На зустрічі Sport Talk Club Срна і Медведенко розповіли, як спортсменам знайти себе після завершення кар"єри

20:20 | 24 февраля 2021
В рамках освітньої платформи Parimatch Education відбулася сьома зустріч Sport Talk Club.

В рамках освітньої платформи Parimatch Education відбулася сьома зустріч Sport Talk Club. І в цей раз гості експертного майданчика зібралися, щоб обговорити питання адаптації спортсменів до повсякденного життя після завершення кар"єри.

Своїм досвідом поділилися Даріо Срна (директор по футболу ФК «Шахтар») та Станіслав Медведенко (дворазовий чемпіон NBA у складі Los-Angeles Lakers), також спікером Sport Talk Club виступив Олів"є Ярош (член центру знань Стокгольмської Бізнес Школи).

Обговорення теми, яка повинна бути цікавою, в першу чергу, спортсменам, зібрало велику аудиторію в YouTube. В ході бесіди глядачі поставили безліч запитань, вони цікавилися, коли саме спортсменам потрібно замислюватися про те, чим вони займуться після закінчення кар"єри і які помилки при цьому важливо не допустити.

Гості Sport Talk Club представили цікаві кейси та поділилися своїми порадами нинішнім спортсменам і, можливо, майбутнім бізнесменам, тренерам, менеджерам. Найважливіше для них зараз - інвестувати свій час в навчання. І важливо зробити це саме до завершення кар"єри, інакше потім можна втратити кілька років.

Одне з найцікавіших питань стосувався того, у кого ж більше шансів отримати роботу в клубі або федерації. Колишньому спортсменові або людині, яка спеціально навчалася на менеджера. Тут думки дещо розділилися. В основному спікери зійшлися на не тому, що у спортсмена в цьому плані можливостей більше, але багатьох може зупинити зарплата, яка набагато-набагато нижче, ніж була у них під час кар"єри.

Даріо Срна: «Кар"єра футболіста - це просто казка. Вони приїжджають на тренування і після неї їдуть додому. А ось робочий день тренера ніколи не закінчується. Це дуже складна професія і потрібно багато вчитися. Робити це потрібно до завершення кар"єри, інакше потім можна втратити дуже багато часу. У деяких гравців, наприклад, навіть депресія починається. У мене її, правда, не було, я після закінчення кар"єри відразу включився в роботу в «Шахтарі». Хоча, дуже шкодую, що мало читав. Було багато матчів, щільний графік. А ось зараз читаю більше. І, хочу сказати всім молодим хлопцям, що у них набагато більше можливостей, ніж було у мене. Все є в інтернеті і легше займатися своїм навчанням».

Станіслав Медведенко: «Багато що залежить від тренерів, саме вони повинні пояснювати гравцям, що потрібно вчитися. У США, наприклад, через низькі оцінки можуть не допустити до тренувань. Даріо все правильно сказав, можна вчитися онлайн. Ще я б порекомендував активно вести соцмережі, найняти для цього фахівця або, в крайньому випадку, доручити дружині. І не потрібно займатися бізнесом під час кар"єри, це відволікає. Краще, зібрати грошей, фінансова подушка вам знадобиться».

Олів"є Ярош: «Футбольний світ, насправді, мало використовує екс-гравців і тут справа найчастіше у відсутності освіти. Спортивні кар"єри короткі, але на момент завершення виступів - людина ще досить молода, близько 35 років. Можна вчитися і здобувати другу освіту. Люди, які з самого початку пішли здобувати освіту і потім починають кар"єру, їм близько 25. Так, в чомусь вони професійніші колишніх спортсменів, але у тих за плечима безцінний досвід, вони знають кухню зсередини».

Вадим Місюра, представник Parimatch: «Кожна зустріч Sport Talk Club зачіпає важливі і гострі теми спорту, разом ми стаємо крутіше. Спортивний продукт в Україні потребує особливої уваги, і ми намагаємося зробити так, щоб він став якісніше. Це залежить від того, як працює менеджмент. В 2021 році спорт зіткнеться з новими викликами. Нас чекає повернення найбільших спортивних змагань, серед яких чемпіонат Європи з футболу, чемпіонат Європи з бадмінтону, який пройде в квітні в Україні, Олімпіада в Токіо і багато інших. І тут на перший план виходить менеджмент і його професіоналізм. І саме для таких людей і створений наш проект».

Відзначимо, що наступна зустріч Sport Talk Club запланована на квітень.

Источник
Борьба греко-римская 15:50 | 03 марта 2022 Росія та Білорусь відсторонені від участі у змаганнях Борьба греко-римская 13:50 | 27 февраля 2022 АСБУ вимагає від UWW виключити Борцівську Федерацію росії з членства Міжнарого світу боротьби Борьба греко-римская 19:05 | 24 февраля 2022 Увага! Наказ Міністерства молоді та спорту України Борьба греко-римская 18:50 | 22 февраля 2022 Тривають зори Борьба греко-римская 15:05 | 21 февраля 2022 Турнір О. Колчинського 2022: результати Борьба греко-римская 15:05 | 17 февраля 2022 Відкритий чемпіонат КДЮСШ "Школа спорту" пам"яті загиблих воїнів АТО та ООС Борьба греко-римская 18:50 | 15 февраля 2022 Борці Київщини завоювали дві медалі Кубку Польщі Борьба греко-римская 14:20 | 10 февраля 2022 ХV відкритий обласний юнацький турнір з греко-римської боротьби пам"яті Олексія Вакуленка Борьба греко-римская 14:05 | 10 февраля 2022 Зональний Чемпіонат України U15 та U17 пам"яті В.О. Гречишникова: регламент Борьба греко-римская 13:50 | 10 февраля 2022 Надія - 2022