухов

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022